به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام حمید رضا سلیمانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور عصر روز گذشته (5 تیر ماه) در مراسم اختتامیه جشنواره سراسری ادبی نماز و نیایش که در باغ فرهنگی چهلستون قزوین برگزار شد، بیان کرد: غفلت و شهوت دو موضوعی است که جامعه ما را تهدید می کند و داروی غفلت، نماز و داروی شهوت نیز ازدواج است.
وی ادامه داد: اگر روی این دو موضوع به صورت بنیادی و اساسی کار شود، جامعه از التهابات اخلاقی مصون می ماند و سرمایه گذاری در این حوزه بسیار کمتر از سرمایه گذاری در مراحل بعد است و این اقدام، پیشگیری از بروز آسیب ها است.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به اهمیت نماز تصریح کرد: نماز از مهم ترین مسائلی است که انبیا و اولیای الهی به آن توجه داشتند و نمی شود در نظام جمهوری اسلامی زندگی کرد و از نعمات و برکات این نظام بهره برد ولی با نماز نبود، این یک خسارت است و در شرایط موجود نیز بعضی از جوانان و نوجوانان و برخی از بزرگسالان مبتلا به این بحث هستند و باید با اجرای برنامه های مختلف و متنوع، زمینه نماز خواندن اینگونه افراد را فراهم کنیم.
وی اعلام کرد: البته برخی از نمازگزاران نیز آداب و شرایط نماز را رعایت نمی کنند و گاهی برای اقامه نماز در مسجد حضور می یابند ولی در کنار نماز، گناه و ضایعاتی مشاهده می شود، بنابراین باید تلاش شود تا افراد به ویژه نسل جوان با نماز ارتباط بر قرار کنند زیرا نماز از آنها دستگیری خواهد کرد.
حجت الاسلام سلیمانی به مراتب نماز اشاره کرد و توضیح داد: هر گامی در راستای ارتقای فرهنگ نماز، ذخیره آخرت است و نماز امری ساده نیست بلکه مراتب و مراحلی دارد و همین که نام انسان در لیست نمازگزاران ثبت شود، گام بلندی است.
وی یادآور شد: نماز از آرمان ها و نکته هایی است که 124 هزار پیامبر در طول تاریخ به آن پرداختند، نماز امر مهم و رفیعی است که انسان های موحد در طول تاریخ برای برافراشتن عَلم نماز از وجود خود در این راه ایثار کردند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با اشاره به نگاه انبیا به نمازخاطر نشان کرد: پیامبر گرامی اسلام آن قدر به نماز اهتمام داشتند که همسر ایشان، عایشه نقل می کرد زمانی که موذن اذان می گفت، پیامبر در حال گفتگو با ما، سخن را قطع می کرد و حالات ایشان به گونه ای می شد که گویی ما را نمی شناخت.
وی تأکید کرد: پیامبر گرامی اسلام توجه ویژه ای به نماز داشتند و می فرمودند نماز محبوب دل من است و روابط من با نماز مانند رابطه انسان تشنه با آب و رابطه انسان گرسنه با غذا است و من هرگز از نماز سیراب نمی شوم.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور افزود: امامان ما نیز این توجه به نماز را داشتند به طوری که حضرت علی (ع) هنگام جنگ، وقتی اذان به گوشش می رسید، جنگ را رها می کردند تا نماز اقامه کنند و امام حسین (ع) نیز در صحنه درگیری کربلا، نماز ظهر را به صورت جماعت اقامه کردند.
وی با اشاره به آثار ارسالی به جشنواره ادبی نماز و نیایش گفت: آثار خوبی به این جشنواره ارسال شده است و شاید برخی از این آثار غنی نباشد، ولی به لحاظ محتوا و کاری که در این مسیر آغاز شده مقدس و مورد تجلیل است و کسی که برای نماز شعر می سراید، قطع یقین برای این موضوع، مطالعه می کند و این امر می تواند در فرد تحولی ایجاد کند.
حجت الاسلام سلیمانی به ارتباط دین و هنر اشاره و اظهار کرد: 85 درصد ادبیات ما ترکیبی از آموزه های دینی و هنری است و اگر اشعار حافظ ماندگار شد به دلیل این است که از قرآن مدد گرفته و در اشعارش ملکوت قرآن مشاهده می شود.
وی اعلام کرد: برای ماندگاری اشعار باید روح دینداری در آنها مشاهده شود و این امر نیز نیازمند مطالعه است و امیدواریم با راه اندازی دبیرخانه دائمی جشنواره ادبی نماز و نیایش، آثار زیباتری را در این حوزه شاهد باشیم.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: باید توجه داشت که شرایط جهانی امروز حساس است و ما در زورآزمایی عقل و جهل قرار داریم و سلاح این میدان، هنر است و هنرمندانی که این سلاح را به میدان می آورند، می توانند در جبهه اسلام، پیروز شوند.
وی با اشاره به وظیفه آحاد جامعه در پرداختن به نماز تأکید کرد: همه آحاد جامعه باید برای اقامه نماز گام بردارند تا جامعه ما جامعه محمدی شود.
پایان پیام/
نظر شما