در جشن‌هاي ازدواج به جاي اهداي ظروف بلور؛ کتاب به يکديگر هديه کنيم

رييس کميسيون فرهنگي مجلس پيشنهاد داد براي رواج کتاب و کتابخواني در جشن‌هاي ازدواج به جاي اهداي ظروف بلور و فنجان و نعلبکي که بعضي اوقات به عنوان هديه به خودمان بر مي‌گردد به يکديگر کتاب هديه کنيم.

به گزارش خبرگزاري شبستان، آيين گشايش هفته کتاب شب 23 آبان با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي، رييس کتابخانه ملي و چهره‌هاي عرصه چاپ و نشر در کتابخانه ملي ايران برگزار شد.
غلامعلي حداد عادل، رييس کميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در اين مراسم گفت: آنچه به انديشه، ادراک، فهم و عواطف انساني مربوط است جنبه نرم افزاري دارد. اين اصطلاح مربوط به عالم ارتباطات است و رايانه و رسانه را در بر مي‌گيرد از نرم افزار است که تمدن بشري ساخته مي‌شود و مسائل دروني انسان جنبه بيروني پيدا مي‌کند.
وي با بيان اينکه کتاب واسطه دنياي نرم افزاري و سخت افزاري است، گفت: کتاب مسائل دروني انسان را به دنياي بيرون منتقل مي‌کند و يا مسائل بيروني را تبديل به انديشه مي‌کند و دوباره به جهان بيروني انسان ارايه مي‌کند.
حداد عادل توضيح داد: همانطور که اختراع چرخ در صنعت از ديگر اختراعات اين عرصه تاثير بيشتري داشته است، اختراع خط نيز که حرکت بسيار ظريف و عميقي بود، وسيله اي براي بيان درونيات انسان شد و تا به حال جايگاه خود را حفظ کرده است.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي گفت: انديشه جنس مادي ندارد و با خط و کتابت ماندگار مي شود. امروز ما چنين اختراعي را گرامي مي داريم و جشن مي گيريم. کتاب پيوند دهنده انسانها به يکديگر است. کتاب از افراد مختلف يک جامعه مي سازد که ارتباط ميان افراد اين جامعه عمدتا از طريق کتاب صورت مي‌گيرد.
حداد عادل گفت: سه قله بلند با عناوين «نمايشگاه بين المللي کتاب»، «جايزه کتاب سال» و «هفته کتاب» در زمينه کتاب و کتابخواني در کشور وجود دارد. در ميان اين سه قله در فواصل زماني مختلف برنامه‌هاي متعددي در اين عرصه در کشور برگزار مي‌شود که بيانگر اين است که مردم ما مي‌خواهند کتاب را در جايگاه واقعي خود بنشانند.
رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي با طرح اين سوال که "چه کنيم تا همراه با افزايش چاپ کتاب، کتابخواني نيز افزايش يابد؟" گفت: بايد عادت و لذت مطالعه کتاب را از مقطع ابتدايي در کودکانمان ايجاد کنيم. برنامه‌هاي درسي و شيوه تدريس بايد به گونه‌اي باشد که دانش آموز به کتاب‌هاي غير درسي نيز رجوع کند. در ديگر کشورها معلمان علاوه به ساعات تدريس در کتابخانه مدرسه حضور دارند و دانش آموزان را براي استفاده از کتاب راهنمايي مي‌کنند. اين الگو بايد در کشور ما نيز عملي شود.
وي ادامه داد: براي رواج کتاب و کتابخواني در جشن‌هاي ازدواج به جاي اهداي ظروف بلور و فنجان و نعلبکي که بعضي اوقات به عنوان هديه به خودمان بر مي‌گردد، به يکديگر کتاب هديه کنيم. براي کتاب کارهاي بسياري بايد انجام شود. از نظر قانوني نيز بايد فعاليت‌هايي انجام شود. به عنوان مثال چاپخانه داران خواهان اين هستند که مانند ناشران از ماليات معاف شوند که اين موضوع توسط کارگروهي در کميسيون فرهنگي مجلس در حال بررسي است.
حداد عادل در تشريح برخي فعاليت هاي فرهنگستان زبان و ادب فارسي گفت: برخي پژوهشگران عصر حاضر را براي ايران، عصر دايره المعارف ها مي‌دانند و طبق آمار و ارقام، در دو سال گذشته 200 نوع دايره المعارف و دانش نامه در کشور در دست تاليف بوده است که اين رقم بدون اغراق بيان مي‌شود. اگر با همين روند پيش برويم در آينده نزديک دسترسي ما به دانش مطمئن، آسان‌تر مي‌شود.
پايان پيام/
کد خبر 1454

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha