ایران درحوزه مقابله با آلودگی های دریایی نقش راهبردی دارد

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست گفت: ایران در دو حوزه مقابله با آلودگی های دریایی و تنوع زیست محیطی خلیج فارس و دریای عمان به عنوان کشور مسئول، نقش راهبردی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سید محمد باقر نبوی، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست امروز در نشست خبری با اشاره به کنوانسیون چهار روزه در کویت، گفت: این کنوانسیون بین المللی در سال 1979 با عضویت کشورهای ایران، عراق، عربستان، عمان، امارات متحده عربی، کویت، بحرین و قطر با هدف حفاظت از محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان شروع به کار کرد.

 

وی با تأکید بر این که جمهوری اسلامی ایران در دو حوزه مقابله با آلودگی های دریایی و تنوع زیست محیطی به عنوان کشور مسئول، نقش راهبردی دارد، تصریح کرد: از جمله پیشنهادهای مطرح شده در نشست اخیر، اجرای مرحله چهارم گشت دریایی در بهار و پاییز سال 2012 میلادی به مدیریت ایران بود.


معاون محیط زیست دریایی پیرامون مراحل قبلی گشت دریایی گفت: این طرح که در زمینه فیزیک، شیمی، آلودگی و تنوع دریایی فعالیت می کند تا پیش از این توسط آمریکایی ها انجام می شد که به دلیل اغراض سیاسی گاهی با ارائه آمارهای جهت دار نیز همراه بوده است؛ اما با تلاش های انجام شده سه مرحله اخیر توسط کارشناسان بومی منطقه به مرحله اجرا در آمده است.

 

 نبوی با اشاره به محورهای مورد بررسی در کنوانسیون بین المللی حفاظت از محیط زیست دریایی(رابمی)، مهمترین آن ها را گشت دریایی، چالش های زیست محیطی خلیج فارس ودریای عمان، فعال سازی سیستم مانیتورینگ آنلاین برای مقابله با مسائل به وجود آمده در خلیج فارس و دریای عمان و نیز فعال سازی سازمان منطقه ای تنوع زیست محیطی در هرمزگان برشمرد.

 

وی خاطر نشان کرد: این کنوانسیون از چهار پروتکل اصلی تشکیل شده است که از جمله آن می توان به مقابله با آلودگی های دریایی، همکاری های منطقه ای برای مقابله با نشست نفت و مشتقات آن به آب های خلیج فارس و دریای عمان، جلوگیری از آلودگی مناطق نزدیک دریا و نیز کنترل انتقال برون ریزی مواد زائد خطرناک به آب های منطقه اشاره کرد.

 

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست کشور با تأکید بر لزوم پرداخت حق عضویت کشورها برای ورود به کنوانسیون رابمی، گفت: حق عضویت جمهوری اسلامی ایران معادل ششصد هزار دلار در سال است.
 

 نبوی با اشاره به محورهای پیشنهاد شده از طرف ایران در این نشست اظهار کرد: فعال سازی سیستم یک پارچه اطلاعات منطقه ای (Ris)، تأسیس سیستم پایش در تنگه هرمز که یک سیستم دائم و آنلاین برای اطلاع رسانی در مورد حوادث منطقه ای دریایی است، خارج سازی کشتی های غرق شده در خلیج فارس و دریای عمان و نیز کنترل آلودگی های ناشی از سکوهای نفتی، که با توجه به معرفی خلیج فارس به عنوان منطقه ویژه دریایی از ورود نفت کش های غیر استاندارد و فرسوده به این منطقه جلوگیری می شود، از جمله محورهای پیشنهادی ایران است.

 

وی در پایان با اشاره به مقابله با طوفان های شن به عنوان عامل مهم در به وجود آوردن بلوم های جلبکی، یادآور شد: در نشست قبلی که در جده عربستان برگزار شد به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران تصمیم بر این شد تا یک برنامه جامع منطقه ای برای مقابله با این معضل تدوین و به مرحله اجرا برسد.

 

شایان ذکر است، نشست خبری معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت از محیط زیست یکشنبه (3بهمن) در محل سالن اجتماعات معاونت دریایی این سازمان برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 14537

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha