به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، مرتضی عزالدینی، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان، در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران، گفت: قرآن کریم برخلاف روش ها و اندیشههای کلامی و فقهی و فلسفی، که بیش از یک هزار سال است در جامعه اسلامی رایج و شایع شدهاند، توجه و عنایت فوقالعادهای به طبیعت و عناصر طبیعت دارد همچون آب به عنوان عمدهترین عناصر طبیعت دارد.
وی با بیان اینکه در میان ادیان الهی هیچ کدام به اندازه دین مبین اسلام، به ویژه قرآن کریم، به موضوع آب نپرداخته است، افزود: تنوع موضوعی، تفصیل مباحث آب و تاکیدات قرآن به ارزش و اهمیت آب، بیانگر توجه همه سویه قرآن به طبیعت و بالاخص آب بوده است.
وی تصریح کرد: نگاه قرآن به مسئله اقتصادی نگاهی در راستای بهره وری مناسب و درست از امکانات و وسایلی است که خداوند در اختیار بشر به طور مستقیم و یا با تولید و کار قرار داده است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان با بیان اینکه مردم جامعه اسلامی باید طبق موازین اسلامی و تاکیدات قرآن در صرفه جویی آب به عنوان مایه حیات توجه داشته باشند، گفت: آیات قرآنی تاکید فراوانی بر استفاده درست و به شکل مناسب از آب و جلوگیری از تبذیر و عدم بهره مندی آن دارد.
عزالدین با اشاره به تاکید 68 آیه قرآنی به صرفه جویی آب و معرفی این نعمت بزرگ به عنوان اصل حیات و زندگی، افزود: 8 آیه مستقیم و بیش از 60 آیه غیر مستقیم در قرآن درباره آب وجود دارد.
وی با تاکید به اهمیت آب در اسلام و قرآن، تصریح کرد: آب یکی از آیات شناخت خداوند است که حیات انسان و سایر موجودات زنده به آن بستگی دارد و این اعتدال همواره در سوره های متعددی همچون سوره های اعراف، اسرا و فرقان آمده است.
وی صرفه جویی در مصرف آب را قدردانی از این نعمت بزرگ خداوند دانست و اظهار داشت: اهل بیت (ع) نیز تاکیدات فراوانی در خصوص استفاده صحیح و به دور از افراط و تفریط آب داشته اند.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان، چالش کنونی آب در جهان را واقعیتی انکارناپذیر عنوان کرد و گفت: امروز آب به عنوان یک منبع حیاتی در جهان است که با توجه به محدودیتهای آن در سطح جهان مردم را هم در زیستمحیطی و هم به شکل معیشتی دچار مشکل کرده است.
وی با بیان اینکه دولتها باید چارهای برای کمآبی مردم داشته باشند، افزود: همه عاملهای انرژی در جهان جایگزین دارند اما در بخش آب خلاف این امر وجود دارد و این بزرگترین ضربه است که هم کشورهای جهان پیشرفته و هم کشورهای جهان سوم را دچار مشکل میکند.
وی با اشاره به اینکه میزان بارندگی یک سوم آب مصرفی است، تصریح کرد: این امر نشاندهنده این است که این ماده حیاتی روز به روز به بحران نزدیکتر است.
وی سرانه هر متر مکعب برای هر نفر را 250 لیتر دانست و اظهار داشت: یکی از استراتژیهای مصرف بهینه آب، تفکیک کنتور مجتمعهای مسکونی است که بدین طریق حقی از کسی نیز ضایع نمیشود.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان با اشاره به اصلاح شبکه آبفا گفت: ما پیشبینی کردیم در سال 250 کیلومتر اصلاح شبکه داشته باشیم اما به علت نبود منابع مالی، تنها 50 کیلومتر اصلاح شبکه داریم.
عزالدین با اشاره به اینکه مصرف آب در همدان در سال گذشته پنج درصد کاهش یافته است، افزود: مصرف آب نسبت به سنوات گذشته سه درصد کاهش یافته که به نوعی تأثیر هدفمندی یارانههاست اما هدفمندی در ایجاد درآمد برای شرکتهای آب و فاضلاب تأثیری نداشته است.
معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب استان همدان گفت: امروز نیاز استان توسعه و اصلاح آب است که اعتبارات در این زمینه بسیار محدود است و پاسخگوی نیاز استان نیست.
حمیدرضا نیکزاد افزود: با حمایت مسئولان استان 50درصد از اعتبارات مصوب شد که تخصیص اعتبارات نسبت به سال گذشته 40 درصد رشد داشته است و این اعتبارات برای توسعه در زمینه آب و فاضلاب استان هزینه می شود.
وی با اشاره به ارتقای سطح دانش پرسنل شرکت آب و فاضلاب استان، تصریح کرد: برای بهبود عملکرد ها دوره های آموزشی و تقویم آموزشی تدوین تهیه شده که سال گذشته 45 نفر ساعت و امسال نیز 80 نفرساعت با آموزش ها آشنا می شوند.
معاون برنامه ریزی و منابع انسانی شرکت آب و فاضلاب استان گفت: در راستای تبدیل وضعیت استخدامی پرسنل شرکت آب و فاضلاب استان اقدامات خوبی انجام شده و با توجه به ابلاغ بخش نامه و دستور العمل از وزارت نیرو تعدادی از پرسنل شرکت آب و فاضلاب برای گزینش و تبدیل وضعیت در نوبت هستند.
پایان پیام/
نظر شما