جواد فخاری زواره، معاون امور اسناد اداره کل ثبت اسناد و املاک استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: در سال گذشته بیش از 300 سند برای مساجد و تکایا صادر شده است و این روند با توجه به تشریفات صدور سند در سال جاری، به 100 برگ سند تک برگی رسیده و صدور سند کتابچه ای به طور کلی منسوخ شده است.
وی با تاکید بر اینکه برای مساجد، موقوفات و تکایا بدون دریافت حق الثبت مراحل ثبت اسناد صورت می گیرد، تصریح کرد: برای ثبت مساجد و اماکن متبرکه و مدارس قدیمه و تکایا و آب انبارهای عمومی، تقاضای ثبت از طرف متولی یا اداره اوقاف بدون اخذ حق الثبت و مخارج مقدماتی پذیرفته خواهد شد.
وی تاکید کرد: بر اساس ماده 29 قانون ثبت اسناد و املاک کشور، برای مساجد، موقوفات و تکایا بدون دریافت حق الثبت مراحل ثبت اسناد صورت می گیرد و فقط در برخی موارد که نیاز به استعلام باشد وجه ناچیزی دریافت می شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 10 هزار و 490 موقوفه در استان اصفهان داریم، افزود : برای صدور سند برای این مکان ها با درخواست اداره اوقاف و امور خیریه در صورت نداشتن مدعی و اختلاف در این زمینه بر اساس مستندات سند صادر می شود.
فخاری تصریح کرد: اگر این روند بدون مشکل باشد، عملیات ثبتی سند انجام خواهد شد و درصورت وجود مشکل، پرونده به هیات دادرسی واقع در تهران ارجاع می شود.
وی گفت:در صورت اجرای کامل تفاهمنامه سازمان ثبت اسناد و املاک استان اصفهان و اداره اوقاف و امور خیریه اصفهان تا پایان برنامه پنجساله توسعه، تمام موقوفههای موجود در سطح استان سنددار میشوند.
معاون امور اسناد اداره کل ثبت اسناد استان اصفهان خاطرنشان کرد: ثبت و بررسی وضعیت ثبتی پروندههای مربوط به این موقوفهها از مهمترین مفاد این تفاهمنامه محسوب میشود.
پایان پیام/
نظر شما