حجتالاسلام روحالله حسینیان، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جمع نمایندگان مجلس درباره ضرورت برخورداری نمایندگان از سلامت سیاسی، اخلاقی و مالی به خبرنگار سیاسی شبستان گفت: مقام معظم رهبری به عنوان امام و مرشد جامعه اگر مطلبی به نظرشان رسید که به نمایندگان متذکر شوند معنایش این نیست که نمایندگان در مجالس قبل مرتکب تخلفاتی شده باشند بلکه همواره پیشگیری از جرم یک موضوع بسیار مهمی است که مقام معظم رهبری نیز بر همین مبنا تذکراتی را به نمایندگان دادند.
وی اظهار کرد: قطعا وقتی مقام معظم رهبری از نمایندگان بخواهند که در رفتار اخلاقی، سیاسی و اقتصادیشان مواظب باشند تأثیر کلام رهبری قطعا مثبت خواهد بود.
حجتالاسلام حسینیان در پاسخ به اینکه تا چه اندازه طرح نظارت مجلس بر امور نمایندگان را برای پیشگیری از این مسایل مؤثر میدانید، گفت: طرحی که به تصویب رسید طرح کاملی نیست ولی تا حدودی میتواند با گرفتن اطلاعات به ویژه مالی نسبت به تخلفات احتمالی نمایندگان یک ممانعتی را ایجاد کند.
وی با اشاره به این بخش از سخنان معظم له که فرمودند نباید با اسم استقلال مجلس به دولت تعرض شود، بیان کرد: روابط قوا با یکدیگر طبق قانون اساسی بر اساس استقلال است، قوه مقننه از قوه مجریه و قوه مجریه از قوه قضاییه و همینطور قوه قضاییه از دو قوه دیگر مستقل است اما این استقلال به معنای چنگکشیدن قوا بر روی یکدیگر نیست بلکه معنایش این است که با اختیاراتی که قانونی به هر یک از این قوا واگذار کرده است در حدود قوانین باید بر یکدیگر نظارت داشته باشند.
نماینده تهران در مجلس تصریح کرد: نه معنای استقلال قوه مجریه به معنای این است که با دو قوه دیگر درگیر شود و نه استقلال دو قوه دیگر به معنای درگیر شدن با قوای دیگر است، قطعا نظارت را قانون اساسی بر عهده مجلس گذاشته است و معنای این نظارت و استقلال این نیست که یکسره مجلس برای دولت کارشکنی کند و هر روز نمایندگان و وزرا دولت را استیضاح کنند و یا آنها را احضار کنند و اجازه فعالیت به وزرا در مورد قانون ندهند.
وی گفت: هم اینکه یکسری سؤالاتی که مربوط به وظایف وزرا نیست از سوی نمایندگان مطرح شود باعث میشود که وزرا احساس آرامش نکنند و امنیت شغلی نکنند و کار مملکت فلج شود.
حجتالاسلام حسینیان تأکید کرد: اینکه وزیری معاونی انتخاب میکند نمایندگان وزیر را احضار کنند که چرا چنین تصمیمی داشته است این یک نوع دخالت است و چنگانداختن به مجموعه دولت است.
وی ادامه داد: هر وزیری اختیاری دارد معاون خودش را خودش نصب کند، بنابراین این سؤالکردن و یا استیضاح برای نصب فردی از مواردی است که اجازه نمیدهد کار پیش برود و مجلس نیز کار غیرقانونی انجام میدهد چون آن چیزی که قانون اساسی به مجلس اجازه داده است این است که اگر وزیری از وظایف خودش کوتاهی کند میتواند آن را استیضاح کند.
حجتالاسلام حسینیان خاطرنشان کرد: قطعا این موارد در بین روابط قوا باید رعایت شود تا کشور آرامش داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما