دانش هسته‌ای ایرانی‌ها با حمله نابود نمی‌شود

مشاور سابق باراک اوباما ضمن تاکید بر لزوم تعیین راهبرد جدید در قبال ایران، انجام هر گونه اقدام نظامی علیه ایران را رد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دنیس راس،‌ کارشناس برجسته آمریکایی در حوزه خاورمیانه در گفت‌وگو با روزنامه جروزالم پست گفت: به دنبال ناکامی مذاکرات این هفته در مسکو، کشورهای 1+5 باید راهبرد جدیدتر و تندتری علیه ایران در پیش گرفته شود.

راس که در تعیین سیاست آمریکا در قبال ایران طی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما نقش داشته، گفت:‌ حتی پیش از مذاکرات مسکو، احساس می‌کردم زمان آن فرا رسیده تا غیر از رویکرد گام به گام، محور دیگری در گفت‌وگو با ایران در پیش گرفته شود.

وی در توضیح سخنان خود بیان کرد: طبق رویکرد گام به گام که تاکنون بر مذاکرات با ایران سایه افکنده، هر طرف به عنوان اقدام اعتمادساز، چیزی به طرف مقابل واگذار می‌کند. مشکل این رویکرد این است که زمان زیادی می‌گیرد بدون اینکه به نتیجه منجر شود و در این بین ایران نیز به پیشبرد برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد.

مشاور اسبق اوباما افزود: اکنون زمان آن رسیده که مشخص شود، آیا توافقی حاصل خواهد شد یا خیر؟ موضوع اصلی این است که آیا ایران آماده پذیرش این نتیجه است که به ظرفیت انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز دست یابد اما محدودیت‌هایی علیه آن اعمال شود تا مانع انحراف ایرانی‌ها به سوی ظرفیت تسلیحات هسته‌ای شود. به بیان دیگر، ایران به انرژی هسته‌ای مسالمت‌آمیز دست یابد نه ظرفیت تلسلیحاتی.

دنیس راس با بیان این مطلب تاکید کرد: اما اگر ایرانی‌ها این امر را نپذیرند، متوجه می‌شویم دیپلماسی موثر نخواهد بود. به نظر من بهترین راه برای ارتقاء دورنمای تاثیرگذاری دیپلماسی،‌ این است که ایرانی‌ها درک کنند، در نهایت، ما از شکست مذاکرات نمی‌هراسیم و این آنها هستند که باید نگران این موضوع باشند.

وی که به منظور شرکت در کنفرانس " رویارویی با آینده" در سرزمین‌های اشغالی به سر می‌برد، در گفت‌وگو با جروزالم پست، این ایده را که لفاظی‌های اوباما درباره "عدم پذیرش ایران هسته‌ای" چندان محکم نیست، رد کرد و اظهار داشت: فکر نمی‌کنم اظهارنظر به تنهایی چیزی باشد که باید انجام دهیم. فکر می‌کنم ایرانی‌ها به دلیل تمایل برای موفقیت‌آمیز بودن دیپلماسی، فقط مواضع رییس جمهور آمریکا را بررسی نمی‌کنند، بلکه موضع‌گیری شش کشور 1+5 را زیر نظر دارند.

راس تاکید کرد: اما اگر کشورهای جهان پایان بازی را مشخص کنند، زمان برای ایرانی‌ها محدود می‌شود. در غیر این صورت آنها فکر می‌کنند که هنوز زمان دارند. اگر ایرانی‌ها پیشنهاد تعیین محدوده زمانی را رد کنند،‌ با جهان مواجه می‌شوند.

با این حال وی تاکید کرد:‌ اما در نهایت، راه حل نظامی برای این مشکل وجود ندارد. اقدام نظامی می‌تواند برنامه هسته‌ای ایران را به عقب براند، اما نمی‌تواند آن را نابود کند. ایرانی‌ها دانش و ظرفیت مهندسی آن را دارند بنابراین هر چه تخریب شود،‌ می‌تواند دوباره ساخته شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 144119

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha