فتنه‏های آخرالزمان در کلام معصوم(ع)

زمانی بر امتم رخ دهد که از قرآن کریم تنها رسم خط آن. و از اسلام فقط اسم آن باقی ماند که از آن تنها نام ببرند و مسلمانان دورترین مردم از اسلام باشند. . .

خبرگزاری شبستان: در آموزه‌های اسلامی راه‌های فراوانی برای محفوظ ماندن از فتنه‌های آخرالزمان ارائه شده که پایبندی به آموزه‌های دینی، پارسایی و پرهیز از گناه، کثرت دعا برای فرج، شکیبایی و خویشتن داری، حفظ زبان و رازداری، گمنامی و فرار از اشتهار، قطع رابطه با مترفین، مجالست با علمای ربانی، مداومت به توسل و دعا و دعاهای رسیده از معصومین برای عصر غیبت، توجه دائم به حضرت بقیّـه الله(ع) و انتظار لحظه به لحظه فرج در احادیث، علل فتنه‌ها بیان شده که با ریشه‌یابی آنها و پرهیز از عوامل آنها، انسان می‌تواند خودش را در برابر این فتنه‌ها بیمه کند.
 

قال رسول الله(ص): یوشک ان تتداعی علیکم الأمم تداعی الأکلة علی قصعتها و انتم کثیر و لکنکم غثاء کغثاء السیل... و لینزعن الله من صدور عدوکم المهابة منکم و لیقذفن فی قلوبکم الوهن من حب الدنیا و کراهیة الموت.

رسول اکرم(ص) فرمود: انتظار می‏رود که هجوم آورند بر شما امت های دیگر مانند هجوم آوردن خورندگان گرسنه بر ظرف غذا. درحالی که شما از لحاظ شماره و جمعیت بسیار ولی شما مانند کف های سیل باشید و البته خدا مهابت شما را از سینه‏های دشمنانتان برمی‏کند و در دل های شما سستی می‏افکند از محبتی که بدنیا و ترسی که از مرگ دارید.

(عن الملاحم و الفتن ص 129 و یوم الخلاص ص 577)

 

قال رسول الله(ص): اذا اقبلت فتنة من المشرق، و فتنة من المغرب، و التقوا، فبطن الأرض یومئذ خیر من ظهرها. فان لم تجدوا الا حجر عقرب فادخلوا فیه، فانه یکون شر طویل.

رسول اکرم(ص) فرمود: وقتی که فتنه‏ای از مشرق و فتنه‏ای از مغرب روی آورد و بهم برخورد کنند پس شکم زمین در آن روز بهتر از پشت زمین باشد (مرگ بهتر از زندگی باشد) و اگر جائی به جز سوراخ عقرب نیافتید، داخل آن شوید زیرا شر و بدی طولانی خواهد بود.

(عن الملاحم و الفتن ص 30 و یوم‏الخلاص ص 578)

 

قال رسول الله(ص): و الذی نفسی بیده، لیلین امتی قوم، اذا تکلموا قتلوهم و ان سکتوا استباحوهم. لیستأثرون بفیئهم، و لیطأن حرمتهم و لیسفکن دماءهم و لیملأن قلوبهم دغلا و رعبا فلا تراهم الا خائفین وجلین مرعوبین. عندها یجیی قوم من المشرق و قوم من المغرب یلون امی (و قد کان ذلک، فالمسلمون مملوکون للشرق و للغرب) فالویل لضعفاء امتی منهم، و الویل لهم من الله لا یرحمون صغیرا و لا یوقرون کبیرا، و لا یتجافون عن شیی، جثتهم جثث الادمیین، و قلوبهم قلوب الشیاطین.الحدیث.

رسول اکرم(ص) فرمود: قسم به آنکس که جانم بدست قدرت او است. البته گروهی حاکم بر امت من می‏شوند که چون امتم سخن گویند، آنان را بکشند و اگر خاموش مانند خونشان را مباح دانند فئی و بیت المال آنان را تصرف می‏کنند و حرمت ایشان را پایمال سازند و خون های آنان را بریزند و قلب هایشان را لبریز از ترس کنند و همه ترسان و مرعوب می‏بینی. در این هنگام گروهی از مشرق و گروهی از مغرب آیند و زمام امور امتم را بدست گیرند پس وای بحال ضعیفان امتم از آنها و وای بر آنها ستمگران از خدا که ترحمی بر خردسالان و احترامی بر سالخوردگان نکنند و از هیچ چیزی صرف نظر ننماید بدن های آنها بدن های آدمیان است و قلب هایشان قلب های شیاطین. حدیث ادامه دارد.

(منتخب الاثر ص 433 و یوم الخلاص ص 584)

 

قال رسول الله(ص): یستخدم المشرکون المسلمین و یبیعونهم فی الأمصار و لا یتحاشی لذلک بر و لا فاجر... (و نحن هکذا مباعون، و عملاء مأجورون) و لایزال ذلک البلاء علی اهل ذلک الزمان حتی اذا یئسوا و قنطوا و أساؤوا الظن الا یفرج عنهم اذ بعث الله رجلا من اطایب عترتی و ابرار ذریتی، عدلا مبارکا زکیا، لا یغادر مثقال ذرة، یغرالله به الدین و القران و الاسلام و اهله، و یذل به الشرک و اهله، یکون من الله علی حذو (ای لا یخالف امره بل یعمل باحکام) لا یغتر بقرابة، و لا یضع حجرا علی حجر، و لا یقرع احدا فی ولایته بسوط الا فی حد یمحو الله به البدع کلها، و یمیت الفتن کلها. یفتح الله به باب حق و یغلق به باب کل باطل یرد به سبیی المسلمین حیث کانوا.

رسول اکرم(ص) فرمود: مشرکین مسلمانان را بخدمت خود گیرند و آنرا در شهرها به خرید و فروش می‏گذارند و پروا از نیکوکار و بدکار ندارند و همیشه این بلاء بر مردم آن زمان مسلط است تا چون نومید و مأیوس شوند و بدگمان گردند که چرا بلاء از آنان برطرف نمی‏شود خداوند مردی از پاکیزگان عترت من ونیکان ذریه من را که عادل و با برکت و پاکیزه باشد برمی‏انگیزد مثقال ذره‏ای فروگذار نکند خدا دین و قرآن کریم و اسلام و مسلمانان را بوسیله او عزیز و شرک و مشرکین را با دست او ذلیل سازد. او مخالفت امر خدا نفرماید بلکه عمل به احکامش می‏کند به خویشاوندی مغرور نگردد و سنگی بر روی سنگی ننهد و در حکومت او تازیانه‏ای بنا حق بر کسی نزند مگر در حد الهی خدا بوسیله او بدعتها را محو سازد و فتنه‏ها را می‏میراند خدا با دست او در حق را می‏گشاید و در باطل را می‏بندد و اسیران مسلمین را در هر کجا باشند برمی‏گرداند.

(عن الملاحم و الفتن ص 108 و یوم الخلاص ص 588)

 

قال رسول الله(ص): سیکون بعدی فتن، منها فتنة الأجلاء، یکون فیها هرب و ضرب، ثم من بعدها فتن اشد منها، ثم فتنة کلما قیل انقطعت تمادت حتی لا یبقی بیت الا دخلته و سلم الا صکته حتی یخرج رجل من عترتی، الفتنة الرابعة ثمانیة عشر عاما.

رسول اکرم(ص) فرمود: بزودی پس از من فتنه‏ها باشد از آن جمله است فتنه بیرون کردن از وطن که در آن فتنه فرار و زدن باشد سپس بعد از آن فتنه‏هایی باشد سخت‏تر از آن پس از آن فتنه هر چقدر گویند فتنه قطع شد امتداد پیدا کند تا آنجا که هیچ خانه‏ای باقی نماند جز آنکه فتنه داخل آن گردد و هیچ سلامتی باقی نباشد جز آنکه آنرا می‏شکند تا آنکه مردی از عترت من خروج کند. و فتنه چهارم هجده سال طول کشد.

(منتخب الاثر ص 442 و یوم الخلاص ص 589)

 

قال امیرالمؤمنین(ع): سیحیط بالزوراء - بغداد - علج من بنی قنطوراء، باشرار قد سلبت الرحمة من قلوبهم، فیذبحون الأبناء و یستحلون النساء... ویل للزوراء من بنی قنطورا، لکأنی اشاهد دماء الفرج بدماء اصحاب السروج؟ و تحرق نارهم الشام فواها لحلب من حصارهم... و یهدمون حصون الشامات و لا یبقی الا دمشق و نواحیها، و تراق الدماء بمشارفها و اعالیها... ثم یدخلون بعلبک بالامان، و تحل البلایا فی انحاء لبنان. فکم من قتیل فی الفقر، و کم من اسیر ذلیل بجانب النهر!!! فهناک تسمع الأعوال و تصحب الأهوال... فاذا اتاهم الحین الأوجر، و ثب علیهم العدو الأقطر، و هو رابع العلوج المنقر... فیسوقهم سوق الهجان و ینکص شیاطینهم فی ارض کنعان - فلسطین و یقتل جیوشهم العصف و یحل بجمعهم التلف.

امیرالمؤمنین(ع) فرمود: بزودی کافری از بنی قنطورا بوسیله اشراری که ترحم از قلبهایشان سلب شده زورا- بغداد - را احاطه می‏کند که فرزندان را ذبح می‏کنند و به زنان تجاوز می‏نماید... وای بر بغداد از بنی قنطورا گوئی می‏بینم خونهای فرجها بعوض خونهای زین سواران و آتش آنها شام را می‏سوزاند وای بر حلب از محاصره آنها و قلعه‏های شامات را ویران کنند و شهری باقی نماند بجز دمشق و نواحی آن و خونها در قسمت‏های بالای آن ریخته شود. سپس داخل بعلبک شوند با امان دادن (به مردم) و انواع بلا و گرفتاری به اطراف لبنان رسد ای بسا کشته که در بیابان خشک افتاده و چه بسا اسیر ذلیلی که در طرف نهر باشد در آنجا فریادها شنیده شود و ترسها همراه باشد. و چون جوان نیزه زن مخوف به آنها رسد، دشمن خشمگین جفاکار بر آنها حمله کند و او چهارمین کافر است و آنان را مانند چارپایان پای بسته حرکت می‏دهند شیطان‏های خود را به زمین کنعان - فلسطین - برگردانند و سپاهیان آنها را مانند گردباد می‏کشند و تلف و نابودی به آنها حمله‏ور شود.

(عن الزام الناصب ص 602 و یوم الخلاص ص 602)

 

روی عن الصادق(ع): کیف حال الأشخاص الذین یباشرون الکفار، و یتود دونهم و یجالسونهم و یتکلمون بلغاتهم و یکثرون سوادهم و یکونون سببا لازدیاد شوکتهم!!! ثم قال: ومن اظلم ممن منع مساجد الله ان یذکر فیها اسمه و سعی فی خرابها (بقره: 114).

از حضرت امام صادق(ع) روایت شده فرمود: چگونه خواهد بود حال اشخاصی که با کافران معاشرت و آنها را دوست بدارند و با آنها همنشینی کنند و به لغت و زبان آنها سخن گویند و به جمعیت آنها فزونی بخشند و سبب زیاد شدن شوکت و جلال آنها گردند!!! سپس این آیه شریفه را تلاوت فرمود: «و چه کسی ظالمتر باشد از آنکس مانع ذکر خدا در مساجد شود و تلاش در ویرانی آنها کند".

(یوم الخلاص ص 604)

 

عن معاذ بن جبل(رض) قال: قال رسول الله(ص): عمران بیت المقدس خراب یثرب و خراب یثرب خرج الملحمة و خروج الملحمة فتح القسطنطینیة، و فتح القسطنطینیه خروج الدجال ثم ضرب یده علی فخذه الذی حذاه او منکبه، ثم قال: ان هذا الحق، کما انک هاهنا او کما انک قاعد یعنی معاذا.

بنقل از معاذبن جبل گفت: حضرت رسول اکرم(ص) فرمود: آبادی بیت المقدس ویرانی مدینه است و ویرانی مدینه خروج و بیرون آمدن جنگ بزرگ است و خروج جنگ بزرگ گشوده شدن قسطنطینیه و گشوده شدن آن خروج دجال است سپس دست مبارک را به زانوی کسی که در کنارش بود یا بر شانه او زد آنگاه فرمود: این موضوع حق است همچنانکه تو در اینجا هستی یا همچنانکه نشسته‏ای که مخاطب معاذ بود.

(اخرجه الحاکم فی مستدرکه و عقدالدرر ص 253)

 

عن عبدالله ابن‏عمرو، قال: لیأتین علی الناس زمان یتمنی فیه المؤمن لو انه فی فلک مشحون هو و اهله، یموج فی البحر من شدة ما فی الارض من البلاء.

عبدالله بن عمرو گفت: البته زمانی به مردم فرا می‏رسد که مؤمن در آن آرزو می‏کند که ای کاش او و کسانش در کشتی می‏نشستند و تسلیم امواج دریا شود بترس بلای شدید و سختی که در خشکی وجود دارد.

(اخرجه نعیم بن حماد فی الفتن و عقدالدرر ص 334)

 

عن ابی‏هریرة قال: قال رسول الله(ص): و الذی نفسی بیده لا تذهب الدنیا حتی یمر الرجل علی القبر فیتمرع علیه و یقول: یا لیتنی کنت مکان صاحب هذا القبر و لیس به الدین، الا البلاء.

ابوهریره گوید: رسول خدا(ص) فرمود: قسم به آنکس که جانم بدست قدرت او است دنیا نمی‏رود تا آنکه مرد بر قبر می‏گذرد و خود را بخاک قبر بمالد و گوید: ای کاش من بجای صاحب این قبر می‏بودم و جز بلاء چیزی او را به این کار وادار نکند.

(عقدالدرر ص 336)

 

عن حذیقة بن الیمان(رض) قال: قال رسول الله(ص): یدرس الاسلام کما یدرس و شی الثوب حتی لا یدری ما صیام و لا صدقة و لا نسک و یسری علی کتاب الله فی لیلة فلا یبقی فی الارض منه آیة و تبقی طوائف من الناس، الشیخ الکبیر و العجوز الکبیرة یقولون ادرکنا آباءنا علی هذه الکلمة: لا اله الا الله فنحن نقولها قال صلة بن زفر لحذیفة: فما تغنی عنهم لا اله الا الله و هم لا یدرون ما صیام و لا صدقة و لا نسک؟ فاعرض عنه حذیفة فرددها علیه ثلاثا کل ذلک یعرض عنه حذیفة ثم اقبل علیه فی الثالثة فقال: یا صلة، تبخیهم من النار، تنجیهم من النار.

بنقل از حذیفة بن الیمان(رض) گفت: حضرت رسول اکرم(ص) فرمود: اسلام کهنه می‏شود مانند کهنه شدن مانند کهنه شدن پارچه تا آنجا که دانسته نشود روزه و صدقه و عبادت‏ها چیست و در یک شب قرآن کریم (کوچک شمره شود) و در زمین آیه‏ای از آن باقی نماند و طائفه‏هایی از مردم: پیرمردان و پیرزنان گویند: ما پدران ما را دیده‏ایم که کلمة «لا اله الا الله» می‏گفتند و ما نیز آنرا می‏گوئیم. صلة بن زفر به حذیفه گفت: پس لااله الا الله آنها را بی‏نیاز نمی‏کند در حالی که ندانند روزه و صدقه و عبادتها چیست؟ حذیفه از صله اعراض کرد صله گفتار خود را تکرار نمود و حذیفه اعراض ورزید تا سه بار در بار سوم حذیفه(رض) فرمود: ای صله آنها را از آتش نجات می‏دهد. آنها را از آتش نجات می‏دهد.

(اخرجه الحاکم فی مستدرکه و عقدالدرر ص 338)

 

قال رسول الله(ص): سیأتی زمان علی امتی لا یبقی من القران الا رسمه، و لا من الاسلام الا اسمه، یسمون به و هم ابعد الناس منه، مساجدهم عامرة، و هی خراب من الهدی فقهاء ذلک الزمان شر فقهاء تحت ظل السماء، منهم خرجت الفتنة و الیهم تعود.

رسول اکرم(ص) فرمود: زمانی بر امتم رخ دهد که از قرآن کریم تنها رسم خط آن. و از اسلام فقط اسم آن باقی ماند که از آن تنها نام ببرند و مسلمانان دورترین مردم از اسلام باشند مسجدهایشان بظاهر آباد و معمور دلی از هدایت و حقیقت ویران باشد فقیهان آن زمان بدترین فقیهان در زیر آسمان باشند که فتنه از آنها خارج شود و بسوی آنها برگردد.

(بحار ج 52 ص 191)

 

پایان پیام/

کد خبر 143861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha