به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، عطالله رحمانی آبیدر، دبیر کمیته مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد کردستان، ظهر امروز (31 خرداد) در نشست مطبوعاتی شورای پیشگیری از اعتیاد استان در مجتمع فجر سنندج گفت: برای مقابله و مبارزه با این پدیده شوم اجتماعی که ایجاد کننده کلیه جرایم است باید با مشارکت دادن مردم در امر پیشگیری و درمان با استفاده از ظرفیت ها و پتانسیل های عظیم همه افراد جامعه، در این مسیر گام برداشت تا بتوان آن را مهار کرد.
وی به بیان شرح وظایف کمیته تخصصی توسعه مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر پرداخت و خاطرنشان کرد: بررسی و ارائه پیشنهاد سیاست های مربوط به ظرفیت سازی و توسعه مشارکت های مردمی با رویکرد و نگاه اعتقادی، جهادی و علمی در قالب تشکل ها و سازمان های مردم نهاد در امر مبارزه همه جانبه ستاد با اعتیاد به مواد مخدر و روان گردانها، شناسائی حوزه های آسیب پذیر در حیطه تاسیس و ساماندهی مشارکت های مردمی و بررسی پیشنهادات جهت توانمند سازی سازمانهای مردم نهاد حوزه مبارزه با مواد مخدر از جمله این وظایف می باشد.
دبیر کمیته مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد کردستان افزود: بررسی و اظهار نظر درخصوص طرحها و برنامه های حمایتی ،تشویقی ستاد و دستگاههای اجرایی مربوط به چگونگی تسهیل و گسترش کمی و کیفی مشارکتهای مردمی و سازمانهای مردم نهاد حوزه مبارزه فراگیر با اعتیاد و مواد مخدر و هماهنگی ها و کنترل های لازم و بررسی و ارائه پیشنهاد و ایجاد هماهنگی و انسجام در امر نظام جامع نظارت و پایش و ارزیابی کمی و کیفی فعالیتهای مردمی، سازمانهای مردم نهاد و گروه های همتا حوزه مبارزه با مواد مخدر و اعتیاد اعم از پیشگیری و درمان از جمله این شرح وظایف است.
رحمانی آبیدر، یکی از بدیع ترین و مهم ترین راهکارهای مبارزه با مواد مخدر را فعالیت و مشارکت سازمان های غبر دولتی (NGO ) یا به عبارتی سازمان های مردم نهاد در عرصه های مختلف اجتماعی بخصوص بحث مبارزه با اعتیاد عنوان کرد.
به گفته وی، توسعه و پیشرفت کشور مستلزم فراهم کردن زمینه مشارکت خلاق، واقعی و سازمان یافته مردم است و مردم به عنوان سرمایه اصلی توسعه برای مشارکت در دستیابی کشور به این مهم باید از نظر روحی و جسمی سلامت باشند.
دبیر کمیته مشارکت های مردمی و سازمان های مردم نهاد کردستان اذعان کرد: سازمان های مردم نهاد و فعال در امر اجرای برنامه های مبارزه با مواد مخدر به طور قابل توجهی گسترش یافته اند و نقش آفرینی مهمی در این ارتباط دارند.
رحمانی آبیدر تصریح کرد: با توجه به گستردگی معضل اعتیاد و عواقب وخیمی که به لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی بر جامعه داشته و دارد و علم به اینکه دولت به تنهایی قادر به مقابله با این معضل نیست، حضور و نقش سازمانهای مردم نهاد در این عرصه بیش از پیش احساس می شود و وظیفه نظام است که در این راه به تقویت هرچه بیشتر این سازمانها اهتمام ورزد تا انشاء ا... در این مبارزه نیز با حضور هر چه بیشتر مردم، همراه با دولت پیروزی دیگری و این بار در مقابله با اهریمن اعتیاد بر تاریخ این کشور ثبت شود.
وی وظیفه حمایت از سازمان های مردم نهاد را وظیفه اصلی این کمیته خواند و گفت: تعداد 40 سازمان پیشگیری، 5 سازمان آموزش و 1 سازمان کاهش آسیب اجتماعی در کردستان فعال است.
وی به برگزاری جلسات درون سازمانی در درون هر اداره با حضور کارشناسان خبر داد و گفت: در صدد هستیم که فعالان اجتماعی و خیرین شهرستان ها را توسط فرمانداری ها شناسایی کنیم و یک سازمان مردمی برای بهبودی این بیماران تشکیل دهیم.
پایان پیام/
نظر شما