افزایش بیماری‌های خاص هشداری جدی برای حوزه درمان است

معاون اداره کل بازرسی استان قزوین گفت: کاهش میزان پایش بیماری های دیابت و فشار خون توسط مراکز بهداشتی و افزایش مبتلایان به این بیماری ها، چالش و هشداری جدی برای حوزه درمان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، ابوالفضل خمسه؛ معاون اداره کل بازرسی استان قزوین در جمع مدیر، معاونان و کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک بیان کرد: برای ارتقاء عملکرد شبکه های بهداشتی و درمانی ضروری است اصول مدیریت علمی شامل اهداف و برنامه ریزی، ساماندهی، کنترل و نظارت، ارتباطات و عملکرد به نحو صحیح و دقیق عملیاتی شود.

 

وی ادامه داد: تحقق فرامین مقام معظم رهبری در راستای حمایت از تولید ملی مستلزم جسم و روح سالم است و در این میان وظیفه نظام سلامت و حوزه بهداشت و درمان بیش از پیش سنگین است.
 

معاون اداره کل بازرسی استان قزوین با اشاره به دو اصل 29 و 43 قانون اساسی مرتبط با تأمین خدمات بهداشتی درمانی و مراقبت های پزشکی افزود: با توجه به اهمیت موضوع بهداشت و تأکید به آن در قانون، باید تلاش شود تا عموم مردم از نظر مادی برای تأمین نیازهای خدماتی و بهداشتی خود که جزو نیازهای اساسی جامعه است با مشکل مواجه نباشند.
 

وی عنوان کرد: از دهه 60 به بعد نظام شبکه های بهداشتی درمانی کشور با هدف بهداشت برای همه شکل گرفت و حدود 27 سال از شکل گیری شبکه های بهداشتی می گذرد و در این مدت وضعیت شاخص سلامت در کشور ارتقاء یافته به نحوی که سازمان بهداشت جهانی، ایران را برای دیگر کشورها الگو قرار داده است.
 

خمسه اعلام کرد: کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های عفونی، بالا رفتن امید به زندگی در جامعه، کاهش چشمگیر مرگ و میر کودکان و حذف بیماری های فلج اطفال از جمله مهمترین موفقیت های نظام شبکه های بهداشتی کشور است.
 

وی یادآور شد: کاهش میزان پایش بیماری های دیابت و فشار خون توسط مراکز بهداشتی و افزایش مبتلایان به این بیماری ها به عنوان چالش و یک هشدار جدی برای حوزه درمان به شمار می رود.
 

معاون اداره کل بازرسی استان قزوین در ادامه تأمین، حفظ و ارتقای سلامت را هدف غائی هر نظام سلامت دانست و اظهار کرد: ارتقای امید به زندگی سالم، پاسخ دهی به انتظارات معقول مردم، کاهش نابرابری بین گروه های مرفه و مستمندان جامعه و محافظت مالی در برابر هزینه های بیماری که از آنها به عنوان ریزه کاری های حوزه سلامت نام برده می شود از دیگر وظایف و مسئولیت های نظام سلامت است.

 

وی تصریح کرد: تغییر سیمای بیماری ها، هرم سنی و الگوی شهر نشینی نیاز شدیدی را به تحول در نظام سلامت برای ارائه خدمت تولید نموده است و این تغییرات باعث تغییر در نیاز و تقاضای مردم در زمینه مسائل مربوط به سلامت شده است که باید به طور کامل به آنها پرداخته شود.
 

خمسه تأکید کرد: نتایج و آثار فعالیت های مراکز بهداشتی همانند یک اتاق شیشه ای است که به خوبی از حوزه درمان قابل رصد و مشاهده است، بر همین اساس افزایش آمار بیماران خاص در مراکز درمانی بیانگر پایش ضعیف مراکز مذکور در شبکه های بهداشتی خواهد بود.
 

وی اعلام کرد: با در نظر گرفتن مشکلات اقتصادی کشور و هزینه بالای احداث و تجهیز بیمارستان ها، جلوگیری از اتلاف نیروی انسانی متخصص و پوشش وسیع خدمات بهداشتی و درمانی در سطح جامعه، باید تلاش برنامه ریزان و مدیران در راستای استفاده حداکثری از امکانات موجود در قالب نظام شبکه بهداشتی و درمانی باشد.
 

معاون اداره کل بازرسی استان قزوین توضیح داد: در این صورت می توان بر اساس نتایج به دست آمده علاوه بر شناخت درست آسیب ها، مشخص نمودن اولویت ها و برنامه ریزی مطلوب و مؤثر الگویی را ارائه داد که برای شبکه های بهداشتی حداکثر بازدهی و اثر بخشی را به همراه داشته باشد.
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل بازرسی استان قزوین، وی خاطر نشان کرد: تغییر نظام ثبت اطلاعات در مراکز بهداشتی از روش دستی و سنتی به صورت مکانیزه امری ضروری است زیرا آسیب عمده عدم استفاده از تکنولوژی و فن آوری، نداشتن اطلاعات به روز و تجزیه و تحلیل آن است.
 

در ادامه این نشست، حمید برودتی مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان آبیک گزارشی از اقدامات و برنامه های صورت گرفته در این شهرستان ارائه کرد.
 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 143516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha