حبیب الله نازپرورده، نماینده ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه در بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز، در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: احیای مساجد در مناطق شهری و روستایی در ابعاد فرهنگی، فیزیکی و تجهیزاتی می تواند نقش تعیین کننده ای در گسترش فرهنگ نماز و فعالیت های وابسته به آن داشته باشد.
وی رسیدگی ویژه به مساجد و تلاش برای احیای نقش تأثیر گذار مساجد در ابعاد مختلف را از خواسته های اصلی مردم خواند و افزود: در همین رابطه شناسایی و دستیابی به راهکارهای نهضت مسجد سازی در دستور صریح قرآن کریم و دستور الهی از نیکوترین اعمال و عبادات نیز هست.
نازپرورده گفت: کمیته احیای مساجد بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز فعالیت خود را در بخش های شناسایی و بررسی راهکارهای افزایش و توسعه ساخت و تعمیر و تجهیز مساجد شهری و روستایی کشور، احیای فرهنگی و معنوی مساجد و همین طور بررسی چگونگی توسعه جانبی مساجد(از جمله فعالیت هیئت های مذهبی، کانون ها و پایگاه های مردمی و فرهنگی مساجد)، بررسی راهکارهای تشویق و ترغیب بیشتر مردم برای حضور در نمازهای پنج گانه و ارتباط مردم با مساجد دنبال می کند.
وی با اشاره به اقدامات و فعالیت های گسترده صورت گرفته در این خصوص، اظهار داشت: از ابتدای انقلاب تاکنون از طرف مراجع ذیصلاح و ذیربط به ویژه حجت الاسلام قرائتی فعالیت های گسترده ای صورت گرفته است و دستور صریحی از سوی مقام معظم رهبری در این رابطه هست و حضرت امام(ره) نیز در زمان حیاتشان در این رابطه دستورات اکیدی داده بودند.
نماینده ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه در اجلاس سراسری نماز، گفت: همسو کردن فعالیت های سازمان و نهادهای دولتی و غیر دولتی دست اندرکار فرهنگ نماز به ویژه آموزش و پرورش با ارائه آموزش های تأثیرگذار به والدین و فرزندان در خصوص تأثیر فزاینده نماز بر روحیه و اخلاق انسان یکی از مهمترین راهکارهای توسعه فرهنگ نماز است.
وی با اشاره به تعدد نهادها و ارگان های متولی فرهنگ نماز در سازمان ها و دستگاه های مختلف کشور، همسو شدن فعالیت ها و پرهیز از موازی کاری را موجب اثرگذاری بیشتر فعالیت ها در حوزه احیاء مساجد و ترویج فرهنگ نماز برشمرد.
نازپرورده، یادآور شد: گسترش فرهنگ وقف با محوریت مسجد سازی و همچنین مرمت و بازسازی مساجد با مشارکت مردم و مسئولان، نیز یکی از ظرفیت های بسیار خوبی است که باید از آن بهره گرفت.
وی با اشاره به تمرکز خیران و مسئولان بر امر مدرسه سازی، گفت: در سالیان اخیر این موضوع بیشتر معطوف به مدرسه سازی شده است این در حالی است که مدارس در کشور ما بسیار زیاد هستند ولی مسجد سازی یک مقداری شاید توقف پیدا کرده است و کندتر شده است که لازم است در این خصوص بیشتر توجه شود.
این مقام مسئول، ادامه داد: تلاش بیشتر حوزه های علمیه و دینی در اعزام مبلغان به مناطق شهری و روستایی کشور برای برقراری بیشتر نماز جماعت و ارتبطا مردم و مسجد نیز یکی دیگر از راهکارهای موثر است که متأسفانه الان در شهر کرمانشاه مساجد فقط در نوبت ظهر و عصر و مغرب و عشاء مشغول فعالیت هستند.
وی تصریح کرد: مسئولان طراز اول کشور هم باید یک بازنگری در وضعیت توجه به نماز در مناطق و روستاهای دورافتاده و شهرک ها بکنند.
نازپرورده، شرکت در نماز عبادی سیاسی جمعه را یکی از مولفه های تأثیر گذار در تقویت وحدت، دشمن شناسی و بصیرت افزایی مسلمانان دانست و گفت: ارتباط مردم با نماز جمعه به عنوان یک پایگاه سیاسی فرهنگی و مذهبی تا حدودی قطع شده است.
وی افزود: در اکثر روستاها و شهرهای دورافتاده و همچنین شهرهای کوچک و مناطق شهرک نشین اطراف شهرهای بزرگ که فاصله شان با مراکز نماز جمعه زیاد هست، ارتباط جمع کثیری از مردم با نماز جمعه برقرار نیست.
نماینده ستاد اقامه نماز استان کرمانشاه در بیست و یکمین اجلاس سراسری نماز، با اشاره به آمار نگران کننده حضور جمعیت معدودی از ساکنان شهر کرمانشاه در نماز عبادی سیاسی جمعه، اظهار داشت: مسئولان باید به چاره اندیشی در این خصوص پرداخته و برای حل این معضل فکر اساسی بکنند.
وی تأکید کرد: مردم نباید از فیض عظمای حضور در نمازهای جماعت بزرگ همچون نماز جمعه غافل شوند چرا که تریبون نماز جمعه و خطبه های امامان جمعه تأثیر به سزایی در ترویج و اشاعه فرهنگ نماز دارد.
پایان پیام/
نظر شما