به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، عبداله عمادی معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بازدید از شیر خوارگاه حلیمه قزوین بیان کرد: آسیب های اجتماعی پاشنه آشیل جامعه ما است و در سال جاری برای نخستین بار، ردیف بودجه مستقل آسیب های اجتماعی در قانون بودجه در نظر گرفته شده که در آن به بخش پیشگیری از آسیب های اجتماعی نیز توجه شده است.
وی ادامه داد: اگرچه رقم این بودجه چندان بالا نیست، اما به منظور برداشتن گام های اولیه در این زمینه با همکاری تشکل های مردم نهاد موثر است.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اضافه کرد: لایحه پیشگیری از وقوع جرم در نوبت بررسی مجلس شورای اسلامی قرار دارد که امیدواریم در مجلس نهم به تصویب برسد.
وی عنوان کرد: با وجود حجم مشکلات بسیار در حمایت از اقشار خاص مانند معلولان، زنان بی سرپرست، زنان سرپرست خانوار و کودکان آسیب های اجتماعی از سوی سازمان های حمایتی همچون بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره) اقدامات بسیاری انجام شده است.
عمادی با اشاره به وقوع حوادث مختلف در کشور و افزایش جمعیت افرادی که نیاز به حمایت دارند، تصریح کرد: در حوادثی چون سوانح رانندگی سالانه افراد بسیاری که اغلب سرپرست خانواده هستند کشته می شوند و خانواده آنها نیازمند حمایت سازمان های حمایتی می شوند و یا افرادی معلول شده و به جمعیت معلولان نیاز به حمایت اضافه می شود.
وی یادآور شد: این قبیل اتفاقات که کنترل و کاهش آن در حیطه وظایف سازمان های دیگر است به جمعیت افراد نیازمند حمایت، اضافه می کند و به نوعی سازمان های دیگر برای ما کار درست می کنند، بدون آنکه از محل این سازمانها عوارضی به سازمانهای حمایتی تعلق گیرد و باید برنامه ریزی شود تا عوارضی از سوی سازمانهایی که حوادث مرتبط با حوزه آنها برای ما تولید فقر می کند، به سازمان های حمایتی پرداخت شود.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد میزان مستمری مددجویان گفت: حداکثر میزان پرداختی ماهانه به یک خانوار مددجوی پنج نفره در سال 1384 حدود 300 هزار ریال بود ولی هم اکنون این میزان به 750هزار ریال رسیده است.
وی توضیح داد: البته در کنار پرداخت این وجه به مستمری بگیران کمکهایی در زمینه اشتغالزایی، ودیعه مسکن، کمک هزینه تحصیل فرزندان و کمک هزینه پوشاک از سوی دولت و سازمانهای مرتبط پرداخت میشود که از سال گذشته هم پرداخت یارانه به آن اضافه شده است.
عمادی با بیان اینکه مستمری های پرداختی به مددجویان درحد کافی نیست، تأکید کرد: دولت در حد مقدورات تلاش می کند میزان پرداختی مستمری ها به مددجویان زیرپوشش سازمان های حمایتی را افزایش دهد؛ البته باید توجه داشت که افزایش تعداد مددجویان، افتخاری برای نظام و دولت نیست و باید تلاش کرد با کمک به خودکفا کردن مددجویان بار را از دوش دولت برداشت.
وی با اشاره به موفقیت آمیزبودن قانون هدفمندی یارانه ها اظهار کرد: اجرای این قانون، افزایش سطح رفاه روستاییان و ساکنان شهرهای کوچک کشور را در پی داشته است.
معاون رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص توانمندسازی و اشتغال مددجویان افزود: فقرزدایی وزارت رفاه و توانمندسازی دارای سه بعد توانمندی فردی، اجتماعی و اقتصادی است و مددجویان میتوانند از طریق تشکیل تعاونیها به توانمندی و اشتغال پایدار برسند و اعتقاد داریم اشتغال وقتی پایدار است که همه فرایندها در آن طی شده باشد.
وی یادآور شد: توجه به فعالیت های مردمی و سازمان های مردم نهاد نیز در کاهش آسیب های اجتماعی ضروری است و این وزارتخانه آماده همکاری با علمای دینی و دانشگاهی به منظور تدوین کتب آموزشی در این زمینه است.
در ادامه مدیرکل بهزیستی استان قزوین اظهار کرد: مرکز نگهداری کودکان بیسرپرست شیرخوارگاه حلیمه قزوین با 80 کودک بیسرپرست با نظارت بهزیستی و کمک خیران اداره میشود.
به گزارش روابط عمومی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین، حسین افشارمقدم عنوان کرد: شیرخوارگاه حلیمه قزوین با زیربنایی بالغ بر 3 هزار متر مربع و در سه طبقه و 47 نفر پرسنل مشغول خدمترسانی به کودکان بیسرپرست است که در این مرکز، کودکان بیسرپرست در سنین دو تا شش سال در یک گروه و کودکان بالای شش سال در گروه دیگر سازماندهی شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: این کودکان تا سن 12 سالگی در این مرکز به سر میبرند و با ورود به نوجوانی، مرکز دیگری درشهر قزوین مسئولیت سرپرستی آنها را بر عهده میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما