به گزارش خبرنگار شبستان، قادر آشنا، مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی پیش از ظهر امروز شنبه 27 خرداد در نخستین نشست خبری خود که در تالار کنفرانس مجموعه تئاتر شهر برگزار شد، خطاب به خبرنگاران گفت: اصحاب رسانه چشم تیزبین و گوش شنوایی برای بیان واقعیت ها هستند که باید با رعایت انصاف و عدالت و نقد منصفانه مرکز هنرهای نمایشی را یاری کنند با همه احترامی که برای شما دارم تمنای تعریف بیجا از مرکز هنرهای نمایشی ندارم. من به عنوان مدیر مرکز هنرهای نمایشی در مقابل تمامی وقایع در مرکز مسئول و پاسخگو هستم.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه تمام مسئولیت ها در مرکز هنرهای نمایشی متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، اظهار کرد: با این حال ابزار و بودجه مرکز هنرهای نمایشی در اختیار وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نیست، در سراسر کشور مراکز متعددی در عرصه نمایش فعالیت می کنند از این رو می گویم که ابزار و امکانات هنرهای نمایشی در اختیار ما نیست.
آشنا از هنرمندان عرصه نمایشی خواست در دوران مدیریت وی براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی آثار هنری تولید کنند.
وی از ابلاغ شیوه نامه برای آثار نمایشی خبر داد و افزود: مرکز هنرهای نمایشی به دنبال این است که شیوه نامه ای داشته باشد زیرا مصوبه دارد و الان فرمتی را تهیه می کند که براساس آن فرمت هنرمندان آثاری را تولید کنند، شورای نظارت و ارزشیابی بر اساس این فرمت می خواهد هنرمندان اثر هنری تولید کنند.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی همچنین خاطرنشان کرد: باید فضای شفافی را به وجود بیاوریم تا راحت تر و با منطق یکدیگر را بپذیریم.
آشنا سپس با اشاره به طرح استقرار گروههای نمایشی در استانها خاطرنشان کرد: وقتی در استانها 761 گروه ثبت می شود، یعنی این تعداد گروه در استانها وجود دارد، مرکز هنرهای نمایشی 50 درصد توان خود را صرف تئاتر استانها می کند، زیرا اداره کل هنرهای نمایشی وزارت ارشاد است.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی از راه اندازی تئاتر شهر در استانهای البرز و خراسان رضوی خبر داد و گفت: طبق حمایت های مرکز هنرهای نمایشی از مراکز استانها خواسته ایم که فضایی که در اختیار دارند را به هنرهای نمایشی اختصاص دهند که بودجه این کار 100 میلیون تومان است و این مراکز تنها باید به هنرهای نمایشی بپردازند.
آشنا همچنین با اشاره به تقویت بخش نمایشنامه نویسی در مرکز هنرهای نمایشی و تشکیل بنیاد ادبیات نمایشی اظهار داشت: از آنجا که بخش نمایشنامه نویسی را اساس و رکن نمایش می دانیم و نمایشنامه باعث می شود که کارگردان اثر خوبی را به صحنه بیاورد و از آنجایی که همیشه با خلاء متون نمایشی مواجه بودیم، بنیاد ادبیات نمایشی را شکل دادیم و ساختمان این مرکز تجهیز شده است و به زودی فراخوان جشنواره نمایشنامه نویسی اعلام می شود.
سامان دادن نمایشنامه هایی که در جشنواره فجر به اجرا رفته اند ساماندهی نمایشنامه های ارسالی به جشنواره ها که در بایگانی های مرکز هنرهای نمایشی مانده است و سفارش نوشتن نمایشنامه از نمایشنامه نویسان برتر کشور از جمله اهداف راه اندازی بنیاد ادبیات نمایشی بود که مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی به آنها اشاره کرد.
آشنا تصریح کرد: باید تا پایان سال 100 متن برتر نمایشی داشته باشیم و برای همین از هر استان خواسته ایم که برای نمایشنامه نویسی 2 نمایشنامه برتر خود را به ما معرفی کنند تا ما سفارش تولید اثر نمایشی دهیم.
در ادامه قادر آشنا در پاسخ به سئوال خبرنگاران گفت:برای من خدمت کردن ارزشمندتر از پست است، در استانهایی که خدمت کرده ام جزو محرومترین استانها بودند و در این استانها بیش از 5/1 میلیارد بودجه را به هنرهای نمایشی اختصاص داده ام، برای مدیریت آمده ام نه برای دوران گذار و آنقدر برای خودم ارزش قائل هستم که به سوابق خودم لطمه نزنم.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی همچنین اظهار کرد: در شیوه نامه حمایتی برای اینکه متن لطمه ای نخورد ما آن را بر روی سایت مرکز هنرهای نمایشی می گذاریم و براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی شیوه نامه را تنظیم کرده ایم و به شما اطمینان می دهیم که براساس آنچه جغرافیای فکری و فرهنگی ایران است مطلبی نوشته شود ما از آن حمایت می کنیم و هیچ منعی هم برای این کار نداریم.
آشنا درباره حمایت از کتابهای تخصصی زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما کتابخانه های تخصصی چه آنها که در زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد هستند و چه آن کتابخانه هایی که در انجمن های نمایشی کشور هستند را سامان می دهیم تا امکان حضور افراد بیشتر در این کتابخانه باشد و هم تعداد عناوین این کتابخانه ها را افزایش خواهیم داد.
وی با بیان اینکه تئاتر شهر در حوزه سخت افزاری نیازمند توجه جدی است، گفت: مجموعه تئاتر شهر مشکلات بسیار زیادی دارد و ما از آقای موسوی رییس مجموعه تئاتر شهر خواسته ایم که کلیه نواقص این مرکز را احصاء کند و به مرکز هنرهای نمایشی بفرستد تا پس از بررسی نهایی این نواقص برطرف شود.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی درباره دخالت های از بالادست در مرکز هنرهای نمایشی بیان داشت: من هر کجایی که کار کرده ام دخالتی ندیده ام اگر به کار اشراف داشته باشم و از توان مجموعه ام استفاده کنم و براساس ضوابط و چارچوب برنامه هایم را اجرا کنم نیازی به هیچ تحمیلی ندارم، من در مرکز هنرهای نمایشی مسئولیت دارم و پاسخگو هستم و دخالتی در اموری که مسئولیت دارم نمی بینم.
آشنا سپس افزود: من از جمله کسانی هستم که وقتی مسئولیتی گرفتم به گذشته ورود پیدا نمی کنم و تلاش دارم شرایط حال را مدیریت کنم.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی با اشاره به بودجه ناچیز مرکز هنرهای نمایشی گفت: بودجه کل تئاتر 18 میلیارد تومان است که با آن تنها دو اتوبان در کوهستان ساخته می شود، آیا با این پول اندک و فوق العاده ناچیز می تواند جوابگوی این همه نیاز تئاتر باشد مسئولیت تئاتر در اختیار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است اما سخت افزار و امکانات در اختیار ارشاد نیست.
آشنا همچنین تاکید کرد: دولت باید به مدد تئاتر کشور بیاید و بودجه تئاتر را افزایش دهد تا این دغدغه ها برطرف شود اساس بودجه تئاتر به چه شکلی است باید اولویت بندی کرد 3 میلیارد تومان برای حمایت از اجرای عمومی پولی نیست، تئاتر در کشور صددرصد تابع بودجه دولت است تا کی باید این شکلی باشد باید به اقتصاد تئاتر توجه کرد.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی با بیان اینکه اگر هنرمند متن خوب تولید کند چرا نگران مخاطب باشد، گفت: اگر اثری را تولید کنید که با ذائقه مردم خوب باشد و با فرهنگ و هویت آنها سنخیت داشته باشد، قطعاً مردم از آن استقبال می کنند. مرکز نیز باید از این هنرمند حمایت کند.
وی درباره ساختمان اداره تئاتر و پی گیری حل مشکل آن با شهرداری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز گفت: مشکل اداره تئاتر را آقای عظیمی پیش از اینکه من به مرکز هنرهای نمایشی بیایم پی گیری می کردند، دکتر فداکار، معاونت اداری و مالی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در مکاتبه ای با شاه آبادی و سپس با شهرداری این موضوع را پیگیری می کنند، این ملک سندش به نام موسسه است و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز یا فردا برای این ساختمان تصمیم گیری می کند و تلاش دارد که خودش به این امر ورود پیدا کند.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی همچنین تاکید کرد: هیچ هنرمندی برای متنی که به مرکز هنرهای نمایشی مراجعه می کند نباید بیش از یکماه معطل بماند.
آشنا درباره سفارش نویسی متون نمایشی از سوی مرکز هنرهای نمایشی اظهار داشت: برای سفارش نویسی گاهی زمان می دهیم که راجع به فلان شخصیت برجسته کشور بنویسید، این بررسی می شود و زمان هم می دهیم که کار خوب و تمیز و موثری ارایه شود اما اگر کاری هول هولکی نوشته شود معلوم است چه می شود.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی درباره شورای حمایت گفت: مرکز هنرهای نمایشی اگر کاری را تشخیص داد که نیاز به شورای حمایت ندارد با قرارداد گیشه به اجرا درمی آید، هنرمندان تا زمانی که شورای حمایت اعلام نکند ما با آنها تفاهم نامه نداریم و متنشان تایید نشده است نمی توانند تمرین کنند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: شورای حمایت تشکیل شد و این شورا اختیاری در اختیار مدیر کل بود که تشخیص بدهد که این پول چگونه باید خرج شود، مدیرکل این وظیفه را به شورای حمایت سپرد، وظیفه شورای حمایت مالی و شورای نظارت و ارزیابی ارزیابی است ، شورای حمایت ادامه شورای نظارت و ارزشیابی بود و این دو در طول همدیگر فعالیت می کنند.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی از حمایت از 35 پرونده خبر داد و گفت: تا الان 50 پرونده به مرکز هنرهای نمایشی آمده که از این میان 35 پرونده تا سقف 1 میلیارد و 182 میلیون و 900 هزار تومان حمایت شده اند.
پایان پیام/
نظر شما