دولت برای به ثمر رسیدن نهضت طب ایرانی آماده است

معاون اول رییس جمهور بر راه اندازی مطب ها و داروفروشی های گیاهی، دانشکده های داروسازی و تربیت اساتید حاذق در زمینه طب سنتی تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،محمدرضا رحیمی معاون اول رییس جمهور در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی گیاهان دارویی، فرآورده های طبیعی و طب سنتی ایران که با حضور سلطانخواه معاون علمی و فناوری رییس جمهور، مخبر دزفولی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، عصاره دبیر جشنواره و جمع کثیری از فعالان و دست اندرکاران عرصه طب سنتی که در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد، ضمن تاکید بر اهمیت احیاء طب ایرانی گفت: احیاء طب ایرانی یعنی گرم کردن بازار داروهای گیاهی که به عنوان نعمت های خداوند در هر اقلیم و طبیعتی گسترانیده شده است.
 

وی با بیان آن که محال است مرضی در بدن باشد ولی طبیعت داروی آن را نداشته باشد، گفت: با ورود طب جدید در انتهای عصر قاجار و پهلوی تقریباً پرداختن به طب سنتی به فراموشی سپرده شده بود.
 

رحیمی عصر حاضر را عصر بیداری و بازگشت به طب سنتی خواند و افزود: ضمن احیاء طب سنتی، به هیچ وجه در تقابل با طب جدید نیستیم و به عنوان رشته ای از علوم آن را ارج می نهیم.
 

وی با بیان آن که "نبایستی بگذاریم طب ایرانی به فراموشی سپرده شود" گفت: رییس جمهور در انتهای سال 90 در رابطه با احیاء این طب کارگروهی را تشکیل دادند و در حال حاضر مقدمه شکوفایی و راه اندازی این رشته از طب فراهم شده است.
 

رحیمی با بیان آن که "نهضتی را راه می اندازیم که حاصل آن شکوفایی طب ایرانی باشد" خطاب به دست اندرکاران حوزه طب سنتی گفت: در رابطه با طب سنتی هر محدودیتی که دارید پیگیری کنید.
 

وی با اشاره به تاریخ سه هزار ساله ایران و وجود دانشمندان ارزشمندی همچون ابن سینا گفت: این سینا پدیده ای استثنایی است که دنیا را به حیرت واداشته و ما امروز میراث دار چنین دانشمندانی هستیم.
 

وی با بیان آن که "در تمام دانشگاههای علوم پزشکی، دانشکده طب سنتی بایستی تاسیس شود." گفت: به زودی معاونت جدیدی در وزارت بهداشت تحت عنوان "معاونت طب ایرانی" ایجاد می شود.
 

معاون اول رییس جمهور افزود: هیچ کاری واجب تر و مورد نیازتر از پرداختن به طب ایرانی نیست. چرا که انصافاً کسانی که در این رشته تلمذ کرده اند دستان و داروهای شفابخش دارند.
 

رحیمی با تاکید بر موثر بودن داروهای شفابخش گیاهی بر مزاج انسان ها گفت: همه مسئولین و دست اندرکاران این حوزه دست به دست هم دهند و نهضتی شکوهمند را راه بیندازند.
 

وی احیاء طب سنتی را در اشتغال زایی موثر دانست و افزود: 31 استان در کشور داریم و حداقل 31 جلد کتاب در رابطه با گیاهان دارویی این استان ها بایستی تدوین کنیم. همچنین برای نحوه تهیه این گیاهان بایستی آموزش دهیم و کارخانه های تولید و عرضه گیاهان دارویی را باید راه اندازی کنیم و دست به صادرات بزنیم.
 

رحیمی با اشاره به گرایش کشورهای پیشرفته به داروهای گیاهی گفت: ما هم طب سنتی را می خواهیم گسترش دهیم بدون آن که معتقد به معاوضه آن با طب جدید باشیم. چراکه رقابت این دو موجب ترقی و تعالی خواهد شد.
 

وی با بیان آن که "الان در حدود 700 داروی گیاهی شماره ثبت دارد" گفت: باید این حوزه را گسترش دهیم و از طریق آن به درآمد کشور بیفزاییم و در این میان دولت در مدت باقیمانده عمر خود، برای به ثمر رساندن نهضت طب ایرانی آماده است.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 142410

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha