به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، دکتر ابوالقاسمی مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور، امروز (2 بهمن) در مراسم تودیع و معارفه رییس جدید سازمان انتقال خون قم با تاکید بر جایگاه خاص استان قم، تصریح کرد: در اولین سال های انقلاب 123 هزار واحد خون اهدا می شد که اکثر آن هم جایگزین بود و در حال حاضر مردم به صورت داوطلبانه برای این کار اقدام می کنند.
وی با تاکید بر سلامت خون های اهدایی در قم، گفت: 30 درصد از این خون های اهدایی به استان هایی همچون سیستان و بلوچستان فرستاده می شود و جان مردم را نجات می دهد.
ابوالقاسمی، افزود: بافت فرهنگی و مذهبی قم ایجاب می کند که زیرساخت های بهداشتی در شان آن برای مردم فراهم شود.
وی ادامه داد: قم در جریان انقلاب و سال های جنگ نقش ویژه ای داشته و با توجه به این جایگاه باید خیلی قبل تر برای بهبود این زیرساخت ها تلاش می شد.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور، افزود: سازمان انتقال خون از این جریان عقب افتادن استثناء نیست و تمام تلاش ما این است که این ساختارها را بهبود ببخشیم و آن را با تکنولوژی جدید دنیا عجین کنیم.
وی خاطرنشان کرد: یک سوم یارانه های دولت به داروها تعلق می گیرد و در این بین خون و فرآورده هایی که از خون مشتق می شود، بسیار گران قیمت است و در مواردی مانند طلا ارزشمند است.
ابوالقاسمی، با اشاره به راه اندازی سازمان انتقال خون در سال 1353 توسط حکومت وقت، ادامه داد: اولین سوغات آن در سال 1363 وارد کشور شد که ویروس اچ آی وی با خون های آلوده از فرانسه وارد ایران شد و ما هنوز در حال پیگیری این جریان هستیم.
وی در ادامه با اشاره به موفقیت های چشمگیر این پایگاه در قم، گفت: پایگاه انتقال خون قم یکی از پایگاه هایی است که تاییدیه بین المللی دارد و به لحاظ سلامت خون های اهدایی، دارای برترین رتبه است.
مدیر عامل سازمان انتقال خون کشور، تصریح کرد: در حال حاضر 100 درصد خون اهدایی در کشور داوطلبانه است و ما این فرهنگ را مدیون زمان جنگ هستیم و افرادی فرهنگ اهدای خون را در ایران اسلامی نهادینه کردند که در حال حاضر در میان ما نیستند.
ابوالقاسمی، در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در ایران به ازای هر هزار نفر 25 نفر خون اهدا می کنند و ترکیه در رتبه بعد از ما با 20 نفر اهدا کننده برای هر هزار نفر قرار دارد که البته در دیگر کشورهای دنیا این میزان 15 به هزار است.
پایان پیام/
نظر شما