متاسفانه به زبان روز بی توجه ایم

آیت الله سبحانی با اشاره به برخی مسائل و مشکلات موجود در ترجمه آثار غنی عربی به فارسی، از پرداختن صرف به قواعد و بی توجهی به زبان روز انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله سبحانی، امروز (25 خرداد) در آیین رونمایی از مجموعه هشت جلدی ترجمه شده کتاب الامام الصادق و المذاهب الاربعه تحت عنوان "امام صادق علیه السلام و مذاهب اهل سنت" گفت: البته من این کتاب را در گذشته مطالعه کرده بودم و آرزو داشتم تا این کتاب به زبان فارسی ترجمه شده و در اختیار مردم و به خصوص نسل جوان قرار گیرد.


وی ادامه داد: غالبا آشنایی توده مردم با ائمه اطهار (ع) از طریق منابر سخنرانی صورت می گیرد و در چنین منابری نمی توان به صورت عمیق به مسائل پرداخت.


این مرجع تقلید افزود: ولی در این کتاب به صورت عمیق به ابعاد مختلفی از وجود امام صادق (ع) پرداخته شده و همین یکی از مهم ترین عوامل برتری آن است.


وی با اشاره به ویژگی های این ترجمه فارسی این مجموعه خاطرنشان کرد: در نگاه کوتاهی که به این مجموعه داشتم، به نظر محتوای کامل مطالب در نسخه عربی آن در این کتاب ها محفوظ است.


آیت الله سبحانی با اشاره به نقص موجود در روند آموزش زبان در حوزه های علمیه، گفت: آموزش های ما بیشتر در حوزه ادبیات گرامری است و بر اساس قواعد، زبان ها را آموزش می دهیم و حتی به گونه ایست که طلاب در مواجهه با افراد دیگر کشورها، از خود آن افراد نسبت به قواعد زبان مسلط تر هستند.


وی افزود: ما در آموزش هایمان به قواعد توجه داریم ولی به زبان روز توجهی نداریم و باید تلاش کرد تا علاوه بر قواعد به زبان، نوشتن و ترجمه در عربی تسلط پیدا کنیم.


این مرجع تقلید گفت: امروز خیلی ها در دنیا داعیه تقریب دارند به معنای اینکه در غیر مشترکات با هم بحث کنیم ولی نزاع نداشته باشیم، ما باید بتوانیم با استفاده از این راه جهان اسلام را با معارف اهل بیت (ع) آشنا کنیم.


وی افزود: همه ما منادی تقریب هستیم و باید محور تقریب ما حدیث ثقلین باشد و اگر به آن متوسل شویم، همه مشکلات رفع می شود.
 

آیت الله سبحانی با اشاره به خدمات امام صادق (ع) در دوران عمر پر برکت 65 سالشان، خاطرنشان کرد: ایشان با پنج خلیفه اموی و دو خلیفه عباسی هم دوره بودند ولی آنها نتوانستند امام صادق (ع) را تحت فشار قرار دهند.


وی اضافه کرد: بنا بر گواه تاریخ جریان کربلا اثر سوئی علیه امویان در جامعه ایجاد کرده بود و عباسیان هم که داعیه حمایت از معصومین (ع) را داشتند،همین مسائل باعث شد تا عرصه در زمان امام محمد باقر (ع) و سپس پسر بزرگوار ایشان گسترده تر بوده و این دو امام عزیز بتوانند حقایقی از اسلام را بیان کنند.


این مرجع تقلید افزود: امام صادق (ع) در همان دانشگاهی که پدر بزرگوارشان ایجاد کردند، مسیر را ادامه دادند و در مسائل مختلف دینی و علمی متخصص تربیت کردند.


وی گفت: این دانشگاه با بیش از سه هزار شاگرد منحصر به علمی خاص نبود و از عالم دین تا دانشمند مسائل شیمی در آن تربیت شد.
 

آیت الله سبحانی بر لزوم شناساندن ائمه اطهار (ع) به جهان، از آن با عنوان خدمت به تشیع و تقریب نام برد و گفت: مرحوم علامه اسد حیدر هم به عنوان گردآورنده این کتاب تحت نظرعلامه امینی با ناملایمت هایی برخورد کرده و به کویت فرار کرد و ظاهرا در آنجا درگذشته است.


پایان پیام/ 

کد خبر 142084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha