احیاء زکات، احیاء یکی از ارکان اسلام است

مدیر حوزه های علمیه کشور گفت: احیاء زکات، احیاء یکی از پنج رکن دین مبین اسلام است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، آیت الله مرتضی مقتدایی، مدیر حوزه های علمیه کشور، شامگاه گذشته در نخستین همایش سراسری مسجد محوری و زکات استان مرکزی که در کانون فرهنگی تربیتی امام علی (ع) برگزار شد، گفت: دین مبین اسلام بر 5 اصل بنا نهاده شده که نماز و زکات دو رکن اصلی آن است.


وی بابیان اینکه نماز و زکات در 30 مورد از آیات و روایات در کنار هم و به قرینه آمده است، ادامه داد: کسی که نماز به پا دارد و زکات پرداخت نکند، نمازش مورد قبول درگاه باری تعالی نخواهد بود.


مدیر حوزه های علمیه کشور در ادامه با اشاره به اینکه ائمه اطهار (ع) الگوی بی بدیل در امور مختلف برای انسان هستند، افزود: امیرالمومنین حضرت علی (ع) در خطبه 105 نهج البلاغه به عالمان با عمل اشاره می کند.


آیت الله مقتدایی اضافه کرد: حضرت علی (ع) در این خطبه می فرماید همواره مردم را به اعمالی امر می کرد که خود انجام داده و از اموری نهی می کرد که خود از انجام آن پرهیز می کردند.


وی همچنین با بیان این که تفاوت مومن و کافر در اقامه نماز و پرداخت زکات است، اظهار کرد: پرداخت زکات نیز همچون نماز فریضه ای الهی و تکلیفی است، که اقشار مسلمانان باید در پرداخت آن از یکدیگر پیشی گیرند.


مدیر حوزه های علمیه کشور در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اهمیت نماز اول وقت و جذب اقشار مردم برای شرکت در این فریضه عبادی، گفت: ائمه جماعات و روحانیت وظیفه خطیری در ترویج فرهنگ زکات در بین افراد جامعه همچون برپایی نماز به عهده دارند.

 

آیت الله مقتدایی همچنین با اشاره به قرار دادن مسجد و روحانیت به عنوان محور این رکن دین مبین اسلام، ابراز امیدواری کرد: روحانیت با ارائه مطالب پیرامون زکات، مردم را به پرداخت زکات در این اماکن مقدس دعوت کنند.


وی با بیان این که پرداخت زکات در مساجد و جمع آوری آن توسط ائمه جماعات و هیئت امناء مساجد به عنوان امین مردم گام موثری در جهت شناسایی نیازمندان است، تصریح کرد: محور قرار گرفتن مساجد به عنوان پایگاه دریافت زکات دارای 2 نتیجه مثبت است.


مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: ائمه جماعات با شناسایی نیازمندان در جهت فقر زدایی و رفع نیازمندی ها گام برداشته و از سوی دیگر نیز اقشار جامعه به حضور در مساجد تشویق می شوند.


آیت الله مقتدایی با بیان اینکه استان مرکزی، استان عالم خیز و مردم استان نیز عالم پرور هستند، ابراز امیدواری کرد: این استان در امر پرداخت زکات نیز همچون دیگر عرصه ها موفقیت های چشمگیری را از آن خود کند.


مدیر حوزه های علمیه کشور در پایان ضمن تسلیت به مناسبت فرا رسیدن سالروز شهادت امام موسی بن جعفر (ع) به مسلمانان جهان، تصریح کرد: شهادت باب الحوائج حضرت موسی بن جعفر (ع) روز حزن اهل بیت (ع) و روز عزاداری مسلمانان در سوگ شهادت ایشان است.


پایان پیام/
 

کد خبر 141976

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha