به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، فاطمه قربان، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، ظهر امروز (24 خرداد) در نخستین همایش استانی تجلیل از چهره های ماندگار دوره ابتدایی که در سالن آمفی تئاتر مرکز تربیت معلم شهید رجایی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در 30 ماه گذشته بیش از 290 اقدام تحولی در وزارت آموزش و پرورش صورت گرفته است که یکی از این اقدامات، ایجاد مدارس قرآنی است.
وی ادامه داد: دشمنان از ایران اسلامی هراس دارند و توجه به قرآن موجب هراس دشمنان شده است زیرا آنها می دانند که معلمان در ایران اسلامی، دانش آموزان را قرآنی تربیت می کنند و افرادی که قرآنی تربیت می شوند، اجازه نمی دهند استعمار و استکبار به فعالیت خود ادامه دهد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به ایجاد مدارس قرآنی در کشور، تصریح کرد: در راستای آموزش هرچه بیشتر قرآن در دوره ابتدایی، برای سال تحصیلی 92-91 در کشور، 500 مدرسه قرآنی ایجاد خواهد شد که این مدرسه قرآنی برای سه سال دوره اول ابتدایی است و در این مدارس، دانش آموزان علاوه بر دروسی که می خوانند، قرآن را به صورت ویژه می آموزند.
وی عنوان کرد: امیدواریم در استان شهید پرور قزوین نیز مدارس قرآنی با قوت شکل گیرد و مدارس قرآنی، شاخص ترین مدارس باشد و به جایی برسیم که همه مدارس ما قرآنی باشد.
* استقرار 85 درصد مدارس ابتدایی در نوبت صبح
قربان با اشاره به ساماندهی مدارس در نوبت صبح، اظهار کرد: ثابت شدن مدارس در نوبت صبح از دیگر اقداماتی است که در آموزش و پرورش صورت گرفته است و امروز بیش از 85 درصد مدارس کشور در دوره ابتدایی در نوبت صبح، فعالیت دارند.
وی خاطر نشان کرد: درصدد هستیم تا در آینده، همه مدارس در نوبت صبح برای دروس رسمی فعالیت کنند و در نوبت بعدازظهر نیز کانون فرهنگی و تربیتی محله باشند چراکه هیچ مکانی مانند مدرسه برای پر کردن اوقات فراغت دانش آموزان مناسب نیست و باید تدبیری صورت گیرد تا مدارس و مساجد به عنوان مهمترین مکان برای گذراندن اوقات فراغت دانش آموزان دیده شوند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص استقرار نظام آموزشی 3-3-6 توضیح داد: در راستای استقرار نظام آموزشی 3-3-6 در همه استان ها، ساماندهی فضا و نیروی انسانی صورت گرفته است و در 27 خرداد ماه نیز تربیت مدرسان میانی در شهر تهران انجام می شود که پنج هزار مدرس تربیت می شوند که معلمان پایه دوم و ششم ابتدایی را آموزش دهند.
وی اعلام کرد: در کنار استقرار ساختار و تحولات ساختاری، نگاه ویژه به آموزش معلمان نیز در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار دارد چراکه معتقد هستیم معلم توانمند می تواند دانش آموز خلاق و خودباور تربیت کند.
قربان یادآور شد: استقرار ساختار شش سه سه اقدامی برای کل نظام تعلیم و تربیت است و همه باید خود را در این امر مهم سهیم بدانند و از داشتن نگاه بخشی دوری شود زیرا دوره ابتدایی متعلق به کل کشور است و شکل گیری شخصیت انسان در این دوره صورت می گیرد و باید بهترین فضا و نیروی انسانی به این مقطع اختصاص داده شود.
* عدالت آموزشی در دورترین نقاط کشور تحقق یافته است
وی با اشاره به ایجاد مجتمع های آموزشی و پرورشی، توضیح داد: با ایجاد مجتمع های آموزشی و پرورشی، عدالت تا دروترین نقاط و در روستاها نیز عملیاتی شده است و امروز در نظام جمهوری اسلامی، کلاس های معتدد با یک نفر دانش آموز نیز داریم و اگر در جایی یک نفر دانش آموز شناسایی شود، اجازه داده نشده که این فرد از تحصیل بازماند و معلم به نقاط دوردست فرستاده شده است.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: امروز تدوین سند انسداد بی سوادی در معاونت آموزش ابتدایی در دستور کار است تا همه کودکان لازم التعلیم شناسایی شده و برای جذب، نگهداری و تحصیل این افراد تدبیر شود زیرا تحصیل حق همه افراد است.
* ایجاد دانشگاه ویژه فرهنگیان در استان ها
وی در خصوص دانشگاه فرهنگیان، گفت: اساسنامه ایجاد دانشگاه فرهنگیان تدوین شده است که در این راستا بیش از دو سال تلاش صورت گرفت تا دانشگاه ویژه فرهنگیان داشته باشیم تا هر استان بر اساس نیاز، دانشجو تربیت کند.
قربان افزود: تهیه و تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدام دیگری است که برای نخستین بار در کشور صورت گرفته و در این سند جایگاه مدرسه، خانواده و معلم جایگاه رفیعی است.
وی اظهار کرد: مقام معظم رهبری فرمودند که آموزش و پرورش باید متحول شود و بر ضرورت تحول در آموزش و پرورش را تأکید کردند و این امر از سوی مقام وزارت پیگیری شد و با همکاری شورای عالی انقلاب فرهنگی و به همت دولت در 22 آذر سال 90، سندد تحول بنیادین رونمایی شد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: مقام معظم رهبری این سند را به نسخه پزشکی تشبیه کردند که می تواند موثر باشد و این سند زمانی می تواند موثر باشد که عملیاتی شود و تنها داشتن سند دلیلی بر تحول در آموزش و پرورش نیست.
وی ادامه داد: آموزش و پرورش ما آموزش و پرورش وارداتی بود و با آموزش و پرورش وارداتی چگونه می توان انسانی در تراز جمهوری اسلامی تربیت کرد و از این رو باید تحولی با رویکرد قرآنی صورت می گرفت که برای نهادینه کردن ارزش های اسلامی در بین دانش آموزان، این سند تدوین شد.
* معلمان خطیرترین مسئولیت را بر دوش دارند
قربان در ادامه با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت و نقش معلمان بیان کرد: اساس خلقت بر مبنای تربیت بوده و هدف از بعثت انبیای الهی نیز تربیت انسان بوده تا به قرب الهی برسند و امروز تربیت انسان ها در دستان توانمند معلمان است.
وی عنوان کرد: معلم بودن یک افتخار است ولی مسئولیت همه ما را سنگین می کند زیرا تربیت انسان ها را بر عهده داریم و در آموزش و پرورش از وزیر تا معلم همه معلم هستند و این مسئولیت خطیرتر از تمام مسئولیت ها است زیرا باید انسانی را تربیت کنند که سیاست کشور را پیش برد و عدالت گستر در جامعه باشد.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: معلمان باید انسان هایی تربیت کنند مانند امام خمینی (ره) که جهان را متحول کرد و همچون رهبری که یک سخنرانی ایشان، نقشه های دشمن را نقش بر آب می کند و دشمن در آخرین توطئه خود اعتراف کرد که ما ماه ها نقشه کشیده و رهبر ایران با یک سخنرانی یک ساعته این نقشه ها را بر آب می کند.
وی یادآور شد: نقش معلمی نقش بی بدیلی است و معلم و آموزش و پرورش مهمترین نهاد انسان ساز هستند و معلم می تواند اثری روی دانش آموز گذارد که به او حیات و زندگی بخشد.
پایان پیام/
نظر شما