به گزارش خبرگزاری شبستان، سیاست های باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا در عراق، مصر، لبنان و تونس موجب افزایش رنج مردم این کشورها شده و دیکتاتورهای ظالم عرب را تشویق به تسلط و زورگویی به مردم کرده است.
در حقیقت اوباما هم دنبال کننده همان استراتژی رییس جمهوری های پیشین آمریکاست که از دیکتاتورهای عرب می خواهد به جای پاسخ به مردم خود، پاسخگوی واشنگتن باشند!
این سیاست دیکتاتورهای عرب را تشویق می کند تا نسبت به مردم خود با بی رحمی رفتار کنند و حقوق سیاسی آنها را نادیده بگیرند.
اما رویدادهای اخیر تونس باید زنگ بیدارباشی برای دولت اوباما باشد تا در سیاست های واشنگتن نسبت به جهان عرب بازاندیشی جدی و عمیق انجام دهد.
تنها زمانی که مردم تونس دیکتاتور زین العابدین بن علی را از کشور بیرون انداختند، اوباما و وزیر امور خارجه اش، هیلاری کلینتون با اکراه درباره قیام مردمی علیه بن علی سخن گفتند.
در حقیقت کلینتون با ارایه این اظهارات که" امروز بن علی پس از چندین هفته اعتراض و ناآرامی مردمی کشور را ترک کرد، ما این خشونت را محکوم می کنیم و همه طرفها را به خویشتن داری دعوت می کنیم "رفتار ظالمانه دیکتاتور تونس نسبت به مردم این کشور به مدت دو دهه را مورد تایید قرار داد.
این در حالی است که رابرت مک نامارا وزیر دفاع سابق آمریکا زمانی درباره سیاستهای واشنگتن نسبت به جهان عرب گفته بود: مطمئن نیستم که ما هرگز از تجربه های خود درس گرفته باشیم و نگرانم که اشتباهاتی مشابه را دوباره و دوباره تکرار کنیم.
سالهای زیادی است که آمریکا از حرکت های مردمی در جهان عرب وحشت دارد و نظام استبدادی و فاسد عرب را مورد حمایت قرار داده است.
دخالت های آمریکا در لبنان نیز تنها با هدف به روی آوردن یک نظام دیکتاتوری حامی رژیم صهیونیستی صورت می گیرد.
رویدادهای کنونی در لبنان کاملاً موید آن است که واشنگتن نمی خواهد از تجربیات گذشته خود درس بگیرد .اصرار آمریکا بر حمایت از برخی سیاستمداران بدنام و دیکتاتور مآب لبنانی منعکس کننده این دیدگاه رایج در میان سیاستگذاران آمریکایی است که یک جامعه پرتحرک و دموکراتیک عرب تهدیدی برای رژیم صهیونیستی تلقی می شود بنابراین به هر قیمتی می خواهند آن را به یک جامعه استبدادی تبدیل کنند.
لبنان به طور کلی با سه مساله بسیار جدی است که شامل نوع رابطه با رژیم صهیونیستی، طرح مربوط به دادگاه بین الملل ترور رفیق حریری در سال 2005 میلادی و همچنین اولویتهای اجتماعی و اقتصادی می باشد.
در مورد رابطه با رژیم صهیونیستی، واشنگتن همواره به دنبال ایجاد یک دولت ضعیف در بیروت بوده که پذیرای دستورات اسراییل و خواهان محدودیت شدید جنبش نیروهای میهن پرست لبنانی مانند جنبش حزب الله باشد.
در واقع به خاطر نائل شدن به همین اهداف هم هست که واشنگتن نه تنها برای ایجاد این دادگاه بین المللی فشارهای زیادی به سازمان ملل وارد آورده بلکه حمایت های مالی و اطلاعاتی بسیاری نیز از آن به عمل آورده تا پس از شکست در مجرم دانستن دولت سوریه در این زمینه ا،عضای نیروهای مقاومت لبنان را متهم کرده و به دادگاه بکشاند.
منتقدان رییس جمهوری آمریکا می گویند که او در سیاست های خود نسبت به لبنان و کل جهان عرب به شدت تحت تاثیر لابی صهیونیسم و افراد دیگری مانند هیلاری کلینتون قرار دارد که حامی منافع اسراییل در دولت آمریکا هستند.
این منتقدان برای اثبات تعهد بی چون و چرای اوباما به پروژه صهیونیستی به اظهارات او در مجله آتلانتیک اشاره می کنند که می گوید: وقتی به خاورمیانه فکر می کنم به شدت نسبت به تاریخ اسراییل و رنج و دردی که یهودیان در سرزمین های اشغالی می کشند نگران می شوم و اینها حس دلسوزی و همدردی من برای اسراییل را بیشتر می کند.
بنابر گزارش میدل ایست آنلاین، گروهی دیگر از منتقدان نیز می گویند که اوباما نسبت به آنچه در حال روی دادن است آگاهی کامل دارد اما تحت حملات تند گروههای مختلف و متمرکز بر به دست آوردن حمایت برای انتخابات مجدد در انتخابات بعدی ریاست جمهوری است.
مردم آمریکا از باراک اوباما انتظار دارند که سیاست های خارجی را مبتنی بر منافع ملی انتخاب کند اما او تنها مطیع دستورات لابی صهیونیسم و به کارگیری سیاست هایی است که در دهه های متمادی موجب رنج و درد مردم در جهان عرب شده است.
پایان پیام/
نظر شما