حاشیه کاری اروپایی در مذاکرات صلح خاورمیانه

حضور منفعلانه اتحادیه اروپا در فرآیند صلح خاورمیانه به دلیل سرسپردگی به آمریکا و ترس از رژیم صهیونیستی خوشحالی زایدالوصفی را برای این رژیم به وجود آورده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تحلیلگران سیاسی در پاسخ به این پرسش که آیا اروپایی ها به اندازه کافی برای فرایند صلح خاورمیانه تلاش می کنند یا نه؟ میگویند: اگر این پرسش مربو به حمایت مالی باشد پاسخ آن مثبت است اما اگر منظور حمایت سیاسی است به طور قطع پاسخ آن منفی خواهد بود.

کمک های مالی اتحادیه اروپا برای پیشبرد فرآیند صلح در خاورمیانه از آغاز انعقاد معاهده اسلو در سال 1994 تاکنون حدود شش میلیارد و 65 میلیون دلار بوده است و این کمک ها به ویژه در چند سال اخیر این اتحادیه را به یکی از بزرگترین کمک کننده های مالی در این زمینه تبدیل کرده است اما این کمک ها بدون وجود حمایت های سیاسی هیچ نفعی برای مردم فلسطین و پیشبرد صلح خاورمیانه ندارد.

رژیم صهیونیستی بسیار از این قضیه خرسند است که اروپا تنها نقش حامی مالی را برای فلسطینی ها ایفا می کند زیرا دیگر نیازی به کار گرفتن تلاش های زیاد برای متوقف کردن اروپایی ها در کمک به فلسطینی ها ندارد.

همه کاری که اسراییل انجام می دهد این است که دائما تاریخ اخیر اروپا در قبال یهودیان و مساله هولوکاست را مطرح می کند و بدین ترتیب اروپا به سرعت از مواضعی که ممکن است موجب خشم رژیم صهیونیستی شود عقب نشینی می کند و به جای آن ترجیح می دهد در حالی که در حاشیه ایستاده است بی چون و چرا از آن چیزی حمایت کند که آمریکا انجام می دهد.

آمریکا هم در این میان به دلیل تسلط کامل لابی صهیونیسم بر کنگره که منجر به بسته شدن دستهای کاخ سفید می شود سیاست کورکورانه حمایت از رژیم صهیونسیتی را اتخاذ کرده است.

به گفته تحلیلگران سیاسی اگر اروپا نقش میانجی صلح که آمریکا برای تظاهر ایفای آن را بر عهده گرفت را ایفا می کرد حل منازعات در خاورمیانه مدتها پیش به نتیجه رسیده بود.

اما مشکل دیگری نیز که در این میان وجود دارد و بسیار حائز اهمیت است این است که تشکیلات خودگردان فلسطین به ریاست محمود عباس که خود یکی از فرمانبرداران آمریکاست همواره با این ادعا که اتحادیه اروپا دارای 27 عضو با 27 سیاست خارجی مختلف است و به خیال خام اینکه تنها آمریکا می تواند رژیم صهیونیستی را در این میدان از عهده اسراییل برآید اتحادیه اروپا را برای ایفای نقش میانجیگری کنار گذاشته است.

اما به دلیل قدرت فوق العاده چشمگیر لابی صهیونیسم در واشنگتن آمریکا نیز هرگز نتوانسته با اسراییل در این زمینه مقابله کند و فلسطینی ها در این میدان مبارزه تنها مانده اند.

بنابرگزارش دیلی استار، مقامات اروپایی دیگر حتی حاضر به ارایه کمک های مالی در زمینه صلح خاورمیانه نیز نیستند و به تازگی اعلام کرده اند که دیگر حاضر نیستند بودجه خود را به یک فرایند سیاسی اختصاص بدهند که معلوم نیت به کجا منتهی می شود.

تحلیلگران سیاسی معتقدند که چهار دلیل عمده یعنی باج دهی اروپایی ها به رژیم صهیونیستی، مخالفت های واشنگتن با ورود سیاسی اتحادیه اروپا به فرایند صلح خاورمیانه در راستای تامین منافع اسراییل، متحد نبودن کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای داشتن یک سیاست خاورمیانه ای و در نهایت فرمانبرداری تشکیلات خودگردان فلسطین از آمریکا که منجر به عدم اجازه برای ورود اروپایی ها به فرایند صلح می شود می تواند از دلایل انفعال اروپا در این فرایند باشد.

پایان پیام/
 

کد خبر 14138

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha