حجم نقدینگی به حدی رسیده که نمی‌تواند پاسخگوی بازار سرمایه باشد

سه نماینده شیراز، تهران و گناباد به عنوان آخرین نمایندگانی بودند که از وزیر اقتصاد و دارایی، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس کل بانک مرکزی سؤال پرسیدند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، جعفر قادری، نماینده مردم شیراز با قرار گرفتن در جایگاه رو به مقامات عالی اقتصادی کشور که امروز در مجلس حاضر شده بودند، گفت: حجم نقدینگی به حدی است که نمی‌تواند پاسخگوی تولید و بازار سرمایه باشد. رشد نقدینگی بسیار بالا است و هنر بانک مرکزی باید این باشد که نقدینگی را به سمت تولید سوق داده و متأسفانه کمتر این کار را انجام می‌دهد.

وی افزود: الان با توجه به دسترسی به دلار آزاد نه مشکلات‌مان را در بازار ارز توانسته‌ایم حل کنیم و نه اطمینان را در افکار عمومی به وجود آوریم و همین مشکل باعث شده که واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ دچار ورشکستگی شوند.

قادری با بیان این مطلب که بحث‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی بسیار ارزشمند است، اضافه کرد:‌ بحث‌های مبارزه با مفاسد اقتصادی نباید مسئولان اقتصادی را از رسیدن به هدف‌شان بازدارد. مسئولان اقتصادی باید تدبیر کنند تا مدیران بانک‌ها قدرت ریسک‌پذیری داشته باشند و در ارایه خدمت به تولیدکنندگان راحت‌تر عمل کنند.

در ادامه، احمد توکلی، نماینده تهران با اظهار این مطلب که امسال را مقام معظم رهبری سال تولید نام‌گذاری کرده‌اند و حکمت آن این است که ما از نظر اقتصادی نامناسب هستیم، گفت: بهبود محیط کسب و کار، حاکمیت قانون، ثبات سیاست‌های کلی اقتصادی، ثبات بازار ارز و سرمایه، جریان اطلاعات و انضباط پولی و مالی ما را از این وضعیت می‌تواند نجات دهد.

وی همچنین با بیان این موضوع که ما در رتبه 144 اقتصادی هستیم و هرساله به آخر لیست نزدیک می‌شویم، تأکید کرد: یکی از پیش‌شرط‌های رشد اقتصادی کشور عمل به قوانین است اما اخیرا مسئولان اجرایی کشور با صراحت گفته‌اند که ما در کارگروه تحول اقتصادی قانون بودجه را بررسی می‌کنیم و این در حالی است که قانون بودجه نمی‌تواند از سوی مسئولان اجرایی نقض شود.

علی لاریجانی، رییس مجلس نهم در پاسخ به این گفته توکلی و تکمیل آن اظهار داشت: کسی حق ندارد قانون بودجه را بررسی کند و همان‌طور که آیت‌الله خامنه‌ای گفته‌اند قانون بودجه فصل‌الخطاب است.

در ادامه، توکلی از دیگر موارد نقض قوانین توسط هیئت اجرایی کشور را سلب اختیار از هیئت امنای صندوق توسعه ملی خواند و گفت: دولت در این صندوق شش رأی دارد و دو قوه دیگر تنها سه رأی دارند اما دولتمردان با استفاده از این شش رأی رییس صندوق را عوض کرده و آقای فرزین را جایگزین کرده‌اند و همچنین اختیارات هیئت امنای صندوق توسعه ملی را سلب کرده و به هیئت عامل منتقل کرده‌اند.

علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این صحبت توکلی گفت: این امکان وجود ندارد که اختیارات از هیئت امنا به هیئت عامل منتقل شود.

توکلی همچنین در بخش دیگری از سخنان‌اش به بانک مرکزی انتقاد کرد و گفت: گزارش اقتصادی از ترازنامه این بانک باید سالانه ارایه شود، پنج سال است که ارایه نشده و همین امر باعث می‌شود که سرمایه‌گذاری رشد پیدا نکند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اقتصاد با این شیوه‌هایی که در بازار است، دلاری می‌شود و همین امر باعث می‌شود که حساسیت سیاسی بر روی اقتصاد تأثیر بگذارد و نرخ رشد را سالانه کاهش دهد.

حجت‌الاسلام محمد رجایی باغ‌سیایی، نماینده مردم گناباد و بجستان آخرین نماینده‌ای بود که از مقامات عالی‌رتبه اقتصادی دولت سؤال پرسید و گفت: بانک مرکزی با تصویب آیین‌نامه‌ای زمینه اجرایی‌شدن قانون بانکداری اسلامی را از بین برده و شبهات رباخواری سیستم بانکی کشور را به وجود آورده است.

وی با انتقاد از اجرای قانون بانکداری اسلامی گذاشتن جایزه برای افراد را شبهه رباخواری دانست و افزود: سیستم بانکی همچنین با گرفتن وثیقه از افراد این امکان را برای افراد دارا تنها فراهم می‌کند که بتوانند از تسهیلات بهره‌مند شوند.

پایان پیام/

 


 

کد خبر 141343

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha