به گزارش خبرگزاری شبستان، بهمن دری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی ضمن اعلام این مطلب گفت: به دنبال طرح پیشنهادی مبنی بر اضافه شدن بخش ترجمه های قرآن، پس از بررسی و مطالعه طرح مورد نظر حدود 2 ماه قبل قرار شد تا بخش ترجمه های قرآن کریم به عنوان یکی از محورهای مهم به جایزه کتاب سال اضافه شود.
وی از تشکیل یک هیات علمی 5 نفره برای همین موضووع خبر داد و گفت: و با نظر این هیات قرار شد ترجمه هایی که از بعد پیروزی انقلاب اسلامی صورت گرفته است مورد توجه قرار گیرد. در حال حاضر ترجمه هایی که از قرآن کریم به دبیرخانه جایزه کتاب سال ارسال شده جمع آوری شده اند.و به علت کثرت ترجمه های جمع آوری شده آثار ارسالی در 2 نوبت توسط گروهی هشت نفره از داوران مورد بررسی قرار می گیرند.
معاون امور فرهنگی اضافه کرد :بیش از 40 قرآن بعد از انقلاب اسلامی ترجمه شده اند که در بیست و هشتمین دوره از جایزه کتاب سال تمامی این ترجمه ها مورد بررسی و داوری قرار خواهند گرفت. البته ترجمه های انجام شده بیش از این تعداد هستند منتهی فقط این تعداد به طور کامل ترجمه شده و باقی ترجمه ها ناقص انجام شده اند.
دری به توجه ویژه معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به قرآن کریم در این دوره از جایزه کتاب سال اشاره کرد و گفت: : تنها گروهی که از یک هیات علمی آن هم به صورت مجزا برخوردار است بخش ترجمه های قرآن کریم است و همین امر بیانگر اهتمام و توجه به این مقوله است..
وی همچنین با اعلام تشکیل یک هیات علمی 9 نفره در این دوره از جایزه کتاب سال ادامه داد.: «تفاوت عمده دیگری که این دوره از جایزه کتاب سال با دوره های پیشین دارد اضافه شدن گروهی با عنوان «هیات علمی» به کادر داوری جایزه کتاب سال است. این گروه در قالب هیاتی 9 نفره تمام مراحل و شیوه های داوری را مورد بررسی و نظارت قرار می دهند. سیاست گذاری های کلی پیرامون این جایزه و تایید داورانی که توسط دبیرخانه معرفی می شوند از دیگر وظایفی است که برعهده این هیات گذاشته شده است و تمامی این 9 نفر از بین شخصیت های علمی و برجسته کشور در رشته های مختلف انتخاب شده اند.
معاون امور فرهنگی با اشاره به گزراشی که دبیرخانه جایزه کتاب سال برای معاونت ارسال کرده گفت : در مرحله نخست حدود 20 هزار کتاب به دبیرخانه ارسال شد که تمامی آثار مورد بررسی قرار گرفتند و از این میان حدود 6هزار عنوان کتاب به مرحله دوم داوری راه پیدا کردند. در حال حاضر مرحله دوم داوری نیز به اتمام رسیده است و در مرحله سوم یا به نوعی همان مرحله پایانی داوری قرار داریم.
بنا به گزارش روابط عمومی معاونت امورفرهنگی، معاون امور فرهنگی همچنین درباره آثاری که در این دوره مورد داوری قرار گرفتند، گفت:تمام کتاب های منتشر شده در سال 88 و تمام کتاب هایی که در جایزه کتاب فصل به دوره دوم داوری راه پیدا کردند در این دوره از جایزه کتاب سال شرکت داده شدند.
گفتنی است، مراسم معرفی آثار برگزیده ر 19 بهمن ماه سال جاری با حضور دکتر محمود احمدی نژاد رییس جمهور برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما