به گزارش روابط عمومی اکسپو 91، «عباس مقتدایی» نماینده مردم اصفهان در مجلس نهم گفت: تا زمانی که نتوانیم توجه جامعه را به تجلیات هنر جلب نکنیم، نتوانستهایم هنر را عمومی کنیم. بردن حظ بصری از هنر هنگامی امکان پذیر است که هنر و تجلیات آن عمومیتر شود.
وی با بیان اینکه هنوز بخشی از مدیریت جامعه به اهمیت هنر و پاسداشت هنرمند واقف نیست، تصریح کرد: جامعهای که همه اعضای آن به نوعی از هنر بهرهمند است باید در جهت برگزیدن آثار فاخر هنری نیز اقدام کند.
مقتدایی افزود: علیرغم فعالیتهای بسیار برجسته و خوبی که در سالیان گذشته انجام شده است هنوز تا رسیدن به نقاط مطلوب و آرمانی در عرصه هنر فاصله داریم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس نهم پژوهش در هنر و تجلیل از هنرمندان را از ضروریات امروز جامعه دانست و بیان کرد: خط به عنوان در دسترسترین و برجستهترین هنر مبتنی بر اندیشه و تمرین و نگارگری به عنوان قابل خلقترین پدیده بصری که محصول ذوق و اندیشه است و همچنین سایر هنرهای مرتبط و یا حجمی، همه نیازمند حمایت است.
وی معتقد است به دلیل اقتدار دولت در عرصههای اقتصادی و حضور قدرتمندانه بخشهای دولتی، هنرهای تجسمی باید از سوی دولت مورد حمایت قرار گیرد.
مقتدایی خاطرنشان کرد: در گذشتههای دور حکما و اندیشمندان گاه در جایگاه مدیریت قرار داشتند ولی امروز که مدیران خود فرصت کمتری برای قدم نهادن در وادی حکمت و ذوق و هنر دارند، حداقل باید بر اهمیت و پاسداشت هنر و هنرمند وقوف یابند. از این رو، نمایشگاه فروش دستاوردهای هنری فرصت مغتنمی است که از طریق آن میتوانیم به مقوله همگانی کردن هنر و تجلیل از هنرمندان بپردازیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس نهم با انتقاد از خرید دیرهنگام دستگاههای دولتی از آثار تجسمی ادامه داد: علاوه بر موضوع قابل توجه اقدام دستگاههای دولتی در لحظههای آخر یا از دست دادن زمان مبسوط برای خرید اثر هنری، آسیبهای دیگری نیز پدیده تجلیل از هنر و هنرمند و بویژه در معرض دید گذاشتن آثار هنری را تهدید میکند که ضروری است این مهم آسیب شناسی شود.
وی عدم بهرهمندی عمیق آثار هنری از مبانی اندیشه دینی، تهی شدن آثار از بیان مفاهیم بلند و عمیق دینی، گم شدن محتوای هنری در لابه لای زرق و برق و گرته برداریهای بیمورد و نیز بیتوجهی به هویت فرهنگی را بخشی از این آسیبها برشمرد و اظهار کرد: این مقوله هم باید توسط برگزارکنندگان نمایشگاههایی همچون اکسپو مورد توجه قرار گیرد و هم از سوی انتخابکنندگان و خریداران آثار هنری.
این مقام دولتی گفت: نمایشگاهها و برنامههای هنری خود میتواند بر جهتگیریها و نوع شکل گیری هنر و همچنین تربیت هنرمندان تاثیرگذار باشد. نباید فقط به خرید آثار بیندیشیم که باید به جهتگیری هنر نیز حساسیت نشان دهیم. همچنین این خریدها باید نوعی تشویق فعال و موثر هنرمندان متدینی باشد که به اعتلای جامعه با بهرهگیری از ابزار هنر اقدام میکنند.
مقتدایی با تاکید بر پاسداشت هنر و هنرمند در کشورمان تصریح کرد: نباید با بازیهای سیاسی و اداری، هنر را ذبح کنیم و هنرمندان را اسیر نگاه به دست دولتمردان قرار دهیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس نهم ادامه داد: هویت هنرمندان را باید ارتقاء بخشیم و به کار خلاقانه آنان پاداش دهیم نه اینکه در عرصه هنر آنقدر بی توجهی کنیم که هنرمند در گوشه فقر و عذلت قرار گیرد و نتواند حاصل اندیشه خود را آنگونه که در وجود خود به آن رسیده است، در اختیار جامعه قرار دهد. همچنین هنرمند نباید مجبور باشد خود را با سلیقه افراد ناآشنا به مبانی هنر اصیل اسلامی تطبیق دهد.
وی به ظرفیتهای هنری در کشور اشاره و اظهار کرد: اگر معتقدیم که باید ابعاد فرهنگی انقلاب اسلامی را برای جهان تبیین کنیم، عرصه هنر ابزارهایی در اختیار دارد که چنین کاری را در مقوله قدرت نرم انجام میدهد. نباید به این ابزار کارآمد بی توجهی کنیم. نباید خلاقیتهای هنری را مورد بیمهری قرار دهیم.
مقتدایی گفت: دولتمردان و برنامهریزان عرصه فرهنگی بیدار شوند و بدانند که هنرهای تجسمی ما به شرط آنکه با رویکردهای فرهنگی انقلاب اسلامی پدید آیند و ترویج شوند، میتوانیم با قدرت نرم به مقابله با جنگ نرم دشمن برخیزیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد مجلس نهم با نگاهی نو به مقوله هنر، روند شکلگیری نگاه عمیق اسلامی به مقوله هنر و هنر تاثیرگذار را با جدیت دنبال کند و کارنامه درخشانی در حمایت از هنرمندان و فعالان عرصه هنری برجای بگذارد.
پایان پیام/
نظر شما