به گزارش خبرگزاری شبستان، در فردای انتخابات 22 خرداد و با مشخص شدن نتیجه آرا، رهبر انقلاب در پیامی خطاب به ملت ایران با تبریک این موفقیت بزرگ همگان را به قدردانی از این لطف الهی و شکرگزاری در برابر پروردگار توصیه کردند و نسبت به تلخ کردن این رویداد از سوی دشمنان هشدار دادند: «گمان بر این است که دشمنان بخواهند با گونههایی از تحریکات بدخواهانه، شیرینی این رویداد را از کام ملت بزدایند. به همه آحاد مردم و بویژه جوانان عزیز که سرزندهترین نقشآفرینان این حادثه شورانگیز بودند، توصیه میکنم که کاملاً هوشیار باشند. همواره باید شنبه پساز انتخابات، روز مهربانی و بردباری باشد. چه طرفداران نامزد منتخب و چه هواداران دیگر نامزدهای محترم، از هرگونه رفتار و گفتار تحریکآمیز و بدگمانانه پرهیز کنند. رییس جمهور منتخب و محترم، رییس جمهور همه ملت ایران است و همه و از جمله رقیبان دیروز باید یکپارچه از او حمایت و به او کمک کنند».
با این حال با عملیاتیتر شدن سناریوی تقلب از سوی سران اصلاحات، در 24 خردادماه، رهبری در دیدار میرحسین موسوی کاندیدای شکست خورده انتخابات بر پیگیری مسائل از طریق مراجع قانونی تأکید کردند. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به تحریکات دشمن و برخی طراحیهای پشت صحنه برای به آشوب کشاندن خیابانها خطاب به موسوی تأکید فرمودند: جنس شما با این گونه افراد متفاوت است و لازم است کارها را با متانت و آرامش پیگیری کنید.
در تاریخ 26 خردادماه و یک روز پس از راهپیمایی هواداران میرحسین موسوی در خیابان آزادی که به شهادت چند بسیجی نیز منجر شد، مقام معظم رهبری با به حضور پذیرفتن برگزارکنندگان و ناظران انتخابات و همچنین مسئولان ستادهای نامزدها، همگان را به وحدت و پرهیز از اغتشاش و تشنج فرا خواندند و نسبت به سوءاستفاده از عوامل بیگانه از این ماجرا هشدار دادند: «ما باید سعی کنیم، دقت کنیم که انتخابات مایه انشقاق نشود؛ این حرف اصلی من است. ما نگاه کنیم به رأی قریب چهل میلیونی مردم در این دوره؛ این مهم است. من معتقدم همه ما وظیفه داریم این را پاسداری کنیم. یعنی این اتحاد ملی را در گفتن و اعلام صریحِ حمایت از نظام اسلامی را، دستکم نگیریم؛ این چیز بسیار مهمی است.
امروز نظام اسلامی نشان دارد میدهد که مردمسالاریِ واقعی در او حکمفرماست. آقای مهندس موسوی برای من نقل میکردند که توی یک خیابانی که ایشان میرفته، ماشینی با ماشین ایشان همراه میشوند. آنها شروع میکنند حرفی و شعاری را که علیه آقای موسوی بوده، با خنده گفتن، آقای موسوی گفت من هم خندیدم و به آنها دست تکان دادم اینجوری و عبور کردم.
وحدت ملی و وحدت کشور را حفظ کنید؛ هر کسی وظیفهای دارد
من خودم شخصاً در این انتخابات هم مثل همه انتخاباتهای گذشته - شماها همهتان مسئولین هستید، بودهاید، ممشای بنده را میدانید - به مسئولین کشور اعتماد کردم؛ به وزارت کشور، به شورای نگهبان؛ در حالی که میدانید در موارد متعدد، مسئولین از سلایق مختلف بودند، اما من به مقام مسئولی که میشناسم و قاعده کار او را میدانم، اعتماد میکنم.
در این نوبت هم همین جور است؛ من اعتماد میکنم، اما این اعتماد من موجب نمیشود که اگر چنانچه شبههای در ذهن کسانی هست، این شبهه دنبال نشود و تعقیب نشود و بررسی نشود و حقیقت قضیه آشکار نشود؛ نه، شبهات را برطرف کنید، منتها آن چیزی که از همه مهمتر است، این است: همه سعی کنید وحدت ملی و وحدت کشور را حفظ کنید؛ هر کسی به نحوی، هر کسی وظیفهای دارد.
انتخابات مایه افتخار ماست. چهل میلیون رأی شوخی نیست. این از بالاترین نصابی که ما تا حالا داشتهایم، مبالغ قابل توجهی بیشتر است؛ این خیلی اهمیت دارد. ما این وحدت را، این نگاه کلان را، نگاه یکسان را فراموش نکنیم و این را از دست ملت نگیریم. همه سهیمند؛ آن کسی که به آقای دکتر احمدینژاد رأی داده، او هم سهیم است؛ آن کسی که به آقای مهندس موسوی رأی داده، یا به آقای کروبی رأی داده، یا به آقای رضایی رأی داده، آنها هم همه در ایجاد این حماسه بزرگ سهیمند و کشور مدیون آنهاست و نظام حقیقتاً مدیون این حضور حماسی مردم است.
در این قضایا همه موفق شدید، همه پیروز شدید؛ در این جهت که توانستید نظام مورد علاقهتان را تحکیم ببخشید. یک طرف را علیه یک طرف تحریک میکنند، کارهایی میکنند به عنوان طرفداری از یک جهت، در حالی که حقیقتاً طرفداری از او نیست؛ اینها نه از این طرفند، نه از آن طرف. اینها کسانی هستند که با اصل نظام مخالفند، با آرامش کشور مخالفند، طرفدار تشنجند، طرفدار اغتشاشند، میخواهند آرامش نباشد.
هر کس سرِ کار باشد، اگر نتایج انتخابات غیر از این هم میشد، بنده بطور اطمینان میتوانم عرض بکنم که باز اینجور حوادثی دیده میشد، باز این حوادث پیش میآمد، برای اینکه اصلاً آرامش در کشور نباشد. آنها امنیت کشور را و آرامش کشور را هدف گرفتهاند و میخواهند این را از بین ببرند. هیچکس نباید به این تشنجآفرینی و اغتشاشآفرینی کمک کند و همه باید در مقابل او صریح موضع بگیرند. کما اینکه مواضع حقیقی شماها هم جز این نیست. صریح موضع بگیرند، روشن کنند که این خواستِ آنها نیست. و هر کاری که تشنجآفرین باشد، واقعاً نکنند؛ یعنی همدیگر را عصبانی نکنند».
اتمام حجت در نماز جمعه تاریخی
یکهفته از برگزاری انتخابات گذشته بود. دانشگاه تهران و خیابانهای اطراف آن از اولین ساعات صبح جمعه شاهد مردمی بود که یک هفته اهانتها و بیحرمتیهای جریان فتنه در داخل کشور را تحمل کرده بودند و اینکه آماده بودند تا به سخنان رهبر خود گوش جان بسپارند.
حضرت آیتالله خامنهای طی سخنانی در نماز جمعه تاریخی 29 خرداد نسبت به توطئههای از پیش طراحی شده دشمن هشدار دادند و فرمودند: «دشمنان ملت ایران میدانند که وقتی اعتماد وجود نداشت، مشارکت ضعیف خواهد شد؛ وقتی مشارکت و حضور در صحنه ضعیف شد، مشروعیت نظام دچار تزلزل خواهد شد؛ آنها این را میخواهند؛ هدف دشمن این است. میخواهند اعتماد را بگیرند تا مشارکت را بگیرند، تا مشروعیت را از جمهوری اسلامی بگیرند. این، ضررش بهمراتب از آتش زدن بانک و سوزاندن اتوبوس بیشتر است. این، آن چیزی است که با هیچ خسارت دیگری قابل مقایسه نیست.
مردم بیایند در یک چنین حرکت عظیمی اینجور مشتاقانه حضور پیدا کنند، بعد به مردم گفته بشود که شما اشتباه کردید به نظام اعتماد کردید؛ نظام قابل اعتماد نبود. دشمن این را میخواهد. این خط را از پیش از انتخابات هم شروع کردند؛ از دو سه ماه پیش از این. من اول فروردین در مشهد گفتم هی دارند دائماً به گوشها میخوانند، تکرار میکنند که بناست در انتخابات تقلب بشود. میخواستند زمینه را آماده کنند. من آنوقت به دوستان خوبمان در داخل کشور تذکر دادم و گفتم این حرفی را که دشمن میخواهد به ذهن مردم رسوخ بدهد، نگویید.
نظام جمهوری اسلامی مورد اعتماد مردم است. این اعتماد آسان به دست نیامده، سی سال است که نظام جمهوری اسلامی با مسئولانش، با عملکردش، با تلاشهای فراوانش توانسته این اعتماد را در دل مردم عمیق کند. دشمن میخواهد این اعتماد را بگیرد، مردم را دچار تزلزل کند.»
اما نکته جالب در بیانات خطبههای ولی امر مسلمین این بود که علی رغم قانون شکنیهای برخی نامزدها، در روزهای قبل ایشان با کمال عطوفت همه نامزدها را متعلق به نظام برشمردند: «این چهار نفری که وارد عرصه این انتخابات جدی شدند، همهشان جزو عناصر نظام و متعلق به نظام بودند و هستند. یکی از اینها رئیس جمهور کشور ماست؛ رئیس جمهور خدوم، پرکار، زحمتکش، مورد اعتماد. یکی از آنها نخستوزیرِ هشت سال در دوران ریاست جمهوری خود بنده است. یکی از آنها فرمانده سپاه در سالهای متمادی و یکی از فرماندهان اصلی دوران دفاع مقدس بوده است. یکی از آنها دو دوره رئیس قوه مقننه کشور بوده است؛ رئیس مجلس شورای اسلامی بوده است. اینها عناصر نظامند؛ اینها همهشان متعلق به نظامند.»
رهبر انقلاب مجدداً بر وحدت و پیروزی بزرگ ملت تأکید و تصریح کردند که جمهوری اسلامی اهل خیانت به آرای مردم نیست: «22 خرداد یک حماسه بود. این حماسه، تاریخی شد، جهانی شد. اگرچه بعضی از دشمنان ما در اطراف دنیا خواستند این پیروزی مطلق نظام را، این پیروزی حتمی را، به یک پیروزی مشکوک و قابل تردید تبدیل کنند. حتّی بعضی خواستند این را به یک شکست ملی تبدیل کنند! خواستند کام شما را تلخ کنند و نگذارند بالاترین نصاب مشارکت جهانی را دنیا به نام شما ثبت کند. خواستند این کارها را بکنند؛ اما به نام شما ثبت شد. نمیشود آن را دستکاری کرد. رقابتها تمام شد. همه کسانی که به این چهار نامزد رأی دادند، مأجورند؛ انشاءاللَّه اجر الهی دارند. همهشان در درون جبهه انقلابند، متعلق به نظامند.»
حضرتآیتالله خامنهای همچنین شجاعانه پای رأی ملت ایستادند و تأکید کردند: «خط انقلاب، چهل میلیون رأی دارد؛ نه 24 و نیم میلیون که رأی به رئیس جمهور منتخب است. چهل میلیون به خط انقلاب رأی دادند. مردم اطمینان دارند؛ اما برخی از طرفداران نامزدها هم اطمینان داشته باشند که جمهوری اسلامی اهل خیانت در آرای مردم نیست. ساز و کارهای قانونی انتخابات در کشور ما اجازه تقلب نمیدهد.
زیر بار بدعتهای غیرقانونی نخواهم رفت
این را هر کسی که دستاندرکار مسائل انتخابات هست و از مسائل انتخابات آگاه است، تصدیق میکند؛ آن هم در حد یازده میلیون تفاوت! یک وقت اختلافِ بین دو رأی، صد هزار است، پانصد هزار است، یک میلیون است، حالا ممکن است آدم بگوید یک جوری تقلب کردند، جابه جا کردند؛ اما یازده میلیون را چه جور میشود تقلب کرد! در عین حال بنده این را گفتم، شورای محترم نگهبان هم همین را قبول دارند که اگر کسانی شبهه دارند و مستنداتی ارائه میدهند، باید حتماً رسیدگی بشود؛ البته از مجاری قانونی؛ رسیدگی فقط از مجاری قانونی. بنده زیر بار بدعتهای غیرقانونی نخواهم رفت. امروز اگر چارچوبهای قانونی شکسته شد، در آینده هیچ انتخاباتی دیگر مصونیت نخواهد داشت.»
ایشان با سیاسیون نیز اتمام حجت کردند و از آنها خواستند که دچار غفلت نشوند: «باید مراقب رفتار خودشان باشند؛ خیلی باید مراقب گفتار خودشان باشند. اگر آنها کمی افراطیگری کنند، دامنه این افراطیگری در بدنه مردم به جاهای بسیار حساس و خطرناکی خواهد رسید که گاهی خود آنها دیگر نمیتوانند آن را جمع کنند، که ما نمونههایش را دیدهایم. افراط وقتی در جامعه به وجود آمد، هر حرکت افراطی به افراطیگری دیگران دامن میزند.
اگر نخبگان سیاسی بخواهند قانون را زیر پا بگذارند، یا برای اصلاح ابرو، چشم را کور کنند، چه بخواهند، چه نخواهند، مسئول خونها و خشونتها و هرج و مرجها، آنهایند. من به همه این آقایان، این دوستان قدیمی، این برادران توصیه میکنم بر خودتان مسلط باشید؛ سعه صدر داشته باشید؛ دستهای دشمن را ببینید؛ گرگهای گرسنه کمینکرده را که امروز دیگر نقاب دیپلماسی را یواش یواش دارند از چهرههایشان برمیدارند و چهره حقیقی خودشان را نشان میدهند، ببینید؛ از اینها غفلت نکنید».
قانون، را فصلالخطاب بدانید
ولی امر مسلمین مشفقانه خطر دشمن را یادآوری و سران معترضان را به یادآوری آخرین خاطرات امام راحل توصیه کردند: «من به این برادران عرض میکنم، به مسئولیت پیش خدای متعال فکر کنید: پیش خدا مسئولید، از شما سؤال خواهد شد. آخرین وصایای امام را به یاد بیاورید؛ قانون، فصلالخطاب است؛ قانون را فصلالخطاب بدانید. انتخابات اصلاً برای چیست؟ انتخابات برای این است که همه اختلافها سر صندوق رأی حل و فصل بشود. باید در صندوقهای رأی معلوم بشود که مردم چی میخواهند، چی نمیخواهند؛ نه در کف خیابانها. اگر قرار باشد بعد از هر انتخاباتی آنهایی که رأی نیاوردند، اردوکشی خیابانی بکنند، طرفدارانشان را بکشند به خیابان؛ بعد آنهایی که رأی آوردهاند هم، در جواب آنها، اردوکشی کنند، بکشند به خیابان، پس چرا انتخابات انجام گرفت؟ تقصیر مردم چیست؟ الآن همین چند نفری که در این قضایا کشته شدند؛ از مردم عادی، از بسیج، جواب اینها را کی بناست بدهد؟
واکنشهایی که به اینها نشان داده خواهد شد - تو خیابان از شلوغی استفاده کنند، بسیج را ترور کنند، عضو نیروی انتظامی را ترور کنند - که بالاخره واکنشی به وجود خواهد آورد، واکنش احساسی خواهد بود. محاسبه این واکنشها با کیست؟ زورآزمایی خیابانی بعد از انتخابات کار درستی نیست، بلکه به چالش کشیدن اصل انتخابات و اصل مردمسالاری است. من از همه میخواهم به این روش خاتمه بدهند. این روش، روش درستی نیست. اگر خاتمه ندهند، آن وقت مسئولیت تبعات آن، هرج و مرج آن، به عهده آنهاست.
این تصور هم غلط است که بعضی خیال کنند با حرکات خیابانی، یک اهرم فشاری علیه نظام درست میکنند و مسئولان نظام را مجبور میکنند، وادار میکنند تا به عنوان مصلحت، زیر بار تحمیلات آنها بروند. نه، این هم غلط است. اولاً تن دادن به مطالبات غیر قانونی، زیر فشار، خود این، شروع دیکتاتوری است. این اشتباه محاسبه است؛ این محاسبه غلطی است. عواقبی هم اگر پیدا کند، عواقبش مستقیماً متوجه فرماندهان پشت صحنه خواهد شد. البته اگر کسانی بخواهند راه دیگری را انتخاب بکنند، آنوقت بنده دوباره خواهم آمد و با مردم صریحتر از این صحبت خواهم کرد».
نظام و مردم به هیچ قیمتی زیر بار زور نخواهد رفت
انتظار بود که سران اصلاحات پس از خطبههای رهبر انقلاب، به قانون بازگردند اما پس از گذر از قانون، این بار از ولایت مطلقه امر نیز گذشتند و اردوکشی خیابانی را تبدیل به جنگ خیابانی کردند. در سوم تیر ماه 88 مقام معظم رهبری در دیدار نمایندگان مجلس هشتم نسبت به میل دیکتاتوری هشدار میدهند و بر اجرای قانون اصرار ورزیدند: «در قضایای جاری هم بنده مُصر بودم و هستم و خواهم بود بر اجرای قانون؛ یعنی یک قدم از قانون فراتر نخواهیم رفت؛ قانون کشورمان، قانون جمهوری اسلامی. مطمئناً نه نظام، نه این مردم به هیچ قیمتی زیر بار زور نخواهند رفت. نقطه مقابل قانونگرایی و انقیاد در مقابل قانون، دیکتاتوری است. این هم دوستان حتماً میدانند و بدانند - اگر نمیدانند - که در زمینه روحیِ همه ما یک میل به دیکتاتوری وجود دارد؛ این را باید سرکوب کنید. همین طور که عرض کردیم، این فیلِ مستِ درون را با چکش قانون و دین و تعبد دائماً سر به راه نگه داریم. اگر خود ما علاج نکنیم، علاجش مشکل خواهد شد. اگر انقیاد به قانون نبود، روح دیکتاتوری یواش یواش بروز خواهد کرد.»
به هر دو طرف نصیحت می کنم مردم را مقابل هم قرار ندهید
ایشان هفتم تیر ماه 88 نیز در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه خاطرنشان کردند: «در خیلی از مسائل، مردم سلیقههایشان، نگاههایشان، نظرهایشان یکی نیست، اما این به معنای اصطکاک و تزاحم و تعارض و دست به یقه شدن نیست. ما نباید مردممان را وادار کنیم که با هم دست به یقه بشوند. من به هر دو طرف نصیحت میکنم: احساسات جوانها را تحریک نکنند، مردم را مقابل هم قرار ندهند. ملت یکپارچهای است، ایمان واحدی دارد، قلباً هم با نظام خود روابط حسنهای دارد؛ نشانه این روابط حسنه، همین حضور در پای صندوقهاست. اگر امیدوار نبودند، اگر حسن ظن نداشتند، اگر اعتماد نداشتند، نمیآمدند پای صندوقها. پس این ملت با نظام خود هیچ مشکلی ندارد. نباید این ملت یکپارچه را دو شقه کرد، تقسیم کرد. نخبگان و خواص سیاسی بایستی مراقب کار خودشان، حرف زدن خودشان باشند؛ این خطاب به همه نخبگان است، خطاب به یک طرفِ خاصی، جناح خاصی نیست. همه باید مراقب باشند. همه بدانند این ملت، یک ملت یکپارچه است».
رقابت، درونخانوادگی است
یک هفته بعد باز هم صبر سیاست کشتی بان انقلاب شد و حضرت آیتالله خامنهای تلاش کردند تا بار دیگر حساب معترضان را از اغتشاشگران جدا کنند ایشان در روز 15 تیر و در سالروز ولادت حضرت امیرالمؤمنین علی (ع) فرمودند: «رقابت در بین نامزدهای ریاست جمهوری، یک رقابت درونخانوادگی است، گاهی به عصبانیت هم میکشد. دو برادر هم ممکن است داخل خانواده در مقابل هم قرار بگیرند؛ به دشمن چه ربطی دارد؛ به بیگانه چه ربطی دارد. بیگانگانی که در این قضیه در سطوح مختلف سیاسی و تبلیغاتی وارد این میدان شدند، نیتشان ایجاد شقاق و اختلاف بود؛ ایجاد شکاف بود. بعضی از سران کشورهای غربی در سطح رئیس جمهور و نخستوزیر و وزیر خارجه و مسئولان گوناگون، صریحاً در مسئله داخلی ملت ایران دخالت کردند. به شما چه؟ چرا
تشویق اغتشاشگری دخالت نیست؟
در ماجرایی که مربوط به ملت ایران است، دخالت میکنید؟ دخالت میکنند، بعد هم میگویند ما دخالت نمیکنیم؛ پس دخالت معنایش چیست؟ تشویق اغتشاشگری دخالت نیست؟ مردم ایران را اغتشاشگر معرفی کردن، دخالت نیست؟ اهانت نیست؟ دو دسته، یک دسته به یک نامزد، یک دسته به یک نامزد دیگر رأی دادند، اکثریت و اقلیتی هست، قواعدی هست، آن کسانی که نامزدشان رأی نیاورده، طبیعی است افسرده باشند، اوقاتشان تلخ باشد؛ اما این معنایش اغتشاش نیست؛ اینها اغتشاشگر نیستند. اغتشاشگر یک عده معدودی هستند؛ همانهایی که بودجه تصویب شده بعضی از دولتهای غربی را برای ایجاد اختلاف در داخل ایران مصرف میکنند، آنها اغتشاشگرند. در رسانههای امریکایی و اروپایی - که غالباً تحت سلطه صهیونیستهایند و از بن دندان دشمن ملت ایران و دشمن اسلام و دشمن نظام جمهوری اسلامیاند - اینجور وانمود میکنند که جمعی از ملت ایران اغتشاشگرند».
اخطار به غرب
حضرت آیتالله خامنهای به کشورهای غربی و بیگانه نیز، به خاطر دخالت در اوضاع داخلی کشورمان هشدار دادند: «ما اخطار میکنیم؛ ملت ایران به سران بعضی از کشورها که سعی میکنند از یک مسئله داخلیِ کشورمان علیه ملت ایران استفاده کنند، اخطار میکند: حواستان جمع باشد، ملت ایران عکسالعمل نشان میدهد. اولاً این را همه بدانند، سران کشورهای استکباری بدانند، مداخلهگرانِ فضولِ در مسائل جمهوری اسلامی بدانند: ملت ایران بین خودشان اگر اختلاف هم داشته باشند، وقتی پای شما دشمنان ملت ایران به میان بیاید، همه با هم متحد میشوند؛ یک دست واحد، یک مشت محکم علیه شما میشوند. ما این اظهارات خصمانه را، این رفتارهای خصمانه را از این دولتها محاسبه خواهیم کرد، اینها را در حسابشان خواهیم نوشت؛ این را بدانند. در آینده روابط و تعامل جمهوری اسلامی با این مداخلهگرها، این رفتار تأثیر منفی خواهد داشت؛ بلاشک؛ این را بدانند، بفهمند. ملت ایران ملتی نیست که زور را تحمل بکند.»
از این دخالت واضحتر؟ علنیتر؟
رهبر معظم انقلاب روز 29 تیر 88 نیز طی سخنانی در سالروز عید سعید مبعث فرمودند: «دستورالعملهایشان برای گروههای غافل و نادانِ اغتشاشگر توی رسانههای خودشان بطور علنی دارد پخش میشود: اینجوری با پلیس درگیر بشوید؛ اینجوری علیه بسیج حرف بزنید؛ اینجوری توی خیابان اغتشاش ایجاد کنید؛ اینجوری تخریب کنید؛ اینجوری آتش بزنید؛ اینها دخالت نیست؟ از این دخالت واضحتر؟ علنیتر؟ این را مردم ما به چشم دیدند. اینها برای ملت ما تجربه است. اشتباه است اگر کسی خیال کند که یک گروه معدود، آن هم در تهران، فرض بفرمایید به ظرف زباله شهرداری تعرض میکند - زورش به او میرسد - یا فرض کنید به اموال مردم - به موتوسیکلتشان، به ماشینشان، به بانکشان، به دکانشان - تعرض میکند، این مردمند؛ نه، مردم نیستند. بله، بلندگوی استکباری وقتی میخواهد از اینها حمایت کند، میگوید مردم. اینها مردمند؟! مردم آن میلیونهایی هستند که تا این اغتشاشگران را، این مفسدین را در صحنه میبینند، کنار میکشند و آنها را با نفرت نگاه میکنند؛ برهمزنندگان امنیت عمومی را، آرامش اجتماعی را با انزجار نگاه میکنند. هر کسی امروز جامعه را به سمت اغتشاش و ناامنی سوق بدهد، از نظر عامه ملت ایران انسان منفوری است».
نخبگان سر جلسه امتحانند
ایشان همچنین نخبگان را به مراقبت در خصوص رفتارشان توصیه فرمودند و تأکید کردند: «نخبگان بدانند هر حرفی، هر اقدامی، هر تحلیلی که به آنها کمک بکند، این حرکت در مسیر خلاف ملت است. همه ما خیلی باید مراقب باشیم؛ خیلی باید مراقب باشیم: مراقب حرف زدن، مراقب موضعگیری کردن، مراقب گفتنها، مراقب نگفتنها. یک چیزهایی را باید گفت؛ اگر نگفتیم، به آن وظیفه عمل نکردهایم. یک چیزهایی را باید بر زبان نیاورد، باید نگفت؛ اگر گفتیم، برخلاف وظیفه عمل کردهایم. نخبگان سر جلسه امتحانند؛ امتحان عظیمی است. در این امتحان، مردود شدن، رفوزه شدن، فقط این نیست که ما یک سال عقب بیفتیم؛ سقوط است».
با مسجد ضرار نمیشود این ملت را شکست داد
روز تنفیذ حکم ریاست جمهوری در حقیقت پایانی بر همه رؤیاپردازیهای دشمنان ایران بود، آنجا که مقامعظمای ولایت فرمودند: «عظمت این انقلاب و عظمت این نظام و ریشهداری نظام جمهوری اسلامی در حوادث این یکی دو ماه اخیر، بیشتر برای دشمنان جمهوری اسلامی آشکار شد. این ملت، ملت با ایمانی است؛ ملت هوشیاری است؛ ملت بااستعدادی است. با مسجد ضرار نمیشود این ملت را شکست داد. نمیشود این مردم را فریب داد. این مردم دلشان به ایمان روشن است؛ این مردم آگاهند؛ جوانهای ما آگاهند. این تجربهای است برای دشمن.»
وقتی نمره ولایتمداری به میزان قبولی نمی رسد
مجموعه فرمایشات و مواضع رهبر انقلاب در پیش و پس از انتخابات نشان میدهد که معظم له نهایت سعی خود را برای مردود نشدن برخی خواص و سیاسیون و عدم انحراف آنان بکار میبندند اما وقتی نمره ولایتمداری این نخبگان به میزان قبولی نمیرسد، طبیعتاً مردود میشوند: «امتحانهایی هم در این انتخابات پیش آمد. یک امتحان، امتحان آحاد مردم بود. به نظر من مردم در این امتحان برنده شدند؛ نمره قبولی گرفتند. حضور عظیم مردم، یک امتحان عظیمی بود که آنها را سرافراز کرد. بسیاری از آحاد مردم، از جریانهای سیاسی، طبق وظیفهشان عمل کردند. بعضی از خواص هم البته مردود شدند. این انتخابات بعضیها را مردود کرد. برخی از جوانان ما که با صداقت، با سلامت وارد میدان وظیفه میشوند، به رغم هوشیاریهایشان، در مواردی اشتباه کردند».
جدا کردن حساب منتقد از معترض؛ حمایت از آسیب دیدگان
ایشان در ادامه سخنان خود در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری یعنی دوازدهم مرداد تصریح کردند: «در کنار علاقهمندان به رئیس جمهور محترم دو دسته دیگر هم هستند که باید به اینها توجه کرد؛ یعنی حضور آنها را بایستی محاسبه کرد: یک دسته مخالفان عصبانی و زخمخورده هستند. مطمئناً اینها در این دوره چهارساله، در مقام معارضه با دولت برخواهند آمد. مخالفت کردند، باز هم مخالفت خواهند کرد. لیکن یک دسته دیگر هم هستند که اینها جزو نظامند، با رئیس جمهور، با نظام هیچ دشمنیای ندارند؛ ممکن است منتقد باشند. این منتقدان را بایستی به حساب آورد؛ نظرات آنها را باید شنید؛ آنچه که قابل فهم است، قابل قبول است، آن را پذیرفت. و من امیدوارم که همین جور عمل بشود و انشاءاللَّه خواهد شد.ملت همه با یکدیگر برادرند. از جمله کارهایی که باید انجام بگیرد، این است که در این حوادث اخیر عدهای آسیب دیدند – آسیبهای مالی، آسیبهای جانی، احیاناً آسیبهای آبرویی - مسئولین کشور باید به کمک آنها بشتابند. آسیبدیدگان باید مورد حمایت قرار بگیرند. آسیبزنندگان باید شناسایی بشوند، مورد مؤاخذه قرار بگیرند؛ هر کی باشند».
کهریزک و کوی دانشگاه
برخورد رهبر معظم انقلاب در قبال حوادثی همچون کوی دانشگاه و زندان کهریزک نشان میدهد که ایشان به عنوان شخص اول کشور نه تنها چشم خود را بر روی این مسائل نمیبندند بلکه با شدیدترین صورت در برابر تخلفات و جرایم درونی برخورد میکنند. تحلیلگران معتقدند که یک دلیل مقبولیت و محبوبیت مقام معظم رهبری، واقع گرایی معظم له و اهتمام جدی ایشان در برخورد با فساد است: ایشان روز چهارم شهریور ماه در دیدار دانشجویان و نخبگان علمی فرمودند: «شما اشاره کردید به مسائل کوی دانشگاه یا از این قبیل مسائل - حالا کوی دانشگاه را چند نفر از دانشجویان عزیز تکرار کردند؛ شبیه کوی دانشگاه، مسائل دیگری هم در این مدت اتفاق افتاده - یا مثلاً قضیه کهریزک را گفتند. این قضایا واقعاً یکی از آن مشکلات و معضلات کار دستگاههای اجرایی است. اولاً این را بطور قاطع بدانید که با اینها برخورد خواهد شد.
حالا نمیخواهیم جنجال بکنیم که دستور بدهیم، این دستور توی رسانهها پخش بشود، باز یک پیوست زده بشود، باز یک پیرو زده بشود؛ من دوست ندارم کار تبلیغاتی انجام بگیرد؛ اما از اولین روزها دستور داده شده و کسانی دنبال هستند؛ منتها کارها باید درست با دقت و با مراقبت پیش برود. در کوی دانشگاه، در آن شب معین، قطعاً تخلفات بزرگی انجام گرفته، کارهای بدی انجام گرفته. ما گفتهایم پرونده ویژهای برای این کار تهیه شود و بطور دقیق دنبال بگردند و مجرمان را پیدا کنند و وقتی پیدا کردند، به وابستگیهای سازمانی آنها هم هیچ نگاه نکنند و باید مجازات شوند؛ این را من بطور قاطع گفتم... همین طور قضیه کهریزک، که حالا آن اعلام شد، پخش شد. قضیه کوی دانشگاه هم دنبال میشود؛ حتّی افرادی که کسانشان در این قضایا یا به قتل رسیدند - تعداد معدودی هستند - یا آسیب دیدند، آسیب مالی دیدند. بنا شده برای هر کدام اینها پرونده جداگانهای تشکیل بدهند. دستور دادهایم، گفتهایم و این قضایا را دنبال خواهیم کرد؛ منتها توجه کنید که این مسائل هیچکدام نباید با مسئله اصلی بعد از انتخابات خلط شود. حادثه اصلی نباید تحتالشعاع این حوادث قرار بگیرد».
نابود کردن حرکت عظیم مردم در انتخابات مسئله اصلی است
رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کردند: «یک عدهای آنچه را که بعد از انتخابات اتفاق افتاد، آن ظلمی که به مردم شد، آن ظلمی که به نظام اسلامی شد، آن هتکی که از آبروی نظام در مقابل ملتها به وسیله بعضی انجام گرفت، اینها همه را ندیده میگیرند، فرضاً مسئله فلان حادثه را، زندان کهریزک را، یا قضیه کوی را قضیه اصلی دوران بعد از انتخابات تا امروز قلمداد میکنند؛ این خودش یک ظلم دیگر است. مسئله اصلی، مسئله دیگری است. مسئله اصلی این است که مردم در یک حرکت عظیمی، در یک انتخابات پرشورِ خوبِ کمنظیری حضور پیدا کردند و این رأی بالا را توی صندوقها ریختند. 85 درصد شوخی است؟ این انتخابات، نظام را که در این یکی دو سال اخیر همین طور پیدرپی پیشرفتهای اقتصادی و علمی و سیاسی و امنیتی و بینالمللی برای خودش کسب کرده بود، در یک مرحله عالی از امتیاز و آبرو قرار میدهد، بعد ناگهان مشاهده میکنیم یک حرکتی صورت میگیرد برای نابود کردن این حادثه افتخارآمیز! مسئله اصلی این است».
همه نشانهها نشان میدهد جریان طراحی شده بود
ایشان تصریح کردند: «به اعتقاد من، با تحلیل من، این مسئله از بعد از انتخابات یا از روزهای حول و حوش انتخابات شروع نشده؛ این از قبل شروع شده، این از قبل طراحی شده، برنامهریزی شده. من متهم نمیکنم افرادی را که دستاندرکار بودند، که اینها دستنشانده بیگانههایند یا انگلیسند یا امریکایند – این را من ادعا نمیکنم، چون برای من این قضیه ثابت نیست؛ چیزی که ثابت نیست، نمیتوانم بگویم – اما آنی که میتوانم بگویم، این است که این جریان، چه پیشقراولانش دانسته باشند، چه ندانسته باشند، یک جریانی بود طراحیشده؛ تصادفی نبود. همه نشانهها نشان میدهد که این جریان طراحیشده بود، حسابشده بود. البته آنهایی که طراحی کرده بودند، یقین نداشتند که خواهد گرفت».
پتک جمهوریت بر سر دشمنان
حضرت آیتالله خامنهای روز شانزدهم خرداد نیز در دیدار اعضای هیأت دولت از پتک جمهوریت ملت ایران بر سر دشمنان سخن به میان آوردند: «یکی از اساسیترین حرفهایی که در این انتخابات ملت ما زد - و در واقع باید گفت انقلاب ما زد - این بود که جمهوریت خودش را با فریاد قوی اثبات کرد. در واقع این حضور 85 درصدی، پتک جمهوریت بود بر سر دشمنانی که دائم علیه انقلاب هِی حرف زدند، علیه اسلام حرف زدند، در پایههای جمهوریت نظام به خیال خودشان خدشه کردند. آن حضور قوی، نشاندهنده این معنا بود. بعد هم ملاحظه کردید که در اظهارات نامزدهای محترمی که وارد این میدان شدند، غالباً دم از پیروی خط امام و گرایش به ارزشها، دلبستگی به ارزشها در بیاناتشان بود؛ اگرچه حالا در بعضی از موارد حرفی زده میشد که منطبق با این کلی نبود، اما همه آنچه که میگفتند و آنچه که مطرح میکردند، میخواستند این را نشان بدهند که دلبستگی به راه امام، به خط امام، به انقلاب، به پایههای انقلاب وجود دارد. این خیلی حرف مهمی است. این نشاندهنده این است که همه احساس کردند که ملت ایران به این سمت گرایش دارد».
بنای نظام جذب حداکثری و دفع حداقلی است
اما یکی از جلوههای رفتار منش علوی حضرت آیتالله خامنهای در خطبههای نماز جمعه تهران در ماه مبارک رمضان بروز پیدا کرد؛ آنجا که ولی امر مسلمین در میان جمعیت میلیونی نمازگزاران و در شرایطی که نظام اسلامی انتخابات 40 میلیونی را پشت سر گذاشته است، از «جذب حداکثری و دفع حداقلی» سخن گفتند: « اختلاف نظر، اختلاف ممشا، اختلاف سلیقه عیب نیست، که حسن است؛ مضر نیست، که مفید و نافع است. این یک مطلب است که در میدان معارضات اینچنینی، نظام با هیچ کس برخورد نمیکند. آنجایی که افراد در چارچوب اصول رفتار کنند، دنبال خشونت نروند، درصدد بر هم زدن امنیت جامعه نباشند، آسایش جامعه را نخواهند به هم بزنند - از این کارهای خلافی که انجام میگیرد؛ دروغپراکنی و شایعه- نظام هیچگونه مسئلهای ندارد. مخالفینی هستند، نظراتی دارند، نظرات خودشان را بیان میکنند؛ نظام برخورد نمیکند. بنای نظام در اینجا، جذب حداکثری و دفع حداقلی است. این، روش نظام است؛ این را همه توجه بکنند. آن کسانی هم که نظر مخالف دارند، نظرات مخالف با نظرات رسمی دارند، در این چارچوب میتوانند خودشان را مقایسه کنند. اگر کسی با مبانی نظام معارضه کند، با امنیت مردم مخالفت کند، نظام مجبور است در مقابل او بایستد».
جلوه جذب حداکثری از سوی رهبر انقلاب
به فاصلهاندکی پس از طرح سیاست جذب حداکثری نظام از سوی رهبر انقلاب، ایشان جلوهای از این سیاست را به نمایش گذاشتند و در دیدار اعضای مجلس خبرگان در واکنش به سخنان آیتالله هاشمی شاهرودی(عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان) در مورد برخورد با یکی از اعضای مجلس خبرگان(نماینده فارس) به خاطر مواضع دشمن پسند وی، فرمودند: «راجع به این مطلبی هم که جناب آقای شاهرودی نقل کردند، به نظر من خبرگان اقدام نباید بکنند به اینکه کسی را که حالا عقیده مخالفی در بین خودشان دارد، اعلام کنند. این به نظر من اقدام خیلی مناسبی نیست. حالا من البته نمیخواهم به خبرگان تکلیفی بکنم یا چیزی را به عنوان تکلیف بگویم؛ سلیقه من این است. بالاخره یک نفر عقیده دیگری در یک مسئله خاصی دارد؛ اینجور نیست که در مبانی و اصول اختلافی وجود داشته باشد و به نظرم نمیآید اینجوری باشد».
بزرگترین جرم
شش روز از آبان سال 88 گذشته بود که رهبر معظم انقلاب در دیدار نخبگان علمی به تبیین مسئله اصلی در حوادث پساز انتخابات و شناسایی و معرفی «جرم بزرگ» در این حوادث پرداختند: «در همین مسائل اخیر، مسائل را باید اصلی فرعی کرد؛ مسئله اصلی چیست؛ یک سلسله مسائل فرعی هم پیرامون اوست؛ نه اینکه آن مسائل فرعی کماهمیت است، اما مسئله اصلی اهمیتش بیشتر از آنهاست. مسئله اصلی در این قضایای اخیر، اصل انتخابات بود؛ زیر سؤال بردن اصل انتخابات بزرگترین جرمی بود که انجام گرفت. چرا شما نسبت به این جرم چشمتان را میبندید؟! این همه زحمت کشیده بشود، مردم بیایند، یک شرکتِ به این عظمت، یک نصابشکنی، یک رکوردشکنی در دنیا در مردمسالاری، در دموکراسیای که اینقدر ادعایش را میکنند، انجام بگیرد، بعد یک عده مفت و مسلّم بیایند بدون استدلال، بدون دلیل، همان فردای انتخابات بگویند: انتخابات دروغ است! این کار کوچکی است؟! این جرم کمی است؟! یک قدری باید منصف بود توی این قضایا».
خط زدن مرگ بر امریکا، مرگ براسرائیل سوء استفاده است
ایشان در ادامه سخنان خود خاطرنشان کردند: «من روز اول این را پیغام دادم به همین حضراتی که صحنهگردان این قضایا هستند؛ آن ساعات اول من به آنها پیغام خصوصی دادم. من اگر یک وقتی توی نماز جمعه یک حرفی میزنم، این ابتدا به ساکن نیست؛ حرف خصوصی، پیغام خصوصی، نصیحتِ لازم انجام میگیرد، وقتی انسان ناچار میشود، یک حرفی را میآورد در علن بیان میکند. من پیغام دادم، گفتم این را شما دارید شروع میکنید، اما نمیتوانید تا آخر کنترل کنید؛ میآیند دیگران سوءاستفاده میکنند. حالا دیدید آمدند سوءاستفاده کردند. مرگ بر اسرائیل را خط زدند! مرگ بر امریکا را خط زدند! معنای این کار چیست؟ آنی که وارد عرصه سیاست میشود، باید مثل یک شطرنجباز ماهر هر حرکتی را که میکند، تا سه تا چهار تا حرکت بعد از او را هم پیشبینی کند. شما این حرکت را میکنی، رقیبت در مقابل او آن حرکت دیگر را خواهد کرد؛ باید فکرش باشی که تو چه حرکتی خواهی کرد. اگر دیدی در آن حرکت دوم، تو درمیمانی، امروز این حرکت را نکن؛ اگر کردی، ناشی هستی - حالا تعبیر بهترش این است - توی این کار، توی این بازی، توی این حرکت، ناشی هستی، ناواردی. اینها نمیفهمند چه کار میکنند؛ یک حرکتی را شروع میکنند، ملتفت نیستند که در حرکات بعد و بعد و بعد، چطور درخواهند ماند؛ مات خواهند شد. اینها را باید محاسبه میکردند. مطلب اصلی این بود».
هشدار نسبت به حذف خودخواسته با ادامه فتنهگری
با این حال گذشت حدود 6 ماه از انتخابات ریاستجمهوری و رهنمودهای مکرر مقام معظم رهبری و رویکرد مدارای ایشان، هم تغییری در رفتار و عملکرد سران اصلاحان ایجاد نکرد. آیتالله خامنهای در روز 22 آذر و در دیدار جمعی از طلاب و روحانیون، با اشاره به حوادث روز دانشجو و اهانت حامیان این افراد به بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، در تغییر لحنی آشکار که نشان از موقعیتشناسی ایشان داشت، اعلام کردند که هنوز نظام آماده بازگشت این افراد است ولی گویا خود این افراد همچنان با اتخاذ مواضع ساختارشکنانه، بر حذف کامل خود از نظام اصرار داشتند.
ایشان در اینباره فرمودند: «من هیچ اعتقادی ندارم به دفع؛ من گفتم در نماز جمعه؛ اعتقاد من به جذب حداکثری و دفع حداقلی است؛ اما بعضی کأنه خودشان اصرار دارند بر اینکه از نظام فاصله بگیرند. یک اختلاف درون خانوادگی را، درون نظام را - که مبارزات انتخاباتی بود - یک عدهای تبدیل کردند به مبارزه با نظام - البته اینها اقلیتند، کوچکند؛ در مقابل عظمت ملت ایران صفرند، لکن به نام اینها شعار میدهند، اینها هم دل خوش میکنند به این، این باید مایه عبرت باشد. تبلیغ باید بتواند این حقایق را برای مردم و برای خود آنها روشن بکند که بفهمند دارند خطا میکنند و اشتباه میکنند».
حرکت عظیم مردم در 9 دی حجت را بر همه تمام کرد
حادثه تلخ و ناگوار عاشورای 88 و هتک حرمت سید و سالار شهیدان توسط کسانی که موسوی آنها را «مردم خداجوی» خوانده بود خداجوی موسوی، خشم ایرانیان را بر انگیخت بطوری که به دنبال این حرکت، حماسه تاریخ 9 دی به وقوع پیوست تا بار دیگر پس از 22 خرداد ملت ایران تجدید بیعتی دوباره با مقام عظمای ولایت کنند و فتنه پس از انتخابات را به زباله دان تاریخ بفرستند. در این شرایط حساس و در موقعیتی که سران فتنه با ریزش شدید هوادار مواجه شدهاند، رهبر انقلاب، جوانان را به تدبیر دعوت کردند: «به جوانان عزیز انقلابی، به فرزندان عزیز انقلابی خودم، به فرزندان بسیجی عرض بکنم: جوانان از اطراف و اکناف کشور، از آنچه که تهتّک بیگانگان از ایمان دینی به گوششان میخورد یا با چشمشان میبینند، عصبانی هستند؛ وقتی می بینند روز عاشورا چگونه یک عدهای حرمت عاشورا را هتک میکنند، حرمت امام حسین را هتک میکنند، حرمت عزاداران حسینی را هتک میکنند، دلهاشان به درد میآید، سینههاشان پر میشود از خشم؛ البته خب، طبیعی هم هست، حق هم دارند؛ ولی میخواهم عرض بکنم جوانهای عزیز مراقب باشند، مواظب باشند که هرگونه کار بی رویهای، کمک به دشمن است.
بدون هیچگونه تخطی از قانون، بایستی مُرّ قانون به صورت قاطع انجام بگیرد
در شرایطی که دشمن با همه وجود، با همه امکاناتِ خود درصدد طراحی یک فتنه است و میخواهد یک بازی خطرناکی را شروع کند، باید مراقبت کرد او را در آن بازی کمک نکرد. خیلی باید با احتیاط و تدبیر و در وقت خودش با قاطعیت وارد شد. دستگاههای مسئولی وجود دارند، قانون وجود دارد؛ بر طبق قانون، بدون هیچگونه تخطی از قانون، بایستی مُرّ قانون به صورت قاطع انجام بگیرد؛ اما ورود افرادی که شأن قانونی و سمت قانونی و وظیفه قانونی و مسئولیت قانونی ندارند، قضایا را خراب میکند. مسئولین کشور بحمداللَّه چشمشان هم باز است، میبینند؛ میبینند مردم در چه جهتی دارند حرکت میکنند. حجت بر همه تمام شده است. حرکت عظیم روز چهارشنبه نهم دی ماه حجت را بر همه تمام کرد. مسئولان قوه مجریه، مسئولین قوه مقننه، مسئولین قوه قضائیه، دستگاههای گوناگون، همه میدانند که مردم در صحنهاند و چه میخواهند. دستگاهها باید وظایفشان را انجام بدهند؛ هم وظایفشان در مقابل آدم مفسد و اغتشاشگر و ضدانقلاب و ضدامنیت و اینها، هم وظایفشان در زمینه اداره کشور».
پاسخ به استکبار
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود که 10 روز بعد از حماسه 9 دی و در دیدار مردم قم بیان شد، افزودند: «بزرگترین ثروت برای یک نظام همین است که مردم پشت سرش باشند. آمدند به اصطلاح خواستند این حرکت مردمی را خراب کنند؛ گفتند راهپیمایی حکومتی! بی عقلها نفهمیدند که با این حرف دارند حکومت را تعریف میکنند؛ دارند از حکومت تمجید میکنند. این چه حکومتی است که در ظرف دو روز - روز عاشورا (یکشنبه) آن خباثتها را راهانداختند، روز چهارشنبه این حرکت عظیم راه افتاد- میتواند یک چنین بسیج عظیم ملی را در سرتاسر کشور بکند؟ امروز کدام کشور دیگر، کدام حکومت دیگر چنین قدرتی دارد؟»
خواص مرزشان را مشخص کنند دو پهلو نباشند
اگر چه رهبر انقلاب در مواقع مختلف زعامت شان را بر لزوم «بصیرت خواص» تأکید فرمودند، اما وجود عناصری با نام خواص مردود باعث شد تا کشور شاهد حوادث تلخی باشد. حضرت آقا در ادامه تدابیرشان این بار در آخرین روز از ماه دی و در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی از خواص خواستند که دوپهلو نباشند و موضع شان را مشخص کنند: «حرف دو پهلو زدن، از خواص، مطلوب نیست. خواص باید حرف را روشن بزنند و مطلب را واضح بیان کنند. این، مخصوص یک گرایش سیاسی خاص هم نیست. در داخل نظام اسلامی، همه گرایشهایی که در مجموعه نظام قرار دارند، اینها باید صریح مشخص کنند که بالاخره آن حمایتی که مستکبرین عالم میکنند، مورد قبول است یا مورد قبول نیست. وقتی در داخل محیط فتنه، کسانی با زبانشان صریحاً اسلام و شعارهای نظام جمهوری اسلامی را نفی میکنند، با عملشان هم جمهوریت و یک انتخابات را زیر سؤال میبرند، وقتی این پدیده در جامعه ظاهر شد، انتظار از خواص این است که مرزشان را مشخص کنند، موضعشان را مشخص کنند. دوپهلو حرف زدن، کمک کردن به غبارآلودگی فضاست؛ این کمک به رفع فتنه نیست، این کمک به شفافسازی نیست. شفافسازی، دشمنِ دشمن است؛ مانع دشمن است. غبارآلودگی، کمک دشمن است. این، خودش شد یک شاخص. این یک شاخص است: کی به شفافسازی کمک میکند و کی به غبارآلودگی کمک میکند. همه این را در نظر بگیرند، این را معیار قرار بدهند».
بنای من بر خوشبینی است
ایشان روز 13 بهمن 88 نیز در دیدار وزیر علوم و استادان دانشگاه تهران فرمودند: توی همین قضایای بعد از انتخابات واقعاً غفلت بزرگی کردند. حالا من که میگویم غفلت، چون بنای من بر خوشبینی است؛ خود من هم آدم بدبینی نیستم؛ آدم خوشبینیام، نسبت به اشخاص هم خوشبینم. بلافاصله روز بعد از انتخابات، کارهای بدی را انجام دادند؛ حالا دارند نتایجش را میبینند. به عنوان اعتراض به انتخابات، مردم را به خیابانها دعوت کردند؛ چرا؟ این چه منطقی است؟ چرا مردم را به خیابان دعوت میکنند؟ مگر مسئله انتخابات - مسئلهای به این اهمیت، به این ظرافت- قابل حل توی خیابان است؟ نیروی فشار درست کردن؛ اینها غفلتهای بزرگی است. خب، وقتی اینجوری میشود، مأمنی درست میکنند برای دشمن؛ مأمنی درست میکنند برای آن کسی که میخواهد ایجاد آشوب و اغتشاش کند؛ اینها غفلتهاست. یعنی در سیاست، غفلتها گاهی مثل خیانتها خیلی ضربه میزند. یعنی واقعاً وقتی شما تیراندازی کردید، این تیر خورد به سینه یک نفر، ممکن است شما متعمد هم نباشید، اما بالاخره در نتیجه تأثیر ندارد؛ تیر توی قلبش خورد، میافتد میمیرد؛ چه شما تعمد داشته باشید، چه از روی خطا زده باشید؛ خیال کردی این سیبل است، زدی به سینه آدم. خطاها گاهی اینجوری است؛ خطایی میکند، خطاست؛ اما در نتیجه تأثیری ندارد؛ همان ضربه وارد میآید.
پیام 22 بهمن
به دنبال دعوت رهبری از ملت ایران، بزرگترین راهپیمایی نه در تاریخ ایران که در تاریخ جهان شکل گرفت و به دنبال این رویداد شگفت انگیز رهبر انقلاب در پیامی ضمن تمجید از حضور باشکوه مردم که 50 میلیون نفر تخمین زده شد، از موضع رأفت و البته اقتدار فرمودند: «آیا حضور دهها میلیون انسان بصیر و پُر انگیزه در جشن سی و یک سالگی انقلاب کافی نیست که معاندان و فریب خوردگان داخلی را که گاه ریاکارانه دَم از «مردم» میزنند، به خود آورد و راه و خواست مردم را که همان صراط مستقیم اسلام ناب محمدی صلّی الله علیه و آله و راه امام بزرگوار است، به آنان نشان دهد؟»
اساس قضیه در فتنههای بعد از انتخابات
حضرت آیتالله خامنهای طی سخنانی در روز ششم اسفند ماه و در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری بر اساس قضیه در فتنههای بعد از انتخابات اشاره فرمودند: «در این فتنههای بعد از انتخابات، آن چیزی که اساس قضیه است، این است که رأی مردم و حضور مردم از نظر یک عدهای نفی شد، مورد خدشه قرار گرفت، نظام تکذیب شد، مورد تهمت قرار گرفت. گناه بزرگی که انجام دادند، این بود... چرا مردم امسال در 22 بهمن از سال گذشته گرمتر و متراکمتر آمدند؟ چون احساس خطر کردند؛ چون دیدند کسانی به بهانه مسئله انتخابات و مسائل بعد از انتخابات، دارند در اصل نظام خدشه به وجود میآورند، دارند معارضه میکنند، دارند پنجه به چهره نظام میزنند. رفتار خطرناک آنها این بود که نام امام و انقلاب و نظام را هم گاهی میآورند، اما حرفشان، عملشان، اقدامشان، تحریکشان، درست نقطه مقابل روش انقلاب و ممشای انقلاب و اهداف انقلاب است؛ مردم این را احساس کردند. اینکه مردم این را میفهمند و احساس میکنند، این بصیرت بالایی است، این خیلی مهم است؛ و اینکه مردم بعد از این احساس، اینجور وارد میدان میشوند، میآیند حضور خود را اعلام میکنند، این خیلی همت و عزم بالایی را نشان میدهد؛ اینها خیلی مهم است».
خروج فتنه گران از کشتی نجات نظام اسلامی
ایشان افزودند: «صریح و روشن هم بایستی خطوط را مشخص کرد. یعنی آن کسانی که پایبند به نظام اسلامی و پایبند به حضور مردم - با همین انگیزه و ایمانی که مردم دارند - هستند، باید مرزشان با کسانی که دلشان نمیخواهد این حرکت به این شکل، اسلامی ادامه پیدا کند، مشخص شود. با قانون معارضه میکنند، با قانون مخالفت میکنند. باید این مرز هم، مرز روشن و واضحی باشد تا مردم دچار خطا و اشتباه نشوند. مردم به ماها نگاه میکنند؛ ما بایستی بدانیم که خط چه جوری است. این، اصل قضیه است. هر چیزی که مادون این است، قابل اغماض است، قابل حل است. ولو اختلاف نظری هم وجود داشته باشد، این اختلاف نظر نباید به معارضه و مجادله و مخاصمه بینجامد؛ که از این مخاصمات، دشمن سود میبرد. حرف ما این است.
آن کسانی که این نقشه کلی را که متبلور است در قانون اساسی و حکمیت قانون و داوری قانون، قبول دارند، جزو مجموعه نظام اسلامی هستند. آن کسانی که اینها را رد میکنند، کسانیاند که خودشان به دست خودشان صلاحیت حضور در نظام اسلامی را دارند از دست میدهند و صلاحیت ندارند. کسانی که حاضر نیستند قانون را تحمل کنند، کسانی که حاضر نیستند اکثریت را قبول کنند، کسانی که آن انتخابات عظیم 40 میلیونیِ مایه افتخار را زیر سؤال میبرند، یک نقطه قوّت را برای نظام میخواهند تبدیل کنند به یک نقطه ضعف. اینها در واقع دارند خودشان، خودشان را از این کشتی نجات - که نظام اسلامی است - بیرون میاندازند؛ والّا هیچ کس نمیخواهد کسی را از کشتی نجات بیرون بیندازد». این بخش از سخنان حضرت آیتالله خامنهای که به معنی خروج سران فتنه و دیگر سیاسیون حامی آنان از مرزهای نظام جمهوری اسلامی و منع دائمی از حضور در آینده سیاسی کشور بود، با حمایت اقشار، نخبگان و بزرگان کشور نیز مواجه شد.
پایان شب سیه سپید است
هر چند در جریان حوادث پس از انتخابات ضرباتی متوجه نظام اسلامی شد اما همان گونه که ولی امر مسلمین فرمودند، در نهایت موجب افزایش قدرت نظام شد: «حوادث بعد از انتخابات را که عدهای از روی نادانی و محاسبه غلط ایجاد کردند، دشمن بهانه کرد، شاید بتواند جمهوری اسلامی را تضعیف کند؛ اما بعکس شد؛ همین حوادث موجب قدرت جمهوری اسلامی شد.» (28 بهمن 88 بیانات در دیدار جمعی از مردم آذربایجان)
سیر مواضع رهبر فرزانه انقلاب در نزدیک به یک سال اخیر علاوه بر اینکه نشان از تدبیر توأم با معنویت ایشان دارد، نشانگر منش رأفت، قاطعیت و صلابت معظم له نیز دارد، نشانگر درایت، شجاعت، امانتداری و حفاظت از رأی و نظر مردم، نشانگر مردم دوستی، نشانگر یکتاپرستی و عبودیت و نشانگر فرزانگی و ایمان است. تردیدی نیست که اگر فرمایشات ایشان نصب العین همه خواص و جریانات سیاسی داخل کشور قرار می گرفت، اساساً چیزی به نام فتنه به وجود نمی آمد و حذف برخی خط امامی های سابق از صحنه سیاسی کشور تنها و تنها به علت لجاجت و خیانت خود آنها بود که باعث شد فرصت های پیاپی «سید خامنه» برای بازگشت آنها به دامن ملت و نظام اسلامی یکی پس از دیگری از بین برود. البته پیروی ملت ایران از رهبری هوشمند ایران اسلامی، باعث خاموشی آتش فتنه و بازگشت آرامش و اقتدار بیشتر به فضای کشور بود. رهنمون های ولی امر مسلمین، شاخص خوبی است برای همگان تا در گذر زمان، دچار غفلت، لغزش یا انحراف نشوند.
هندسه کار دشمن را می شناسم
اولین روز از آغاز سال 89 رهبر معظم انقلاب در سخنانی به انتخابات دهم ریاست جمهوری و حوادثی که در سال قبل رخ داد اشاره کردند و با بیان اینکه حضور مردم در این انتخابات یک حرکت عظیم بود فرمودند: «در قبال این حرکت، دشمنان ملت ایران نقشههایی داشتند؛ این نقشهها را شروع کردند به عمل کردن. اگر حضور شما مردم در انتخابات بیست و دوی خرداد سال 88 یک حضور ضعیفی بود، اگر به جای چهل میلیون، مثلاً سی میلیون شرکت کرده بودید، به احتمال زیاد دشمنان شما موفق میشدند.
نقشههایی از پیش طراحی شده بود. من کسی را متهم نمیکنم؛ اما هندسه کار دشمن را میشناسم، میبینم، آن را تشخیص میدهم؛ نمیتوانم آن را انکار کنم. هندسه کار دشمن، یک هندسه مشخصی بود. نظیر این کار را در جاهای دیگر هم کردند. وقتی قدرتهای مستکبر بینالمللی از یک نظامی ناراضی و ناخشنود باشند، یکی از راههایی که یافتند و عمل کردند، این است که منتظر یک فرصت انتخابات بشوند، بعد در آن فرصت انتخابات، اگر کسانی که مورد رضای آنها نیستند، بر سر کار آمدند و آنهایی که آنها میخواهند، بر سر کار نیامدند، آن وقت با یک حرکت نمایشیِ مردمی، اوضاع را برگردانند؛ با شعارهایی گروهی از مردم را توی صحنه بکشانند، با فشار در صحنه خیابانها، آن چیزی را که با قانون به دست آمده است، با خشونت دگرگون کنند. این یک نقشه شناخته شده است.
اگر ملاحظه میکنید که حوادثی که بعد از انتخابات پیش آمد، در ذهن مردم، در ذهن تحلیلگران مستقل و صادق و تیزبین، منتسب به عوامل خارجی و بیرونی میشوند، ناشی از این است. اگر کسی هیچ خبری هم از پشت پرده نداشته باشد، اطلاعاتی که افراد صاحب اطلاع به دست میآورند، اگر این اطلاع هم در دسترس نباشد، انسان شکل کار را که نگاه میکند، میفهمد که این کار، کار دشمنان ملت است؛ کار بیگانگان است. انتخاباتی انجام میگیرد، یک حرکت قانونی اتفاق میافتد، یک نتیجهای هم با خود به دنبال میآورد؛ این نتیجه را به زور خشونت بخواهند عوض کنند. یک عدهای را بکِشند توی صحنه؛ احیاناً اگر اقتضا شد، خشونت هم بکنند، آتشسوزی هم راه بیندازند، بانک هم آتش بزنند، اتوبوس هم آتش بزنند، برای اینکه نتایج قانونی را برگردانند».
پیروزی ملت ایران در آزمون فتنه
ایشان در ادامه از این حوادث به عنوان یک آزمون مهم یاد کردند و فرمودند: «در این آزمون، ملت ایران پیروز شد. آنها میخواستند مردم را تقسیم کنند به یک گروه اقلیت، به یک گروه اکثریت؛ یک گروهی که برنده انتخابات است، یک گروه هم که در انتخابات به نتیجه مطلوب خود دست پیدا نکرده، اینها را در مقابل هم قرار بدهند. ملت را دوپارچه کنند؛ یک عده اغتشاشگر هم وارد میدان بشوند و با ایجاد اغتشاش، جنگ را در داخل کشور مغلوبه کنند، جنگ داخلی راه بیندازند؛ امیدشان این بود. اما ملت هوشیاری به خرج داد. شما دیدید در روز انتخابات، مردم به دو گروه سیزده چهارده میلیونی، و بیست و چهار پنج میلیونی تقسیم شدند؛ اما بعد از گذشت مدتی نه چندان بلند، همین دو گروه با هم یکی شدند و در مقابل شورشگران و اغتشاشگران و خرابکاران ایستادند».
9 دی قویترین و آخرین ضربه ملت ایران به دشمنان
حضرت آیتالله خامنهای به حضور انقلابی و هوشیارانه ملت ایران در روز نهم دی و بیست و دوم بهمن ماه سال 88 نیز اشاره فرمودند و تصریح کردند: «قویترین و آخرین ضربه را ملت در روز نهم دی و بیست و دوی بهمن وارد کرد. کار ملت ایران در 22 بهمن، کار عظیمی بود؛ 9 دی هم همین جور. یکپارچگی ملت آشکار شد. همه کسانی که در عرصه سیاسی به هر نامزدی رأی داده بودند، وقتی دیدند دشمن در صحنه است، وقتی فهمیدند اهداف پلید دشمن چیست، نسبت به آن کسانی که قبلاً به آنها خوشبین هم بودند، تجدید نظر کردند؛ فهمیدند که راه انقلاب این است، صراط مستقیم این است. در 22 بهمن، ملت همه با یک شعار وارد میدان شدند. خیلی تلاش کردند، شاید بتوانند بین ملت دودستگی ایجاد کنند؛ اما نتوانستند و ملت ایستاد؛ این پیروزی ملت بود. از بیست و دوم خرداد تا 22 بهمن - هشتماه - یک فصل پرافتخار و پرعبرتی برای ملت ایران بود؛ این یک درس شد. آگاهی جدیدی به وجود آمد. فصل تازهای در بصیرت ملت ایران گشوده شد. این یک زمینه بسیار مهمی است. باید بر اساس این زمینه، حرکت کنیم.»
چهاردهم خرداد نماز جمعه تهران در حرم مطهر امام راحل، به امامت رهبر فرزانه انقلاب و با حضور میلیونی مردمی برگزار شد که خود را از اقصی نقاط کشور به آنجا رسانده بودند تا بار دیگر جوابی قاطع به فتنه گرانی بدهند که با ادعای ادامه دادن آرمانهای امام راحل(ره) قصد داشتند تا از روزها قبل با تبلیغات منفی خود جنجال و حاشیه جدیدی را ایجاد کنند.
حرکت عظیم 9 دی و 22 بهمن دنیا را خیره کرد
رهبر فرزانه انقلاب در بخشی از سخنان خود در این روز با تأکید بر اینکه هر اتفاقی که دشمنان برنامهریزی کنند و افراد سادهدل و خام و غافل نیز به هر نحوی با آن همراهی کنند، با ایستادگی ملت ایران، نتیجهاش تقویت بیشتر جمهوری اسلامی است فرمودند: «شما دیدید فتنهای به وجود آمد، کارهایی شد، تلاشهایی شد، امریکا از فتنهگران دفاع کرد، انگلیس دفاع کرد، قدرتهای غربی دفاع کردند، منافقین دفاع کردند، سلطنتطلبها دفاع کردند؛ نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که در مقابل همه این اتحاد و اتفاق نامیمون، مردم عزیز ما، ملت بزرگ ما در روز نهم دی، در روز 22 بهمن، آنچنان عظمتی از خودشان نشان دادند که دنیا را خیره کرد».
فتنه مثل یک مه غلیظ بود چراغ مه شکن فتنه بصیرت، است
دوم تیرماه حضرت آیتالله خامنهای در دیدار اعضای بسیجی هیأت علمی دانشگاهها به بیان تعبیر زیبایی از فتنه پرداختند.
ایشان فرمودند: «فتنه مثل یک مه غلیظ، فضا را نامشخص میکند؛ چراغ مهشکن لازم است که همان بصیرت است.» رهبر معظم انقلاب سه روز بعد و در دیدار مردم بوشهر به تشریح بیشتر فضای مه آلود فتنه و راه مقابله با آن پرداختند: «خاصیت دوران فتنه - همان طور که بارها عرض کردهایم - غبارآلودگی است، مهآلودگی است. نخبگان گاهی دچار خطا و اشتباه میشوند. اینجا شاخص لازم است. شاخص، همان حق و صدق و بیّنهای است که در اختیار مردم قرار دارد».
هرکدام از این حوادث یک عاملی دارد
هرچه روزها جلوتر میرفت رهبر فرزانه انقلاب به تشریح ابعاد تازهتری از حوادث سال گذشته میپرداختند تا اینکه روز بیست و هفتم مرداد ماه در بخشی از سخنان خود در دیدار کارگزاران نظام فرمودند: «وقتی انتخابات راه میافتد، چهل میلیون شرکت میکنند، بیست و پنج میلیون انتخاب میکنند؛ اینها خیلی چیزهای مهمی است، اینها پدیدههای مهمی است. بله، به دنبال انتخابات، عوارض تلخی پیش آمد؛ روی عوامل خودش. هرکدام از این حوادث، یک عاملی دارد؛ لیکن اصل این حضور مردمی خیلی چیز بزرگی است، خیلی پیشرفت مهمی است. مخالفین ما توقع داشتند که بعد از اینکه سی سال از شروع انقلاب میگذرد و ما حدود سی تا انتخابات داشتیم، یواش یواش انتخابات در کشور ما، برای ملت ما از دهن بیفتد، از چشم مردم بیفتد؛ دیگر خیلی شور و شوقی به انتخابات نباشد؛ لیکن نخیر، انتخابات جدی بود؛ حرکت، حرکت عمومی بود؛ اینها پیشرفت است».
رهبرانقلاب خطاب به دولت: توانستید از گذرگاههای سخت به شکل مناسبی عبور کنید
هشتم شهریور ماه رهبر معظم انقلاب در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت نوع مواجهه دولت با فتنه 88 را مورد قدردانی قرار دادند و در ابتدای سخنان خود در این دیدار فرمودند: «این است که این سالی که بر دولت دهم گذشت، سال خیلی سختی بود و انصافاً تلاشی که در این مدت از سوی مسئولان و دستاندرکاران در قوه مجریه نشان داده شد، تلاش با ارزشی بود؛ حقاً و انصافاً تلاش مأجور و مشکوری بود. این سال، هم از لحاظ سیاسی و امنیتی سال دشواری بود، هم از لحاظ تأثیر جریانهای بیگانه بر برخی از بخشهای کشور، مثل اقتصاد و فرهنگ و غیره. کسانی که فتنه سال 88 را شروع کردند - حالا یا خودشان طراحی کرده بودند، یا دیگران طراحی کرده بودند؛ نمیخواهیم نسبتی بدهیم، ولی به هر حال این فتنه طراحی شده بود - به کار کشور ضربه سختی زدند. اگر این فتنه نبود، بلاشک کارهای گوناگون کشور بهتر پیش میرفت. اینها دشمنان را امیدوار کردند و روحیه دادند به کسانی که علیه نظام اسلامی جبههبندی کردهاند و یک جبههای تشکیل دادهاند. البته خوشبختانه شماها با اعتقاد، با ایمان و با ایستادگی توانستید کارها را پیش ببرید؛ مشکلات را از پیش پای کشور و نظام بردارید و در بخشهای مختلفی که ما مشاهده کردیم، از گذرگاههای سخت و آن پیچهای دشوار به شکل مناسبی عبور کنید. به نظر ما این خیلی ارزش دارد و حاکی از توجه الهی و لطف الهی است».
فتنه 88 زنگ بیدارباش بود
«زنگ بیدارباش» تعبیری بود که حضرت آیتالله خامنهای در روز بیست و پنجم شهریور فتنه 88 را به آن تعبیر نمودند. ایشان در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری تصریح کردند: «به نظر من، فتنه سال 88 هم همین بود؛ برای ما یک زنگ بود، یک زنگ بیدارباش بود. بعد از آنی که در یک انتخاباتی، چهل میلیون شرکت میکنند و همه ما تا آخر شب، خوشحال، خرسند که پای صندوقهای رأی مردم جمع شدند و تا آخر شب رأی دادند - و البته هنوز عدد گفته نشده بود، همه هم لذت میبردند - ناگهان از یک گوشهای، فتنهای شروع میشود؛ ما را بیدار میکند؛ میگوید: به خواب نروید، غفلت نکنید، خطرهایی در مقابل شما وجود دارد و آن خطرها اینهاست. به نظر من، همه حوادث را اینجوری باید نگاه کرد».
مردم در انتخابات اخیر به حرفهای دارای صبغه های غیر اسلامی و غیردینی دل ندادند
رهبرمعظم انقلاب در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کردند: «به نظر من در این سه دهه پرافتخاری که بر نظام جمهوری اسلامی گذشته است، حملات زیادی به ما شد؛ حملات ساختارشکنانه، حملات معارضه جدی با هویت اسلامی، روح اسلامی، روح انقلابی. خیلی در این سی سال به ما حمله شده. به شعارهامان دستاندازی کردند؛ شعارهامان را تحریف کردند، خیلی اوقات شعارهامان را غلط معنا کردند. خیلی اوقات تلاش شد – تلاشهای سازماندهی شده، نه تلاش فردی - برای اینکه مردم را نسبت به اصل انقلاب مسئلهدار کنند. در آن گذشتهای که چندان هم از ما دور نیست، بارها قانونشکنی کردند، بارها برای قانونشکنیها عناوین و ظواهر و بهانههای موجه درست کردند، تراشیدند؛ کارهای گوناگونی انجام گرفت.
ولی مردم و انقلاب ایستادند؛ انقلاب ایستاد، مردم ایستادند، مسئولین مؤمنی که در میان این مجموعه عظیم حضور فعالی داشتند، ایستادند، روشنگری کردند و بحمداللَّه انقلاب پیش رفت و نتوانستند کاری انجام بدهند. لذا شما ملاحظه کردید مردم در این انتخابات اخیر به حرفهای دارای صبغههای غیر اسلامی و غیر دینی دل ندادند. اینها خیلی مهم است. مردم رفتند سراغ آن کسی که شعارهای انقلابی میداد، شعارهای اسلامی میداد، شعارهای ضد تجملگرایی میداد، شعارهای عدالت اجتماعی میداد. این نشاندهنده بیداری مردم است. مردم اینها را دوست دارند. مردم به ما احترام میگذارند، چون اسلام را دوست دارند، ما را مظهر اسلام و مبیّن اسلام میدانند».
برای اینکه سری در بین مردم بلند کنند خودشان را مستند به امام(ره) نشان میدهند
ایشان در ادامه سخنان امام خمینی (ره) را حرفها و سکه رایج روز توصیف کردند و افزودند: «کسانی که میخواهند در بین مردم سری بلند کنند، حرفهای امام را تکرار میکنند؛ خودشان را مستند به امام نشان میدهند. یک روز خلاف این بود؛ یک روزی که چندان دور نیست از ما، کسانی بودند که تظاهر میکردند به مخالفت با امام؛ رفتند گفتند انقلاب دفن شد! صریحاً اعلام کردند. عدهای گفتند که بایستی مردم را از خدا جدا کرد! اینها را صریح پشت بلندگو آن روز میگفتند. امروز جرأت نمیکنند اینها را بگویند. امروز آن کسانی که با مردم میتوانند حرف بزنند، تریبون دارند - یا از هر وسیلهای استفاده میکنند - دم از امام و دم از انقلاب و دم از شعارهای امام میزنند؛ حالا با شیوههای خاص. این خیلی مهم است. این نشاندهنده این است که سکه رایج در کشور و روش مقبول، روش امام است و راه انقلاب است. این خیلی چیز بزرگی است. خب، البته گفتیم مردم ایستادند، آخرین نمونهاش هم همین فتنه سال 88 بود؛ مردم ایستادند. همان کسانی که به کسان دیگری غیر از منتخَب رأی داده بودند، همانها هم در مقابل آنها ایستادند. لذا دیدید در 9 دی، در 22 بهمن، همه شرکت کردند؛ همه آمدند. این نشاندهنده این است که فتنهگران و فتنهانگیزان یک اقلیت معدودند؛ منتها دروغ گفتند، خواستند مردم را دنبال خودشان بکشانند. اولِ کار موفق هم شدند؛ بعد که چهرهشان آشکار شد، نقابشان در خلال حرفها و کارهای گوناگون افتاد، مردم از اینها رو برگرداندند. بنابراین، مردم ایستادهاند».
فتنه 88 کشور را واکسینه کرد
روز بیست و هفتم مهرماه رهبر معظم انقلاب تعبیر زیبایی از فتنه 88 بیان فرمودند: «سال گذشته در انتخابات، 40 میلیون مردم کشور پای صندوقهای رأی رفتند. در واقع یک رفراندوم چهل میلیونی به نفع نظام جمهوری اسلامی و به نفع انتخابات انجام گرفت؛ همین بود که دشمن را عصبانی کرد. خواستند با فتنه اثر آن را از بین ببرند، اما این را هم نتوانستند انجام دهند. مردم در مقابل فتنه هم ایستادند. فتنه سال 88 کشور را واکسینه کرد؛ مردم را بر ضد میکروبهای سیاسی و اجتماعیای که میتواند اثر بگذارد، مجهز کرد؛ بصیرت مردم را بیشتر کرد».
روایت رهبر انقلاب از تلاش اصحاب فتنه برای سیاه نمایی وضعیت کشور
حضرت آیتالله خامنهای چند روز بعد یعنی دوم آبان ماه و در جمع هزاران نفر از بسیجیان استان قم عبارت «اصحاب فتنه» را در خصوص عوامل حوادث یکسال گذشته کشور به کاربردند و فرمودند: «قبل از شروع انتخابات و آن قضایای فتنه، بعضی از کسانی که بعداً امتحان خودشان را در فتنه دادند، به ما مراجعه میکردند که آقا سال آینده، سال سختی است - یعنی همان سال 88 - از لحاظ اقتصادی چنین است، چنان است؛ فضا را تنگ، تاریک، مشکل و غیر قابل عبور جلوه میدادند؛ مسئولین را یک جور میخواستند دلسرد کنند، مردم را یک جور. این تبلیغات نشانه این است که آنها از این حرکت عظیم و پرشتابِ مسئولین و مردم عقب ماندند. پس اگر چنانچه این جهتگیری دشمن دانسته شد، نگاه انسان به واقعیت، نگاه درستی خواهد شد؛ نگاه نافذی خواهد شد.
یا در زمینه سیاست خارجی، سیاست بینالمللی، در بعضی از همین مطبوعات خودمان هم شما دیدید؛ در اظهارات سال گذشته بعضی از اصحاب فتنه هم مشاهده کردید؛ هی تکرار میکردند که آقا ما در دنیا ذلیل شدیم، جمهوری اسلامی در دنیا بیآبرو شده، بیارزش شده، چه شده، چه شده. امروز وقتی به واقعیت نگاه میکنیم، میبینیم روزبهروز آبروی جمهوری اسلامی در میان ملتهای گوناگون دنیا - مسلمان و غیر مسلمان - افزایش پیدا کرده است. دشمنان ملت ایران این را میدانند، میفهمند، احساس میکنند؛ البته کتمان میکنند.»
سیر مواضع رهبر فرزانه انقلاب در فاصله روزهای منتهی به انتخابات 22 خرداد سال 88 تا امروز علاوه بر اینکه نشان از تدبیر توأم با معنویت ایشان دارد بلکه نشانگر منش رأفت، قاطعیت و صلابت معظم له نیز دارد، نشانگر درایت، شجاعت، امانتداری و حفاظت از رأی و نظر مردم، نشانگر مردم دوستی، نشانگر یکتاپرستی و عبودیت و نشانگر فرزانگی و ایمان است. تردیدی نیست که اگر فرمایشات ایشان نصبالعین همه خواص و جریانات سیاسی داخل کشور قرار میگرفت، اساساً چیزی به نام فتنه به وجود نمیآمد و حذف برخی خط امامیهای سابق از صحنه سیاسی کشور تنها و تنها به علت لجاجت و خیانت خود آنها بود که باعث شد فرصتهای پیاپی «سید خامنه» برای بازگشت آنها به دامن ملت و نظام اسلامی یکی پس از دیگری از بین برود. با این حال پیروی ملت انقلابی و شهید پرور از رهبری هوشمند ایران اسلامی، نیز در خاموشی آتش فتنه و بازگشت آرامش و اقتدار به کشور تأثیر بسزایی داشته است.
حادثه عاشورا و سقوط آزاد فتنه
با روشنگری های حکیمانه رهبر عظیم الشأن انقلاب، مردم با ماهیت این جریان آشنا شدند اما هرگز فکر نمی کردند در روز عاشورا که همگی ایران یکپارچه عزاست یک گروه با سوت و کف آن شعارهای هتاکانه را سر دهد. اینجا بود که بغض های عاشورایی آنان شکست و حماسه ای را آفریدند که نظام تاکنون به خود ندیده بود. حماسه ای که رسانه های جهان را در بهت و حیرت فرو برد و تا چندین ساعت سردرگم بودند.
راهپیمایی ده ها میلیونی 9 دی در یک کلام حمایت از ولایت فقیه بود و شناساندن جایگاه مقتدرانه این اصل در جامعه دین محور ایران.
پس از این حماسه عظیم تا چند هفته جنبش فتنه از هرگونه موضع گیری رسمی خودداری کرد اما با توجه به در پیش بودن 22 بهمن سعی کردند آخرین شانس خود را آزمایش کنند و حدود 40 روز با استفاده از صدها سایت و شبکه ماهواره ای، حامیان خود را به حضور سبز در 22 بهمن فرا خواندند اما با طلوع خورشید سالروز پیروزی انقلاب، تنها چیزی که یافت نشد، جریان فتنه و حامیان آن بود و همه جا دریایی بود از عطر انقلاب.
در یک کلام اگر بخواهیم فتنه سال 88 را تعریف کنیم باید این فتنه را سنتی الهی بدانیم که مقرر شده بود جایگاه ولایت فقیه نه در تئوری و نظریه که در عمل برای دوست و دشمن، برای ایرانی و غیرایرانی، برای مسلمان و غیرمسلمان مشخص شود و همگان را به این نکته متوجه سازد که اصل ولایت فقیه مترقی ترین مدل اداره جامعه است که جایگزینی برای آن نمی توان یافت.
نظام در برابر کدام بیماری در فتنه 88 واکسینه شد؟
رهبر معظم انقلاب در دیداری اعضای ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی، به این نکته مهم اشاره کردند که "فتنه 88 ناشی از یک بیماری بود که با اقدامات سیاسی و امنیتی قابل دفع شدن نبود و به یک حضور عظیم مردمی نیاز داشت که چنین هم شد" اما سوال اینجاست که منظور رهبری از این بیماری چه بوده است.
در انتخابات سال 88 شرایطی در نظام جمهوری اسلامی ایران رخ داد که عیار انقلابی فکر کردن و انقلابی زیستن آحاد جامعه اعم از نخبگان و مسئولان کشور را مشخص کرد.
درست است که این عیار سنجی هزینه هایی را برای نظام داشت اما به فرموده مقام معظم رهبری فتنه سال 88 کشور را واکسینه کرد.
هم چنین رهبر معظم انقلاب در دیداری اعضای ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی، به این نکته مهم اشاره کردند که "فتنه 88 ناشی از یک بیماری بود که با اقدامات سیاسی و امنیتی قابل دفع شدن نبود و به یک حضور عظیم مردمی نیاز داشت که چنین هم شد".
مردم ایران پس از فتنه، به خصوص بعد از حوادث عاشورای سال 88 به درستی دریافتند که افراد می توانند با گذر زمان تغییر کرده و از مواضع انقلابی خود عدول کنند. به همین خاطر نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در برابر اینکه عده ای بتوانند با استفاده از سوابق یا نسبت فامیلی مردم را با خود همراه کنند واکسینه شد.
البته باید به این موضوع اعتراف کرد، هر کسی که عاقبت به خیر نشد مطمئنا در دورانی که همگان وی را به عنوان یک چهره انقلابی می شناختند، انحرافاتی در زندگی شخصی یا شغلی خود داشته و همان انحراف زمینه گمراهی و ضلالت وی را فراهم کرده است.
علما دینی: نظرات مراجع تقلید در فتنه 88
هر چند عملکرد مراجع عظام تقلید و نحوه ورود آنان در مسائل سیاسی بستگی به توانایی های شخصی ، نیازها و شرایط محیطی و... ، متفاوت است اما باید به این واقعیت اعتراف نمود اکثریت این بزرگواران از مدافعان جدی ولایت فقیه و نظام اسلامی بوده و در مواقع مختلف حمایت های خود را از مقام معظم رهبری اعلام می نمایند به عنوان نمونه در حوادث پس از انتخابات سال گذشته ، علاوه بر آیت الله نوری همدانی ، شاهد حمایت های آیت الله مکارم شیرازی ، آیت الله سبحانی ، آیت الله جوادی آملی ، آیت الله صافی گلپایگانی و... می باشیم .
بنا بر این گزارش آیت الله نوری همدانی در مورد حفاظت و حمایت از نظام مقدس جمهور اسلامی اظهار کرد: افزایش بصیرت نسبت به اوضاع زمان حفظ و حراست از کیان انقلاب و اصل ولایت فقیه ضروری است و باید هر چه در توان داریم برای حفظ نظام هزینه کنیم.
این عالم دینی گفت: برای تثبیت این نظام، خون های بسیاری ریخته شده است، بنابراین حفظ نظام بر همه اقشار مردم واجب است و باید هر چه در توان دارند برای حفظ و صیانت از آن هزینه کنند.
استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم، ایجاد فتنه را یکی از حربه های دشمنان برای ضربه زدن به دین و انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان قسم خورده ما تلاش کردند با تمسک به حربه ها و نقشه های مختلف، این نظام را سرنگون کنند.
این مرجع تقلید تاکید کرد: با وجود توطئه های مختلف و متعدد دشمنان و بدخواهان نظام اسلامی برای ضربه زدن به اساس نظام و خاموش کردن چراغ فروزان آن، بحمدلله مردم همواره هوشیاری خود را حفظ و دشمنان را ناکام کرده اند.
آیت الله نوری همدانی در ادامه از هدایت های داهیانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی قدردانی کرد و گفت: بحمدلله بعد از ارتحال امام راحل، حضرت آیت الله خامنه ای، مقام معظم رهبری که فقیهی برجسته، شخصیتی زمان شناس و دشمن شناس و شجاع هستند به بهترین شکل ممکن کشتی انقلاب را سکانداری و مدیریت کرده اند.
آیت الله نوری همدانی با تحلیل فتنه در کشور، حضور حماسی و با صلابت ملت در نهم دی ماه را عامل ناکامی فتنه گران دانست و تاکید کرد: خروش مردم در نهم دی ماه و 22 بهمن فتنه گران را عقب راند و ضربه محکمی به آنها وارد کرد.
حضرت آیت الله نوری همدانی، ضربه زدن به نظام اسلامی، دین و ولایت فقیه را از جمله مهم ترین نقشه های شوم دشمنان در حوادث سال گذشته دانست و با تحسین بیداری و بصیرت مردم، گفت: باید قدردان حماسه آفرینی مردم در 9 دی باشیم.
وی حماسه مردم در 9 دی ، را از روزهای تاریخی و سرنوشت ساز ملت ایران دانست و تصریح کرد: خروش مردم در این روز موجب شد که فتنه گران منزوی و استکبار جهانی و آمریکا مایوس شوند.
این مرجع تقلید حماسه مردم در 9 دی را سیلی محکمی به فتنه گران، آشوب طلبان و استکبار جهانی دانست و گفت: دشمن و فتنه گران در فتنه اساس نظام، دین و ولایت فقیه را هدف قرار داده بوند، خوشبختانه مردم ایران در عرصه های مختلف در صحنه حضور داشتند و به خوبی از ارزش های دینی و انقلابی دفاع و حراست کردند و در 9دی و 22 بهمن سال گذشته نیز به خوبی این مساله اثبات شد.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با تاکید بر اینکه در برابر فتنه ها باید با بصیرت و آگاهی کامل رفتار کرد، اظهار کرد: اگر انسان در فتنه ها بصیرت نداشته باشد و حق را از باطل و سره را از ناسره تشخیص ندهد، در گرداب فتنه ها گرفتار خواهد شد.
این مرجع تقلید داشتن معرفت کامل را از دیگر شروط پیدایش بصیرت در انسان دانست ادامه داد: فردی که عالم به زمان و رخدادهای سیاسی و اجتماعی باشد، حوادث بر او مشتبه نمی شود و همواره حق را از باطل تشخیص خواهد داد، انسانی که بصیر است دوست و دشمن خود را می شناسد و هیچ گاه این دو را با هم اشتباه نمی گیرد.
وی با اشاره به اهمیت عاشورا در مکتب شیعه گفت: دشمن در عاشورای 88 تمام عوامل خود را جمع کرده بود تا به این روز که منبع خروشان معارف تشیع است، اهانت کند، ساختارشکنان می خواستند عاشورا را به عنوان یک فرهنگ تاثیرگذار در تشیع متزلزل کنند.
وی با بیان اینکه دشمن در فتنه 88 ولایت فقیه را نشانه رفته بود، اظهار کرد: آنان می دانستند که منشأ تمام قدرت ها، عزت ها و عظمت های انقلاب در نتیجه فکر و عمل ولایت فقیه است.
آیت الله وحید خراسانی نیزاز مسائل سیاسی و اجتماعی غافل نبوده و در مواقع لزوم موضع گیری مناسب را انجام داده اند به عنوان نمونه ایشان در مورد نظام جمهوری اسلامی ایران در دیدار برخی از اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فرمودند:اگر این نظام اسلامی نباشد، معلوم نیست چه در میآید؟ بدتر از گذشته میشود. حمایت از این نظام را لازم و واجب میدانم.
حضرت آیت الله جوادی آملی که به واقع،یکی از دلسوختگان اسلام وانقلاب می باشند همواره حامی علمی و عملی مسائل مختلف کشور(بویژه در حوادث اخیر) بوده و هستند در خطبه های خود در شهر مقدس قم فرموده اند:« ولایت و رهبری در راس همه امور قرار دارد.اگر دشمن به فکر فتنه،آشوب، اغتشاش و درگیری در داخل کشور است باید بداندکه ملت ایران در برابر هیچ فتنه ای سر تسلیم فرود نمی آورد»
پایان پیام/
نظر شما