دکتر طاهره فتح الله زاده، استاد جغرافیای دانشگاه گیلان، در حاشیه همایش نظم و امنیت در گفتگو با خبرنگار شبستان با توجه به افزایش سریع جمعیت شهرنشین و توسعه فیزیکی شهرها و ایجاد کلان شهرها، اظهار کرد: تعامل اجتماعی سالم لازمه امنیت در عصر حاضر است.
وی، ارزش های مشترک در جامعه را هسته اصلی نظم و امنیت برشمرد و گفت: این ارزش ها نقش مهمی در هماهنگی، همدلی و انسجام رفتاری در میان مردم بر عهده دارند.
فتح الله زاده با بیان اینکه امروزه ضرورت و اهمیت امنیت در حوزه های مختلف بر کسی پوشیده نیست، و تمامی امکانات زندگی در صورت نداشتن امنیت می تواند تحت الشعاع قرار گیرد، بیان کرد: هیچ انسانی قادر به تامین امنیت کامل نیست، بنابراین در اجتماعی زندگی می کند که بتواند با همیاری دیگران امنیت را به حوزه اجتماع برگرداند.
وی، خانواده، دین، عرف و اعتقادات سنتی را ایجاد کننده امنیت روانی و اجتماعی برای افراد دانست و افزود: در گذشته خانواده فرد را از نظر روانی و اجتماعی حمایت می کرد ولی تغییرات گسترده در خانواده و دیگر نهادها، امنیت اجتماعی سنتی را مورد بازبینی قرار داده و افراد در معرض هنجارها، ارزش ها و هویت های جدید هستند.
این استاد جغرافیا با بیان اینکه هر گونه اخلال در الگوهای هنجاری جامعه به عنوان پایه های نظم اجتماعی، موجب اخلال در امنیت می شود، تصریح کرد: بررسی امنیت در چهار چوب جغرافیای جرم در این رابطه ضروری به نظر می رسد.
وی، خاطر نشان کرد: امنیت در چهارچوب جغرافیای جرم که ساختارهای فضایی و فرایندهای بزهکاری و عوامل اثرگذاری کنش ها، رفتارها و کردارهای جنایی را در میان گروه های اجتماعی برانگیخته، زمینه های بروز و ظهور آن ها را در حوزه های شهری با کیفیت خاصی فراهم می آورد.
فتح الله زاده با بیان اینکه در امنیت کاربردی در کنار مبارزه با بزهکاری و عوامل امنیت زدا، انسان و روابط متعادل و متوازن آن کانون هر گونه اندیشه امنیتی است، تصریح کرد: امنیت باید در خدمت تضمین کیفیت زندگی متناسب انسان باشد.
وی با بیان اینکه آشوب ها و اعتراضات شهری مهم ترین و حساس ترین مسائلی است که امنیت جامعه و همچنین امنیت داخلی کشور را تهدید می کند، گفت: این معضل بررسی آشوب های شهری را ضروری می کند.
پایان پیام/
نظر شما