امام زمان(عج) را در گذشته و آینده محدود کرده ایم

مدیر گروه قرآنی فیلم ملک سلیمان گفت: یکی از آسیب های پژوهش های مهدوی این است که امام زمان(عج) را از زمان حال جدا و در گذشته و آینده محدود کرده ایم.

 

حجت الاسلام اصفهانی نیا، مدیر گروه قرآنی فیلم ملک سلیمان در نشست ماهیانه فرهنگ مهدوی با عنوان بهشت ظهور گفت: سؤال اساسی در پژوهش های مهدوی این است که چرا از مهدویت و آینده صحبت می کنیم؟ آیا هدف تنها این است که مقدار زیادی از معلومات را در ذهن خود انباشته کنیم و یا هدف این است که با نگاه به آینده، در زمان حاضر با حضرت مهدی زندگی کنیم.

وی افزود: مقام معظم رهبری درباره مطالعات مهدوی فرموده اند: شما باید آینده را در نظر بگیرید و ببینید در کجا قرار دارید و چگونه باید حرکت کنید تا به حکومت امام زمان(عج) متصل شوید. این فرمایش مقام معظم رهبری استراتژی کلان کشور را مشخص می کند؛ در حالی که هنوز بعد از 30 سال که از انقلاب گذشته فضای فرهنگی کشور با این استراتژی بیگانه است.

 

حجت السلام اصفهانی نیا ادامه داد: یکی از آفت هایی که پژوهشگاه های مهدویت که با آن رو به رو هستند این است که معمولا یا درباره تاریخ امام زمان(عج) و مسائلی نظیر ولادت، دوران غیبت، اثبات وجود و ... پژوهش می کنند و یا تنها نگاهشان به سمت آینده و نحوه تشکیل حکومت توسط حضرت مهدی و مسائل مربوط به آن است

وی توجه به نحوه مدیریت امام زمان(عج) در زمان حال را از ضروریات دانست و افزود: سؤال اساسی این جاست که امام زمان(عج) چه نسبتی با وقایع و حوادث حال حاضر جهان دارد؟ آیا وقایعی که در عالم اتفاق می افتد به خودی خود اتفاق می افتد یا امام زمان(عج) این وقایع را مدیریت می کنند.

این نویسنده و پژوهشگر قرآنی ادامه داد: چرا در تحلیل عناصر سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و ... همه چیز را دخیل می دانیم الا مدیریت امام زمان(عج)؟

وی با تأکید بر این که باید از برنامه های امام زمان(عج) و نحوه مدیریت ایشان در دنیا حاضر آگاه باشیم، گفت: نگاه کلان مهدوی این است که اولاً آینده را آن گونه که خدا می خواهد بشناسیم. ثانیاً در صدد کشف برنامه های امام زمان(عج) باشیم و ثالثاً با برنامه های امروز امام هماهنگ شویم.

 

حجت السلام اصفهانی نیا با بیان ویژگی های امام زمان(عج) گفت: با توجه به شاخصه هایی که از حکومت امام زمان(عج) می شناسیم مانند عدالت، امنیت، وفور نعمت، صلح و ابودیت، ولایت پذیری، قرب، حذف شیطان، حاکمیت جهانی و ... آیا می توان نام دیگری جز بهشت را برای آن حکومت انتخاب کرد؟

وی ادامه داد: با توجه به واژه‌شناسی قرآن متوجه می‌شویم که جنت استراتژیک‌ترین بحث نظام توحیدی و کلان‌ترین افق پیش‌ روی جوامع بشری است. در قرآن از حداقل 12 نوع جنت نام برده شده است، عبارت‌هایی مانند جنات عدن، دارالسلام، جنات الفردوس و غیره نشان از وجود بهشت‌های متفاوتی دارد.

 

حجت‌الاسلام اصفهانی‌نیا دلایل وجود بهشت‌های متفاوت را برشمرد و گفت: اولین دلیل این است که جنات با عبارت‌های متفاوت و در محدوده‌های متفاوتی مثل زمین و آسمان و محیط بر هر دو تعریف شده است. دومین دلیل مربوط به نوع برپایی بهشت‌ها و سومین دلیل مربوط به محدوده هر کدام از این بهشت‌هاست؛ به طوری که جنت حضرت آدم(ع) محدود بوده و در مدت زمان کوتاهی از بین رفته است.

وی ادامه داد: با توجه به آیات مربوط به بهشت در قرآن می‌توانیم حدس بزنیم بهشتی وجود دارد که قبل از برپایی قیامت به وجود خواهد آمد. امیرالمؤمنین(ع) در ذیل آیات 103 تا 108 سوره هود تصریح دارند که جنتی که محدود به آسمان و زمین است، قبل از قیامت و در زمان امام زمان(عج) برقرار می شود.

 

این محقق و پژوهشگر با بیان این که اگر عنوان سرزمین امام زمان (عج) بهشت باشد، بسیاری از اختلاف نظرها از بین می‌رود، گفت: به عنوان مثال بعضی از مهدوی‌پژوهان اعتقاد دارند نصارا و یهود هم در دوران امام زمان(عج) زندگی می‌کنند و یا معتقدند شیطان در آن دوران وجود دارد؛ در صورتی که یکی از ویژگی‌های بهشت تسلیم است و همه ادیان و ملل باید به اسلام روی بیاورند.

حجت‌الاسلام اصفهانی‌نیا تفکیک مقاطع مختلف ظهور را از ضروریات دانست و افزود: متأسفانه آینده‌پژوهی گروه‌های مهدوی دچار خلط شده و مقاطع ظهور تفکیک نشده است. به عنوان مثال منتظران مهدی(عج) هر هفته منتظرند تا امام زمان(عج) ظهور کند، در صورتی که طبق روایات ظهور امام زمان(عج) و وقایع قبل آن حداقل شش ماه به طول می‌انجامد و دورانی از فتنه‌ها قبل از ظهور اتفاق می‌افتد که مجموعه موعود به لطف خدا توانسته است در تفکیک این مقاطع موفق باشد.

 

وی افزود: اگر امام زمان (عج) در زمان حاضر برنامه برای جهان داشته باشد ما باید بتوانیم برنامه ایشان را درک کنیم و طبق آن عمل کنیم. امام راحل (ره) هوشمندانه متوجه این برنامه شدند و دست به انقلاب عظیم اسلامی زدند. همین‌طور دیگر مراجع در زمان‌های مختلف با اطلاع از نحوه مدیریت امام زمان(عج) دست به اقدامات مختلفی زدند.

حجت‌الاسلام اصفهانی‌نیا ادامه داد: وجه ممیز امام(ره) با دیگران این است که امام راحل(ره) برنامه امام زمان(عج) را به خوبی تشخیص داد و در راستای آن حرکت کرد؛ به طوری که در انقلاب اسلامی با توکل به خدا و عنایت امام زمان(عج) توانست در مقابل طاغوت و در مقابل دشمنان انقلاب محکم بایستد.

وی نشناختن برنامه‌های امام زمان(عج) را یک خلأ سیستمی دانست و افزود: اگر نگا‌همان به موضوع مدیریت امام زمان(عج) تغییر یابد دیگر در مقابل نظرات رهبری نظر نمی‌دهیم و طبق برنامه‌های مقام معظم رهبری حرکت می‌کنیم. سؤال جدی دیگر  این است که آیا برنامه‌هایی که در قسمت‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره برگزار می‌شود در جهت حرکت به سمت بهشت موعود است یا نه؟

 

مدیر گروه قرآنی فیلم ملک سلیمان شناختن نحوه مدیریت پیامبران را ضروری خواند و گفت: باید تبیین شود پیامبرانی که به حکومت رسیدند چگونه مقدمات این حکومت را فراهم کرده و چگونه مسایل مختلف حکومتی را به سامان رساندند. پیامبرانی مانند یوسف (ع)، سلیمان (ع) و غیره کسانی بودند که با استفاده از ابزارهای مختلف مادی و معنوی به حکومت رسیدند و در مقابل دشمنان‌شان پیروزی کسب کردند و ما می‌توانیم با مطالعه دقیق زندگی آن ها به مدل جدیدی از حکومت دست یابیم.

وی ادامه داد: اگر حکومت امام زمان(عج) را بهشت بنامیم این سؤال ایجاد می شود که آیا تنها با استفاده از ابزار مادی می‌خواهیم به این حکومت دست یابیم یا در کنار آن باید از ابزارهای معنوی نیز استفاده کنیم.

حجت‌الاسلام اصفهانی‌نیا با تأکید بر این که سیستم سیاسی، اقتصادی، نظامی و غیره ما باید بر اساس معتقدات دینی باشد، گفت: مشکل اصلی این است که مسئولان فرهنگی کشور در  محدوده ذهن متدین‌اند اما در عمل سکولاریزه عمل می‌کنند و سیستم‌های مختلف غربی را عینا در جامعه‌ای پیاده می‌کنند که بناست زمینه‌ساز ظهور حضرت مهدی(عج) باشند.

 

وی نشانه‌های ظهور امام زمان(عج) را به دو بخش تقسیم کرد و گفت: بخش اول که نشانه‌های غیر قطعی باشد بیش از دو هزار نشانه است که عمدتا در حوزه فساد و انحطاط فرهنگی است؛ اما بخش دوم که مربوط به نشانه‌های قطعی ظهور است، حداقل 10 مقطع کلان دارد که هنوز وارد آن نشده‌ایم.

این محقق پژوهشگر قرآنی ادامه داد: در کلان‌ترین انسان‌شناسی که سه سال پیش انجام شد و مبنای حرکت نظام فرهنگی کشور قرار گرفت، تعریفی که از انسان ارایه شد مبتنی بر ادبیات غربی بود نه ادبیات قرآنی و این نمونه همان تفکر اسلامی و عمل غربی است.

 

حجت‌الاسلام اصفهانی‌نیا یکی از عنصرهای جامعه مهدوی را تعامل با موجودات دانست و افزود: عنصر دیگر بهشت آدم(ع) و بهشت حضرت مهدی(عج) تعامل با موجودات است. در فیلم ملک سلیمان که ما وارد این مقوله شدیم با مخالفت‌های زیادی روبرو شدیم، در حالی که تعامل حضرت سلیمان(ع) با حیوانات از نصوص قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) است.

مدیر گروه قرآنی فیلم ملک سلیمان با بیان این که من از مخالفان ورود موجودات ماورایی به تلویزیون و سینما بودم، گفت: در رسانه ملی بارها و بارها طرح‌هایی که مربوط به ورود موجودات ماورایی در عرصه فیلم‌سازی بود به ما ارایه می‌شد و ما همه آن ها را برمی‌گرداندیم، زیرا این گونه طرح ها مستقیما از جامعه غربی و با تفکرات آن ها وارد شده بود؛ اما وقتی این سد با ساخت فیلم‌هایی مثل «الیاس» و او «یک فرشته بود» شکست، به فکر افتادیم تا به این رویه تبیین قرآنی و صحیحی بدهیم.

وی افزود: مجموعه فرهنگی موعود زنگ خطر حرکت‌های غربی را در زمینه‌های مختلف اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به صدا درآورده و موج جدیدی را در میان دستگاه‌های فرهنگی ایجاد کرده است. البته این خیلی دردآور است که موعود به مجموعه‌های کلان فرهنگی خط‌دهی می کند، در حالی که باید برعکس باشد.

پایان پیام/

 

 

 

 

کد خبر 13985

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha