صرف تولید، هدف مدیریت اسلامی نیست

نماینده ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، حسن تدبیر را معیاری ضروری برای زمامداران و مدیران برشمرد و گفت: در مدیریت اسلامی هدف صرف تولید نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی، نماینده ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، در جلسه مدیران ارشد این سازمان، گفت: انتخاب مدیران اصلح چه در بخش دولتی سازمان و چه در شرکت ها و ادارات تابعه دارای اهمیت بسیار است.


وی افزود: آنچه در سعادت جامعه نقش اساسی دارد، شایستگی و جامع الشرایط بودن مدیران و کارگزاران آن جامعه است بنابراین انتخاب کارگزاران و مدیران اصلح سازمان سزاوار توجه و بررسی فراوان است و در این مسیر باید معیارهای امیرمومنان در نهج البلاغه برای سنجش افراد و انتخاب ایشان در نظر گرفته شود.


وی با بیان اینکه در اندیشه حضرت علی(ع) هیچ خطری برای جامعة اسلامی، همچون خطر بر سر کار آمدن افراد فاقد اهلیت یا کم‌صلاحیت نیست، ادامه داد: آن حضرت در نامه‌ای به مصریان که با مالک اشتر فرستاد، هنگامی که او را حکومت آن سرزمین گمارد، چنین هشدار داده است: «من بیم آن دارم که نابخردان و نابکاران زمام امور این ملت را به دست آرند و مال خدا را دست به دست گردانند و بندگان او را بردگان خود گیرند و با صالحان به دشمنی برخیزند و فاسقان را حزب خود قرار دهند».

 

حجت الاسلام والمسلمین نجفی با بیان اینکه خصوصیات و معیارهای مدیران در نهج‌البلاغه را می‌توان به سه دسته تقسیم نمود، ادامه داد: اولین آنها معیارهای تخصصی است که در این دسته از معیارها، برای انجام موفقیت‌آمیز شغل لازم است معیارهایی نظیر تحصیلات، تجربه، سابقه کاری معیاردوم معیارهای ارزشی است که این دسته از معیارها شامل مجموعه‌ای از رفتارهای قابل قبول جوامع انسانی می‌باشد که در اکثر جوامع ممکن است قابل قبول باشد و به نام ارزش‌های جهانی نیز شناخته می‌شوند، مانند رعایت حقوق دیگران، گشاده‌رویی و .... و معیار سوم معیارهای مکتبی است که ریشه در مکتب اسلام و مدیریت اسلامی دارد.


وی با بیان اینکه در مدیریت اسلامی هدف صرف تولید نیست و غایت، تعالی انسان می‌باشد، ادامه داد: در احادیث اسلامی همواره تأکید شده است که در انتخاب افراد به صلاحیت علمی و توانایی آنها دقت و توجه بیشتری شود و هرگز کسانی را که از نظر علمی ضعیفند و آگاهیهای لازم را ندارند بر کاری نگمارند زیرا که چنین کاری بزرگترین خیانت به جامعه اسلامی است.


مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان، یکی از مؤثرترین عوامل موفقیت مدیران در سازمان را تجربه و سابقه کاری دانست و افزود: مدیر و مسئول باتجربه، بسیاری از نابسامانی‌های سازمان خود را سامان می‌دهد و بالعکس مدیر و مسئول بی‌تجربه و بدون سابقه، تشکیلات سازمان یافته را متلاشی و پراکنده خواهد کرد.


وی با بیان اینکه حسن تدبیر معیاری ضروری برای زمامداران و مدیران است، ادامه داد: هیچ مدیریتی نمی‌تواند بدون تدبیر درست راه به جایی ببرد و هر جا که نابسامانی و تباهی مشاهده می‌شود باید در جستجوی نوعی بی‌تدبیری در آنجا برآمد و اساساً از مهمترین عوامل فروپاشی سازمان‌ها و دولت‌ها سو تدبیر است.


حجت الاسلام والمسلمین نجفی با بیان اینکه از ویژگی‌های مهم مسئولان و مدیران سعه صدر است، افزود: ‌کسی دارای سعه صدر است که از گشادگی روح و همتی عالی و اندیشه‌ای بلند برخوردار باشد و باید گفت سعه صدر موجب دوراندیشی و واقع‌نگری مسئولان و مدیران می‌شود و اگر مدیران فاقد این خصلت باشند از عهده بسیاری از مشکلات و نارسایی‌ها برنخواهند آمد.


وی یادآور شد: یک مدیر اسلامی باید بداند که در مصدر امور با فراز و نشیب‌های گوناگونی مواجه بوده و برای دستیابی به اهداف تشکیلات، سختی‌های فراوان در پیش دارد و اگر حوصله، بردباری و بلندهمتی را سلاح خود نسازد در اثر فشارهای جانبی و پیشامدهای ناگوار حرکات غیرمترقبه‌ای از خود نشان می‌دهد که بعضاً اعتبار مدیریت و مسئولیت او را زیر سوال می‌برد.


پایان پیام/
 

کد خبر 139703

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha