فاطمه بنت اسد، مادری برای محمد(ص) و علی(ع)

این بانو به قدری با فضیلت بود و چنان به پیامبر(ص) رسیدگی می کرد که خود حضرت می فرماید: من در خانه ابوطالب هرگز احساس یتیمی نکرده ام و ایشان را ام (مادر) صدا می زد.

محمدحسین رجبی دوانی، محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام در توضیح و تدوین شخصیت این بانوی بزرگوار به خبرنگار شبستان گفت: بانوی بافضیلت فاطمه بنت اسد مادر گرامی حضرت امیرالمومنین (ع) شخصیتی نامدار در تاریخ صدر اسلام در دوران رسالت پیامبر (ص) است که شخصیتی موثر در تاریخ به شمار می آید چرا که آن بزرگوار از سن 8 سالگی که پیامبر در طی وفات جدش عبدالمطلب وارد خانه ابوطالب شد تا 25 سالگی که با حضرت خدیجه (س) ازدواج کرد این بانو برای پیامبر(ص) مادری کرد و حق بزرگی بر گردن پیامبر و کلیه مسلمانان دارد.

این بانو به قدری با فضیلت بود و چنان به پیامبر(ص) رسیدگی می کرد که خود حضرت می فرماید: من در خانه ابوطالب هرگز احساس یتیمی نکرده ام و ایشان را ام (مادر) صدا می زد.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که فاطمه بنت اسد از نخستین کسانی است که به رسول خدا ایمان آورد و جزء مسلمانان السابقون است البته این بدان معنا نیست که این بانو پیش از اسلام آوردن از آیین های الهی دور بوده است.

براساس اعتقاد شیعه که معتقد است اجداد پدران و مادران اهل بیت (ع) تا حضرت ابراهیم و اسماعیل که همه موحد و بر آیین الهی بوده اند این بانوی بزرگوار نیز موحد بوده و هرگز دچار شرک و جاهلیت نشده است.

ما در زیارت وارث خطاب به امام حسین (ع) عرض می کنیم اشهَدُ انـَّکَ کـُنتَ نوراً فی الاَصلابِ الشـّامِخة و الارحامِ المـَطهَّرة ما شهادت می دهیم که شما نوری بودید در صلب های پاک پدران و رحم های پاک مادران که هرگز جاهلیت آنها را به پلیدی خود نیالود بنابراین با این تعبیر فاطمه بنت اسد در جایگاه یک فرد موحد قرار دارد و هرگز جاهلیت او را به خود نیالوده است.

رجبی دوانی افزود: امیرالمومنین (ع) که در شب لیلة المبیت که در جای پیامبر آرمیده بود قرار بود در صورتی که از این فتنه مشرکان نجات یابد اولاً امانت های مردم را که در نزد پیامبر بود به صاحبانش بازگرداند و ثانیاً بانوانی از بنی هاشم را که تا آن زمان هجرت نکرده بودند با خود به مدینه بیاورد که از جمله آنها مادر حضرت علی (ع) و فاطمه بنت زبیر (دختر عموی پیامبر و امیرالمومنین) بودند که ایشان را همراه با فاطمه زهرا (س) بودند.

این بانوی بزرگوار در مدینه همراه با امیرالمومنین (ع) در خانه یکی از انصار زندگی می کردند تا اینکه حضرت ازدواج کرد فاطمه بنت اسد در سال چهارم هجرت پیامبر رحلت کرد.

وی افزود: این بانوی بزرگوار به سبب مقام ایمانی بالایی که داشت و سوابق خدمتگذاری و مادری کردن برای پیامبر هنگامی که پیامبر خبر ارتحال ایشان را شنید به شدت منقلب شد و در تشییع و نماز در پیکر فاطمه بنت اسد شخصاً حضور یافت و رسول خدا (ص) پیراهن خود را نیز عطا کرده و فرمودند آن را به عنوان کفن در تن فاطمه کنید. هنگامی که قبر آماده شد حضرت پیش از آنکه بخواهند پیکر فاطمه بنت اسد را در قبر قرار دهند ابتدا خود وارد قبر شد و لحظاتی در قبر آرمید سپس بیرون آمده و فرمودند: خواستم که فشار قبر از او برداشته شود حال پیکر را در درون قبر بگذارید.

رجبی دوانی تصریح کرد: این ادای احترام و قدرشناسی که پیامبر نسبت به این بانوی بزرگوار در رابطه با هیچ فرد دیگری حتی حضرت خدیجه (س) که مقام رفیعی نزد رسول خدا داشت در تاریخ ذکر نشده است و پیامبر با هیچ فردی جز فاطمه بنت اسد چنین رفتاری نداشته اند.

پایان پیام/
 

کد خبر 139406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha