مدارس قرآنی؛ طرحی موفق در ارتقای فرهنگ دینی

راه اندازی مدارس قرآنی در واقع گامی موثر در ارتقای فرهنگ دینی و قرآنی در جامعه بخصوص در بین جوانان و نوجوانان است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، اجرای برنامه های قرآنی و در راس آن راه اندازی مدارس قرآنی برای ارتقاء سطح فرهنگ دینی در جامعه ضروری است.


حال با توجه به اینکه مدارس قرآنی از مدارس خاص محسوب خواهد شد، این انتظار پیش می آید که باید این مدارس با نظارت کامل آموزش و پرورش و نهادهای قرآنی پیش رود تا شاهد موفقیت روز افزون این مدارس و به تبع آن ارتقای فرهنگ قرآنی در بین جوانان و نوجوانان باشیم.


ایجاد مدارس رسمی قرآنی وی‍ژه پایه های ابتدایی
علی ماکنعلی، مدیرکل آموزش و پرورش استان به خبرنگار شبستان گفت: مدارس رسمی قرآنی وی‍ژه پایه های اول،‌دوم و سوم ابتدایی از سال تحصیلی آینده در استان لرستان راه اندازی می شود.


وی با بیان اینکه تاکنون در 338 مدرسه قرآنی فعالیت های فوق برنامه قرآنی اجرا شده است، افزود: برای شروع کار از ابتدای سال تحصیلی آینده در هر شهرستان یک مدرسه ابتدایی پسرانه  ویک مدرسه ابتدایی دخترانه به عنوان مدرسه رسمی قرآنی فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.


ماکنعلی بیان داشت: برنامه قرآنی این مدارس در ارزشیابی تحصیلی دانش آموزان موثر خواهد بود و دانش آموزان در این مدارس گواهی نامه قرآنی دریافت خواهند کرد.


آموزش روانخوانی قرآن به  دانش آموزان مدارس قرآنی در دوره ابتدایی

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان لرستان نیز به خبرنگار شبستان گفت: مدارس فوق برنامه قرآنی جهت ترویج فرهنگ قرآنی و آشنا کردن دانش آموزان با معارف الهی توسط وزیر آموزش و پرورش به شکل فوق برنامه به استان ها ابلاغ شده است.


وی افزود: بر این اساس معاونت پرورشی آموزش و پرورش استان در سال 89 تعداد 273 مدرسه قرآنی را راه اندازی کرد که این تعداد در سال 90 به تعداد 338 مدرسه قرآنی افزایش یافته است.


قربانی با اذعان اینکه این طرح در سال های گذشته موفق بوده است، اذعان داشت: بر این اساس وزیر آموزش و پرورش طرح تاسیس مدارس رسمی قرآن را در استان ها ابلاغ تا به صورت پایلوت در شهرستان ها و مناطق استان تاسیس شود.


وی بیان داشت: در این طرح که در هر منطقه و شهرستان اجرایی خواهد شد، تعداد دو مدرسه قرآنی پسرانه و دخترانه در پایه ابتدایی به شکل هیئت امنایی راه اندازی خواهد شد.


این مقام مسئول بیان داشت: نحوه اداره مدارس به شکل عادی و در ساعات رسمی است با این تفاوت که در آن دانش آموزان طی هفته، شش ساعت اضافه فوق برنامه آموزش قرآن می بینند.


وی خاطرشنان کرد: در این برنامه تلاش می شود در پایان یک سال دانش آموزان بتوانند کاملا روانخوانی قرآن را فراگرفته و بر قواعد قرآنی مسلط شوند.


قربانی با بیان اینکه تاکنون خانواده های لرستانی استقبال خوبی از مدارس قرآنی داشته اند، عنوان کرد: همراهی اولیای دانش آموزان لازمه موفقیت این طرح است.


مدارس قرآنی هوشمند شوند

قربانی با بیان اینکه هوشمند سازی مدارس قرآنی لازمه ادامه این طرح است، اظهار داشت: با توجه به ضرورت استفاده از نرم افزارها باید مدارس قرآنی هوشمند شوند.


استخدام 120 مربی قرآنی در لرستان

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان لرستان گفت: تاکنون تعداد 120 مربی قرآنی برای اجرای طرح مدارس قرآنی در سطح استان لرستان استخدام شده اند.


وی با بیان اینکه اساس نظام تعلیم و تربیت آموزش های قرآنی است، از مسئولان استانی و آموزش و پرورش خواست آموزش و پرورش استان لرستان را در اجرای این طرح حمایت کنند.


قربانی با اشاره به عمق دسیه های دشمنان، ارتقای فرهنگ قرآنی را مهم ترین راهکار مقابله با دسیسه های دشمنان خواند، گفت: یکی از مشکلات جامعه در مقابله با هجمه های فرهنگی دشمنان،این است که جوانان  آشنایی لازم را با قرآن ندارند.


بیش از 45 هزار دانش آموز لرستان برنامه های قرآنی را فراگرفتند

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش استان لرستان خاطرنشان کرد: در طول سه ترم گذشته در338 مدرسه  قرآنی استان لرستان 45 هزار دانش آموز توانسته اند آموزش های قرآنی را فرابگیرند.


وی افزود: آموزش های قرآنی در مدارس قرآنی استان در ساعات غیر رسمی و اوقات فراغت دانش آموزان به آنان ارائه شده است.


پایان پیام/
 

کد خبر 139347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha