حجت الاسلام والمسلمین علی خراسانی، مدیر گروه دائره المعارف های مرکز فرهنگ و معارف قرآن درباره جدیدترین آثار این گروه به خبرنگار شبستان گفت: علاوه بر رونمایی از جلد نهم دائره المعارف قرآن همزمان با بیست و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، جلد دهم این دائره المعارف نیز به صفحه آرا سپرده شد و به نظر می رسد اگر طبق برنامه پیش برویم بتوان از این جلد همزمان با بیستمین نمایشگاه بین المللی قرآن رونمایی کرد.
وی درباره مندرجات جلد دهم دائره المعارف قرآن اظهار کرد: این جلد مشتمل بر ادامه مقالات مرتبط با حرف "جیم" است. این جلد با مدخل جمعه آغاز می شود و مدخل هایی همچون جن، جنگ، جنود الهی، جوانی، جهاد، جهان و آفرینش، جهان بینی، جهل، جهنم، چشم و چشم زخم را نیز دربر می گیرد.
حجت الاسلام خراسانی ادامه داد: البته بعد از مدخل های حرف جیم و چ، موضوعات حرف "ح" نیز آمده است که بیشتر به بخش اعلام همچون حارث ابن هشام و موضوعات و مفاهیمی همچون حج، حجر اسماعیل و حجرالاسود مربوط می شود.
مدیر گروه دائره المعارف های مرکز فرهنگ و معارف قرآن با بیان این مطلب که این جلد مشتمل بر نزدیک به 80 مقاله است، تصریح کرد: خوشبختانه امسال به لحاظ ورود به مرحله چاپ دائره المعارف های قرآن با رشدی مطلوب روبه رو بوده ایم. به گونه ای که اگر در مراحل صفحه آرایی و چاپ با مشکلی مواجه نشویم امسال چهار جلد از این دائره المعارف که مدخل های حرف "خ" را دربر می گیرد، روانه بازار نشر می شود.
وی با اشاره به رونمایی از جلد نهم دائره المعارف قرآن همزمان با نمایشگاه بین المللی کتاب تهران ابراز کرد: این جلد ادامه مدخل های حرف "ت" را شامل می شود. از مدخل تناسخ آغاز شده و با مدخل جمع قرآن پایان می یابد. تناسخ و مباحث کلامی آن، توحید، تورات و دیدگاه قرآن نسبت به آن، توسل، توکل و مدخل هایی از حرف جیم همچون جاسوسی، جامعه، جبر، جالوت و جمع قرآن موضوعات پرداختی این جلد به شمار می رود.
حجت الاسلام خراسانی با بیان این مطلب که این جلد شامل 80 مقاله است، عنوان کرد: دو جلد نخست دائره المعارف قرآن به زبان های عربی و انگلیسی ترجمه شده و ویژگی آن تطابق با الفبای زبان مقصد است. برخلاف برخی از دائره المعارف ها که به این ترتیب توجهی ندارند. اما متاسفانه به دلیل نبود متولی مشخص در بحث ترجمه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی این بحث در مسیر مشخصی قرار نگرفته است.
پروژه دائره المعارف قرآن از سال 76 آغاز شده و به نظر می رسد با حمایت های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بتوان تا پایان دهه 90 آن را به پایان رساند.
پایان پیام/
نظر شما