به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، اعتکاف امری مذهبی، فرهنگی و عبادی بوده که در کشور اسلامی ما بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده در حال اجراست.
اعتکاف در حقیقت خودیابی، بازیابی، اتصال به حلقه معبود و خلوتنشینی با خالق است، که سفارشات فراوانی در روایات و سیره اهل بیت(ع) بر اعتکاف شده است.
اعتکاف ساختن خود برای آینده، توشه و کوله بار جمع کردن، افزودن به معنویات خود و ارتقا از پلهکان دنیا به سوی کمالات الهی است.
بندگان در اعتکاف تنها خدا را در نظر گرفته و به ارتباط با ذات احدیت میپردازند و از غیر خدا جدا میشوند و در حقیقت کشت و کار معنوی و عبادی و ساختن انسانها با اعتکاف میسر میشود.
حجت الاسلام علی خادمی، مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با بیان اینکه خانه خدا بهترین مکان برای اعتکاف است گفت: خداوند متعال در ایام اعتکاف خواستار حضور بندگان در خانه کعبه، نیایش، توبه و استغفار آنها شده است.
وی افزود: اعتکاف به طور صرف کنجنشینی و عزلتنشینی نیست بلکه عزلت با هدف است، عزلت و کنجنشینی است که انسان را میسازد و سبب ارتقا، پالایش، توبه و استغفار میشود.
حجت الاسلام خادمی افزود: انزوا باید با برنامه، هدف و فعالیت مضاعف معنوی، فرهنگی و دینی همراه باشد.
وی با بیان اینکه با اعتکاف به بررسی گذشته میپردازیم، اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) مومنان را دعوت کرده تا به اعتکاف ویژه در دهه آخر ماه رمضان بپردازند.
خادمی خاطرنشان کرد: ماه رجب ماه توبه و استغفار و انقطاع از دنیاست و مساجد در ایامالبیض مملو از حضور عاشقانه و عارفانه جوانانی است که قصد دارند قلبها و دلهای خود را شستوشو دهند.
وی با بیان اینکه حضور روحانی و مبلغ در بین معتکفشوندگان ضروری است، بیان داشت: لازم است روحانیون حضوری جدی و فعال در کنار معتفکان داشته تا بتوانند مردم را راهنمایی کنند و مسائل دینی و احکام شرعی آنها را به درستی پاسخ دهند.
خادمی تصریح کرد: روحانیون در ایام اعتکاف به تبیین احکام و معارف اسلامی میپردازند و امور مهم معنوی اعتکاف را مطرح میکنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی لرستان با اشاره به برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در تعداد 115 مسجد این استان، گفت: برگزاری برنامههای فرهنگی حلقههای معرفت، اجرای مسابقات فرهنگی، قرائت ادعیه و زیارات، اعمال ام داوود، سخنرانی، مداحی و گفتمانهای دینی از جمله برنامههای تدوین شده برای ایام اعتکاف در سطح استان است.
پایان پیام/
نظر شما