امام(ه) معدل علوم اسلامی در قرن چهاردهم بود

رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با اشاره به اینکه امام فراتر از زمان و مظهر تجلی حقیقت در زمانه ما بود، گفت: امام معدل علوم اسلامی در قرن چهارده بود و در نقطه اوج این علوم قرار داشت.

به گزارش خبرنگار شبستان، آیین رونمایی از کتاب سلوک ذیل شخصیت امام خمینی(ره) اثر اصغر طاهرزاده عصر دیروز در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.


در این مراسم ،حجت‌الاسلام سیدمهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، بااشاره به اینکه نباید انقلاب اسلامی را در حد یک انقلاب ملی ضداستبدادی و استعماری در مقیاس جهانی تعریف کنیم، گفت:باید این انقلاب را کانون گشایش دردهای الهی به سوی بشریت بدانیم .


وی تصریح کرد:انقلاب عطیه‌ای به امام است و شناخت شخصیت امام راحل بستر شناخت این انقلاب و جهان معاصر و مسائل پیش روی جامعه جهانی است و امام فراتر از زمان و مظهر تجلی حقیقت در زمانه بوده است.


وی تصریح کرد:من معتقد نیستم امام تنها واجد عرفان، الهیات و... بوده، بلکه امام معدل علوم اسلامی در قرن چهارده بود و در نقطه اوج این علوم قرار داشت. امام راحل این مقدار برای تحول عظیم در عالم کافی نبود، برخی این اشتباه را درباره ائمه و انبیاء نیز کرده‌اند.


وی ضمن ادامه داد: امام شخصیتی فراتر از دوران و زمان خود و مبدأ یک دگرگونی عظیم در جهان است این دگرگونی برای انسان‌هایی که امام را فهمیده اند و وارد بر سلوک امام هستند، تکالیف و مأموریت‌هایی رامشخص می‌کند، اما انسان‌هایی هنوز با ظهور انقلاب در موقف تجدد ایستاده‌اند و از آن منظر به امام نگاه می‌کنند و او را نقد می‌کنند.


وی توضیح داد: اما انسان‌هایی را که این شخصیت جامع را پذیرفته‌اند، یکی از مهمترین کارهایی که باید صورت گیرد اینکه انقلاب اسلامی و امام را از نو شرح و بسط دهند. باید این اندیشه و حقیقت از جمال به تفسیر آید، باید یک بار دیگر مجدداً امام و شخصیت ایشان وانقلاب وی را تحلیل کنیم تا مأموریت و مسئولیت‌های روی دوشمان معین شود.
 

حجت الاسلام میر باقری خاطر نشان کرد: باید امام را از مناظر مختلف بشناسیم و در ذیل شخصیت ایشان دانش‌های جدید را تولید کنیم زیراعقلانیتی که از ساحت امام در این عالم واقع خواهد شد، عقلانیتی نو در ساحت دانش‌های تجربی، نظری و سایر حوزه‌هاست. از این رو باید امام و انقلاب او را از نو بشناسیم.

 

وی با اشاره به اینکه باید نقشه راه، حرکت خود به سوی آرمان‌های انقلاب را از تفسیر حرکت امام و شخصیت‌ ایشان و انقلاب او به دست آوریم تصریح کرد: باید الگوی پیشرفت و تولید دانش و مهندسی فرهنگی ذیل این شخصیت اتفاق افتد.


میر باقری خاطر نشان کرد: کتاب «سلوک ذیل شخصیت امام خمینی» یکی از آثار خوبی است که بهره‌های فراوان می‌توان از آن برد، چرا که اثر بدیعی از تحلیل امام و انقلاب اوست. این اثر فاخر و ارزشمند است.

 

وی در پایان گفت:بدون تفسیر انقلاب امام نمی‌توانیم راه آینده خود را در سلوک اجتماعی و فردی تفسیر کنیم، گرچه این گام مبتنی بر یک مکتب فطری است و ممکن است برخی افرادی که درون جبهه فرهنگی انقلاب هستند از زاویه دیگری به مکتب امام بنگرند اما درهر صورت این کتاب از این نظر که گام بلند در مسیر تبیین عمیق و تئوریک انقلاب و شخصیت امام در مسیر انقلاب است، ارزشمند شمرده می‌شود و عطیه الهی برای جبهه فرهنگی است.


پایان پیام/

 

کد خبر 138466

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha