به گزارش خبرنگار شبستان، مراسم رونمایی از کتاب سلوک ذیل شخصیت امام خمینی (ره) به قلم اصغر طاهرزاده عصر امروز با حضور حجتالاسلام میرباقری و حجتالاسلام رهدار برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام رهدار به بیان فرازهایی از شخصیت و اوصاف انسانی امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: اگر بخواهیم بگوییم امام خمینی (ره) چه انسانی بود باید این اوصاف را درباره او به کار بگیریم. امام نه تنها یک مهندس و یک معمار بلکه متفکری اندیشمند بود.
وی افزود: در باب دیدگاه نظر و عمل امام نظر و عمل را با هم داشت، از این حیث میتوان او را کارآمدترین متفکران که نظرشان را از طریق حضور حداکثری بیان میکنند، دانست؛ امام (ره) متفکر کتابخانهای نبود بلکه متفکر میدان اسلام بود و کسی که این ویژگیها را داشته باشد نمیتواند به میزان عمل تفکر نکند.
وی افزود: امام تنها طراحی صحنه انقلاب را بر عهده نداشته بلکه معمار، تئوریسین و مهندس نیز بوده است و از این رو ما باید به طراح و مهندس بودن او نیز از این جهت توجه کنیم که آن را مورد الگو قرار دهیم.
وی امام (ره) را عالمی موفق در دوره خود دانست و گفت: عالمان در عصر مشروطه با نیتی پاک به میدان آمدند و به تئوریپردازی مشغول شدند اما قصه امام متفاوت بود، امام (ره) مفاهیم خودشان را روی میز جهان گذاشت و کاری کرد که دیگران بیایند از مفاهیم اندیشه کلیدی او کار کنند و این وجه تفاوت امام (ره) با دیگر عالمان است.
وی با بیان اینکه شخصیت امام جنبههای متعددی داشته، گفت: در وجود امام عرفان، برهان و قرآن به وحدت رسیده بود، از این رو عرفان او به همان اندازه حماسی است که عقل و فقه فلسفه اوست، بنابراین کسانی که این پرسش را که انقلاب اسلامی معلول وجه عرفانی امام است را مطرح میکنند پرسشی از بنیان غلط را مطرح کردند.
رهدار سپس عنوان کرد: در وجود امام منظومهای از معارف انسانی جمع شده و به وحدت رسیده است، تکههای این پازل اجزای فکری امام نیست بلکه ابعاد وجودی شخصیت ایشان است.
این پژوهشگر در ادامه خاطرنشان کرد: امام یک انسان زنده است زیرا ما هنوز هم بسیاری از معضلات را با اندیشههای او حل میکنیم و این بدان معناست که زمانه امام (ره) تمام نشده است و حالا حالا زود است که این زمانه به پایان برسد.
وی با بیان اینکه قرار نیست امام و انقلاب افق فکری ما باشد، گفت: قطعا روزی میرسد که ما از امام (ره) رد میشویم البته این گذار اعتباری نیست. این شخصیتها زمانهای دارند اما تا زمانی که گفتمان امام میتواند پاسخگوی زمانه باشد زمانه، زمانه اوست.
وی درباره کتاب سلوک ذیل شخصیت امام خمینی (ره) خاطرنشان کرد: در این کتاب نکتههای بدیع و تازه زیادی وجود دارند که پیرامون اندیشههای امام است و ما را با دنیای فکری این عالم بزرگوار بیش از پیش آشنا میکند.
وی در پایان گفت: اگر روزی ما بخواهیم بگوییم که نتیجه اسلام و انقلاب در حوزه انسانسازی چه کسی است با طیب خاطر میتوانیم امام (ره) را نتیجه کارخانه اسلامسازی در قرن حاضر بدانیم.
پایان پیام/
نظر شما