مسکن مهر بیرجند در انتظار تامین زیرساخت‌ها

"داشتن یک خانه شخصی"؛ این موضوع زمانی برای بسیاری از مردم یک "آرزو" بود که دولت نهم و دهم برای تحقق این آرزو و رفع بزرگترین مشکل مردم در قالب مسکن مهر ورود کرد ...

خبرگزاری شبستان// خراسان جنوبی


امروز تمامی مردم بخصوص تمامی کسانی که در سال‌های گذشته از داشتن یک سرپناه شخصی محروم بوده اند با نام مسکن مهر به خوبی آشنا هستند و می‌دانند که خانه‌دار شدن از طریق تعاونی‌های مسکن مهر، دیگر آرزویی محال نیست.


استان خراسان جنوبی با توجه به جدیدالتاسیس بودن و جمعیت رو به افزایش آن از این مقوله مستثنا نبوده به گونه‌ای که در سال‌های اخیر در بحث مسکن مهر اصطلاحا " دست روی دست" بسیار بود.

 

امروز عدم فراهم بودن زیرساخت‌ها در مسکن‌های مهر استان در حالی که بسیاری از متقاضیان نیز ساکن شده اند به یک دغدغه جدی تبدیل شده است.


در مسکن مهر خراسان جنوبی فراتر از توان پیمانکاران موجود عمل شد
سید سعید فرساد، رئیس هیات مدیره اتحادیه مسکن مهر خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند با اشاره به اینکه یکی از بزرگترین دغدغه های مردم این استان و حتی کشور مسئله سرپناه است، گفت: دولت نهم و دهم در راستای رفع این مشکل بزرگ در قالب مسکن مهر ورود کرد.


وی ادامه داد: در سال 86 ثبت نام از متقاضیان در ادارات تعاون انجام و در قالب تعاونی های جزء ساماندهی شدند.


وی با بیان اینکه کار ساختمانی یک فعالیت تخصصی است که بدون علم و آگاهی انجام پذیر نیست، افزود: بر همین اساس هیات مدیره و مدیر عاملی از بین اعضای این تعاونی‌های کوچک تشکیل شد که این افراد یا تخصص داشتند و یا با هدف کسب تجربه وارد کار شدند که این موضوع در تصمیم‌گیری های نهایی تاثیرگذار بود.


مدیرعامل اتحادیه بازرگانی شرکت‌های تعاونی مسکن خراسان جنوبی تصریح کرد: در همین راستا برخی از تعاونی‌هایی که تجربه کافی را نداشتند در برهه ای از زمان راه را به بیراهه رفتند و شاید بتوان گفت سیستم های نظارتی در این بین ضعیف عمل کردند که موجب شد برخی از اعضا بر نحوه مدیریت وجوه واریزی سوال داشته باشند.

 

وی ادامه داد: در بحث اجرا، مدیرعامل و یا نماینده اعضا یا باید از مشاوران استفاده کند و یا خود تخصص داشته باشد که درصورت عدم تخصص این احتمال که در انتخاب پیمانکار دچار مشکل شوند، وجود دارد.


وی با تاکید بر اینکه در بحث مسکن مهر بیرجند و خراسان جنوبی، فراتر از توانمندی موجود پیمانکاران عمل شد، گفت: استطاعت پیمانکاران موجود بیش از پنج هزار واحد نبود در حالی که قرار شد بیش از 20 هزار واحد مسکونی ساخته شود.


فرساد با اشاره به اینکه وقتی حجم کار سنگین شد، بضاعت و توانایی دستگاه نظارتی کاهش می‌یابد و نظارت‌ها ضعیف می‌شود، عنوان کرد: هنگامی که سرعت کار جایگاه بالاتری از کیفیت را مدنظر قرار می‌دهد، کیفیت‌ها تحت الشعاع قرار می‌گیرند.


وی با تاکید بر اینکه در برخی از موارد برای کم کردن هزینه‌ها، ناظران کم شدند، افزود: در برخی از پروژه‌ها عدم وجود مدیران متخصص و مجرب آشنا با فنون مدیریت و به کارگیری نیروهای غیربومی بر مشکلات اضافه کرد.


مدیرعامل شرکت‌ تعاونی مسکن طلوع عدالت بیرجند با اشاره به اینکه در پروژه های مسکن مهر باید از کارگران دارای کارت مهارت استفاده شود، ادامه داد: پروژه مسکن مهر طلوع عدالت از جمله پروژه هایی است که در آن از کارگران دارای کارت مهارت استفاده شد.


 پروژه 20 هکتاری مسکن مهر بیرجند در انتظار خدمات زیربنایی

 فرساد با بیان اینکه ارائه خدمات زیربنایی در ساخت مسکن‌های مهر اساس کار است، افزود: قبل از آغاز ساخت مسکن‌های مهر باید با آماده سازی و ارائه خدمات زیربنایی، زمین به اعضای تعاونی‌ها واگذار شود در حالی که این تخلف قانونی در بسیاری از پروژه های مسکن مهر استان مشاهده می‌شود به گونه‌ای که پروژه 20 هکتاری شمال شهر بیرجند با وجود اینکه برخی از واحدهای آن آماده شده است ولی خدمات زیربنایی هنوز به آنجا نرسیده است.


وی با اشاره به اینکه بسیاری از مردم برای صاحبخانه شدن وام‌های کلانی از بانک‌ها دریافت کرده‌اند و در حال حاضر مستاجر هستند، گفت: با وجود اینکه مسکن مهر بیشتر این افراد آماده شده و پرداخت اقساط وام‌های مسکن نیز آغاز شده است اما به دلیل عدم وجود خدمات زیربنایی هنوز نمی‌توانند در مسکن‌های مهر ساکن شوند.


مسکن مهر بیرجند 2 قسمت شده است
رئیس هیات مدیره اتحادیه مسکن مهر خراسان جنوبی با بیان اینکه در حاضر متقاضیان مسکن بیرجند در 2 قسمت از شهر زمین دریافت کرده اند، یادآور شد: کارمندان دستگاه‌های اجرایی در روبروی سایت اداری بیرجند و بقیه مردم در شمال شهر زمین دریافت کرده‌اند و این موضوع با بحث عدالت ناسازگار است.

 
وی گفت: در برخی از مواقع پیمانکاران احساس خطر می کردند که سرمایه‌ آنها به موقع پرداخت نشود به همین دلیل، سوء مدیریت تعاونی‌های مسکن بر کیفیت کار پیمانکاران تاثیر منفی گذاشت.


فرساد یکی دیگر از مشکلات این بخش را عدم عمل به تعهدات از سوی اعضای تعاونی ها عنوان کرد و افزود: حتی برخی از اعضای تعاونی‌ها ساکن شده اند ولی به تعهدات خود عمل نمی کنند.


وی تصریح کرد: افزایش تعداد آپارتمان‌ها در شهر بیرجند نیازمند تقویت فرهنگ آپارتمان نشینی است.


نفوذپذیری خاک؛ اجرای شبکه فاضلاب در طرح‌های 20 و 25 هکتاری نیازمند چاره‌اندیشی مسئولان
مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی مسکن مهر خراسان جنوبی نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه این اتحادیه عملیات آماده‌سازی و محوطه‌سازی سه پروژه 46 هکتاری، 320 واحدی و 20 هکتاری را برعهده دارد، گفت: در حال حاضر اجرای خدمات زیربنایی در پروژه‌های 320 واحدی و 20 هکتاری توسط دستگاه‌های خدمات رسان به دلیل عدم امکان تامین این هزینه‌ها توسط اعضای کم درآمد و واگذاری انشعابات به واحدهای آماده بهره‌برداری با مشکل مواجه است.


ایمان ترابی، خواستار همکاری سازمان‌های ذی ربط به منظور اخذ مطالبات آماده‌سازی و محوطه‌سازی اتحادیه‌ها از تعاونی‌های عضو جهت جلوگیری از توقف عملیات آماده‌سازی با توجه به مشکلات مالی شد و گفت: اجرای شبکه فاضلاب در طرح‌های 20 و 25 هکتاری با توجه به نفوذناپذیری خاک منطقه نیازمند چاره‌اندیشی مسئولان است.


وی خواستار افزایش وام‌ مسکن مهر استان تا سقف 22 میلیون تومان برای هر عضو شد و افزود: در پروژه 20 هکتاری به دلیل وجود 261 واحد خالی و همچنین 248 واحدی که در اختیار تعاونی مهر معلولان قرار گرفته و قادر به تامین هزینه‌های آماده‌سازی و پرداخت نمی‌باشند حدود 50 درصد واحدها بلاتکیف مانده و هزینه‌های آماده‌سازی این سایت را سنگین‌تر کرده است.


 در کمترین زمان موضوع خدمات زیربنایی مسکن مهر حل شود

استاندار خراسان جنوبی در شورای مسکن استان با تاکید بر اینکه اولویت اول تامین امکانات زیربنایی مسکن‌های مهر است، گفت: باید در کمترین زمان موضوع تحویل آب، برق، تلفن و بعد از آن گاز به مجموعه‌های مسکن مهر حل شود چرا که ارائه خدمات زیربنایی در مسکن مهر  استان منطبق با پیشرفت ساخت و سازها نبوده است.


قهرمان رشید با اشاره به سفر وزیر راه و شهرسازی در اردیبهشت به خراسان جنوبی، افزود: در این سفر بالغ بر 1.5 میلیارد تومان برای پروژه های مسکن مهر استان اختصاص یافت که چهار میلیارد ریال برای آبرسانی به پروژه های مسکن مهر و 250 میلیون ریال به منظور اجرای فاضلاب مسکن مهر در سایت 20 و 21 واحدی اختصاص می‌یابد.


وی خاطرنشان کرد: نحوه هزینه کرد اعتبارات سفر وزیر راه و شهرسازی توسط مدیرکل مسکن و شهرسازی استان با هماهنگی معاون عمرانی استانداری مشخص می شود.


تاکید مدیرکل مسکن و شهرسازی خراسان جنوبی بر وجود مشکلات خدمات زیربنایی در مسکن مهر
مدیرکل مسکن و شهرسازی خراسان جنوبی نیز تأمین خدمات زیربنایی را مشکل اصلی پروژه‌های مسکن مهر استان دانست و گفت: به دلیل فراهم نبودن زیرساخت‌های 2 هزار واحد مسکن مهر در استان، این واحدها به متقاضیان تحویل داده نمی‌شود.


محمود محسن‌زاده با اشاره به اینکه سال 91 سال اتمام مسکن مهر در استان است، اظهار داشت: باید تمامی پروژه‌هایی که در سطح استان آغاز شده تا پایان سال به اتمام برسد.


وی سهمیه استان در ساخت مسکن مهر را تاکنون 25 هزار و 200 واحد مسکونی اعلام کرد و یادآور شد: در سطح استان کار ساخت 25 هزار و 400 واحد مسکونی آغاز شده است.


 ادارت برق، آب و فاضلاب آماده ارائه خدمات زیربنایی
کاظم اولیایی، معاون عمرانی استاندار خراسان جنوبی نیز گفت: ادارات برق، آب و فاضلاب برای تأمین خدمات زیربنایی واحدهای مسکن مهر سطح استان آماده هستند.


اول تیرماه؛ واگذاری انشعابات آب واحدهای مسکن مهر
عراقی‌زاده، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب خراسان جنوبی گفت: از ابتدای تیرماه آمادگی واگذاری انشعاب آب واحدهای مسکن مهر را داریم.


وی با اشاره به وجود مشکلات تأمین آب در استان از عملیات آبرسانی به تمامی واحدهای احداثی مسکن مهر و ایجاد زیرساخت‌های آب و فاضلاب خبر داد و افزود: برابر تعهدات اولیه آبرسانی در تمامی شهرهای استان صورت گرفته و حدود پنج هزار و 500 انشعاب نیز وصل و عملیات نصب پنج هزار واحد دیگر نیز از ماه جاری صورت می‌گیرد.


پایان پیام/

کد خبر 137666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha