خبرگزاری شبستان // ارومیه
مجتمع پتروشیمی مهاباد یکی از مهمترین طرحهای تحرکزا در استان آذربایجان غربی است که به منظور توسعه تولیدات پتروشیمیایی در کشور و ایجاد کار و اشتغال در منطقه غرب و تولید مولد و همچنین توسعه صادرات پتروشیمیایی و استفاده بهینه از منابع گازی کشور و ایجاد ارزش افزوده بر روی سرمایههای ملی با مشارکت پتروشیمی ایران و سرمایهگذاری بخش خصوصی شکل گرفته است.
مطالعات و عملیات مقدماتی این طرح صنعتی از سال 83 آغاز و کلنگ اجرایی آن در اردیبهشت 89 به زمین زده شده است.
پتروشیمی مهاباد به عنوان بزرگترین طرح صنعتی استان آذربایجان غربی تنها از 50 درصد پیشرفت فیزیکی برخوردار است و در سفری که علی اکبر محرابیان دستیار ویژه رئیس جمهوری به مهاباد داشت از جمله مهم ترین پروژه های صنعتی مشمول طرح مهر ماندگار در استان انتخاب و با تاکید بر شتاب بخشی در عملیات اجرایی این طرح مهم اقتصادی، مقرر شد سال آینده و قبل از پایان دولت دهم بهره برداری از آن آغاز شود.
به گفته وحید جلال زاده، استاندار آذربایجان غربی، پتروشیمی مهاباد بزرگترین واحد صنعتی استان است و نزدیک به 600 میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شده که بالغ بر 233 میلیون یورو تسهیلات از طریق بانک صنعت و معدن و 112 میلیارد تومان از بانک ملی اعتبار برای آن در نظر گرفته شده است.
همچنین30 درصد از سرمایه این مجتمع پتروشیمی توسط خود شرکت هولدینگ باختر که یک شرکت سهامی است تامین شده است.
بیش از 80درصد تجهیزات مورد نیاز این طرح، که باید از خارج کشور تامین می شد، وارد شده است.
این مجتمع پتروشیمی در زمینی به مساحت بیش از 200 هکتار در 14کیلومتری این شهر احداث می شود و قرار است سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبک و سنگین و 30 هزار تن 'بوتن یک' را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی کند.
به گفته محسن مجیدی، مدیر عامل مجتمع پتروشیمی مهاباد، مهمترین مشکل اجرایی این طرح تامین اعتبارات ریالی است که در صورت تامین این اعتبارات روند اجرایی احداث مجتمع پتروشیمی مهاباد شتاب بیشتری به خود میگیرد.
با آغاز بکار این مجتمع برای 600 نفر بصورت مستقیم و سه هزار و 500 نفر نیز به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
بر اساس برنامه زمان بندی فاز اول پتروشیمی مهاباد در اسفند ماه سال 91 افتتاح می شود که خوراک این پتروشیمی بعد از افتتاح توسط خط لوله اتیلن غرب کشور به طول یک هزار و 460 کیلومتر سالانه 324 هزار تن گاز اتیلن است.
حجم اتیلن مورد نیاز 1/56 میلیون تن در سال است. اتیلن مورد نیاز توسط یک خط لوله از منطقه ویژه اقتصادی پارس (بندر عسلویه) و منطقه ویژه اقتصادی بندر امام تامین می شود.
اتیلن توسط یک خط لوله سراسری به محل طرح ها منتقل می شود از کل اتیلن مورد نیاز 1/2 میلیون در سال از منطقه ویژه اقتصادی پارس و 360 هزار تن در سال از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام تامین خواهد شد.
تولید اتیلن تحویلی از منطقه ویژه انرژی اقتصادی پارس در یک واحد الفین بر اساس خوراک اتان برنامه ریزی شده است اتیلن تحویلی از منطقه بندر امام از طرح در حال اجرای الفین 8 تامین خواهد شد.
در مسیر خط لوله اتیلن,ماده اولیه مورد نیاز هر یک از طرح ها توسط یک انشعاب از خط لوله اصلی انتقال اتیلن تامین خواهد شد.
خضر کاک درویشی فرماندار مهاباد، با بیان اینکه برای تامین خوراک مورد نیاز مجتمع پتروشیمی مهاباد خط انتقال اتیلن احداث می شود، گفت: این خط انتقال اتیلن از عسلویه به غرب کشور به طول یک هزار و 600 کیلومتر ایجاد میشود که هم اکنون این خط به شهرستان سقز در استان کردستان رسیده است.
وی، این خط انتقال را بزرگترین خط لوله انتقال جهان عنوان کرد که طول آن با احتساب انشعاب های آن به حدود دو هزار کیلومتر میرسد.
انواع لوله های پلاستیکی با کاربرد در بخش کشاورزی و صنایع ساختمانی، تولید کیسه های پلی اتیلنی برای حمل ونقل کالا، فیلم های پلی اتیلنی، کارتن های پلاستیکی در صنعت بسته بندی، تولید قطعات پلاستیکی مورد کاربرد در صنعت خودرو سازی و صنایع و لوازم خانگی که پلی اتیلن به نحوی در آنها مورد استفاده دارد، از جمله کالاهایی است که از محصول تولیدی این کارخانه به شمار می رود.
پایان پیام/
نظر شما