جای خالی فرهنگ سازی در زمینه اهدای عضو

کارشناس مسئول واحد شناسایی و فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: جای خالی فرهنگ سازی در زمینه اهدا عضو به وضوح دیده می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، کارشناس مسئول واحد شناسایی و فراهم آوری اعضاء پیوندی دانشگاه علوم پزشکی قم در حاشیه نشست شناسایی و فراهم آوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر رتبه چهل و دوم جهان از نظر اهدای عضو را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: در حال حاضر 18 هزار بیمار در انتظار اهدای عضو در ایران وجود دارد که علی رغم وجود ظرفیت مناسب برای پیوند، متاسفانه به دلیل عدم رضایت خانواده ها اکثر بیماران که می توانند اعضا خود را اهدا کنند فوت می کنند.

 

صمدی اظهار داشت: با پیگیری های انجام شده و اخذ رضایت خانواده بیماران مرگ مغزی تاکنون 100 هزار پیوند عضو در کشور انجام شده است. 

 

صمدی با بیان اینکه 15 مرکز در کشور عمل پیوند و 44 مرکز نیز برداشت عضو را انجام می دهند، افزود: سال گذشته 428 مورد بیمار مرگ مغزی در کشور با اخذ رضایت خانواده آنها، اعضا بدن خود را حهت پیوند به بیماران نیازمند اهدا کرده اند. 

 

وی گفت: در استان قم نیز طی سال گذشته 6 بیمار مرگ مغزی و از ابتدای سال 91 تاکنون یک بیمار اهدای عضو انجام داده اند. 

 

کارشناس مسئول واحد شناسایی و فراهم آوری اعضاء پیوندی دانشگاه علوم پزشکی قم با بیان اینکه در کشور هزینه ای بابت پیوند اعضا دریافت نمی شود، خاطرنشان کرد: در خارج از کشور برای پیوند اعضا هزینه ای معادل 500 میلیون تومان از خانواده های بیماران دریافت می کنند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از 16 هزار بیمار در کشور با هزینه ای معادل 2 میلیون تومان برای هر فرد دیالیز می شوند که با فرهنگ سازی در زمینه اهدا عضو می توان مشکل این دسته از بیماران را به صورت کامل برطرف کرد.


صمدی با بیان اینکه 96 درصد از بیمارانی که دچار مرگ مغزی می شوند و امکان اهدا عضو را نمی یابند، افزود: تنها چهار درصد از خانواده ها بیماران مرگ مغزی حاضر به پذیرش اهدا عضو این بیماران می شوند که با فرهنگ سازی در زمینه پیوند عضو می توان مشکلات بسیاری از بیماران در انتظار پیوند را برطرف ساخت.

 

وی گفت: در حال حاضر در کشور 900 نفر در فهرست دریافت کبد ، 300 نفر در فهرست دریافت ریه، 250 نفر در فهرست دریافت قلب و هزاران نفر در فهرست دریافت کلیه هستند.

 

گفتنی است، در مرگ مغزی، خونرسانی و اکسیژن رسانی به مغز متوقف می شود و مغز تمام کارکرد خود را از دست می دهد و دچار تخریب غیر قابل برگشت می گردد.اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیه ها هنوز دارای عملکرد هستند، بتدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد.بیمار مرگ مغزی، صحبت نمی کند، نمی بیند، به هیچ یک از تحریکات خارجی پاسخی نمی دهد و بدون استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی قادر به تنفس نخواهد بود.تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیت ها، خونریزی های داخلی مغز و همچنین سکته مغزی از علل شایع مرگ مغزی بشمار می روند.
 

پایان پیام/

کد خبر 137539

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha