به گزارش خبرنگار شبستان، سیداحمد موسوی، معاون وزیر و رییس جدید سازمان حج و زیارت پیش از ظهر امروز در آیین تودیع و معرفی روسای قدیم و جدید این سازمان گفت: آنچه که در انجام این وظیفه برای ما مهم و در رأس امور است، عمل به منویات رهبر معظم انقلاب است. سیاستگذاری امور حج به عهده شورای عالی حج و به ریاست رییسجمهور است و من تمام تلاش خود را برای اجرای این سیاستها به کار میبندم.
تصمیم گیری بر مبنای عقل و کار بر مبنای اخلاص
وی با بیان اینکه اگر کاری برای خدا باشد هیچ مشکلی در اجرای آن ایجاد نمیشود، تصریح کرد: چارچوب کاری ما در سازمان حج و زیارت بر اساس حدیثی از ائمه معصومین (ع) قرار میگیرد. امام معصوم میفرماید «حیات العقل بالانسان و حیات الانسان بالعقل و حیات العقل بالعلم و حیات العلم بالعمل و حیات العمل بالاخلاص» تصمیمگیری انسان باید بر مبنای عقل و عاقلانه باشد، در غیر این صورت نتیجه نخواهد داشت، بنابراین از هوا و هوس در کارها بپرهیزید و بر مبنای عقلایی تصمیم بگیرید.
حجتالاسلام موسوی عنوان کرد: تعریف عقل در نگاه مردم با نگاه معصومین متفاوت است. عقل در فقه اهل بیت وسیلهای است که با آن بهشت و خدا به دست میآید، پس هر تصمیمی که در راستای عبودیت خدا و احراز بهشت نباشد، بیفکری است، از این جهت قرآن میفرماید «والکثرهم لایعقلون».
وی افزود: عقل نیز نیازمند حیات است و مایه حیات عقل علم است، لذا تصمیمات ما میبایست مبنای علمی داشته باشد و آنچه به علم حیات میبخشد عمل ماست و برای برکت در عمل اخلاص لازم است.
کلان نگری در حج و خارج کردن آن از نگاه سنتی
رییس جدید سازمان حج و زیارت در ادامه با اشاره به برنامهها و سرفصلهای خود در اداره این سازمان خاطرنشان کرد: هماهنگی با نماینده ولیفقیه، رواج فرهنگ حج و زیارت، کلاننگری و خارجکردن حج از نگاه سنتی و استفاده از نظرات مراجع، علما، دانشگاهیان و نخبگان کشور برای ارایه حجی در شأن جمهوری اسلامی ایران و تشکیل اتاق فکر در این زمینه از جمله برنامههای ما است.
تلاش برای افزایش سهمیه
وی تنظیم سند چشمانداز حج، توجه به پرسنل خدوم و مشارکت مدیران سازمانی و مدیران کاروانها در تصمیمگیری و تصمیمسازی و هدفمندکردن سهمیهها را از دیگر برنامههای در دستور کار این سازمان برشمرد.
حجتالاسلام موسوی حاکمیت قانون و پاسخگویی و رسیدگی به نیازها، پرسشها، انتقادات و پیشنهادات زایران از طریق ایجاد سامانه ای پویا و امین را از جمله مهمترین برنامههای خود عنوان کرد و افزود: ایجاد بستر و زمینههای لازم جهت برپایی حج محمدی، تلاش برای افزایش سهمیه و تلاش برای حفظ و ارتقای جایگاه حجاج و زایران ایرانی از جمله مواردی است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
بنابراین گزارش، حجتالاسلام قاضیعسگر، نماینده ولیفقیه در سازمان حج و زیارت نیز در این مراسم ضمن تقدیر از زحمات علی لیالی، رییس سابق این سازمان مسئولیتها و مدیریتهایی را که در اختیار انسان قرار میگیرد ودیعه و امانتی از سوی خداوند دانست و تأکید کرد: کلیه مسئولیتهایی که در اختیار ماست باید به دیده امانت نگریسته شود و آنچه مهم است نحوه عملکرد ما در دوره مسئولیت است.
وی افزود: وظیفه خدمتگزاری در مقابل مردم جامعه و چشمان امیدواری که در سراسر دنیا به ما دوخته شده، سخت است. افقی که حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری برای حج ترسیم کردهاند بسیار رفیع و بلند مرتبه است و امروز ما با این افق فاصله زیادی داریم اما باید تلاش کنیم تا با همکاری کلیه دستاندرکاران امور حج و زیارت به این جایگاه رفیع نزدیک شویم.
حجتالاسلام قاضیعسگر با اشاره به شرایط سیاسی امروز در منطقه خاطرنشان کرد: تعامل و نوع رفتار و نگرش ما با عربستان به گونهای است که امروز با وجود بدترین شرایط سیاسی ایران بهترین عمره را دارد و این امر حکایت از همکاری خوب سازمان و بعثه در طول این مدت دارد. از این پس نیز کلیه عوامل خدماتی، مدیران، مسئولان سازمان و مدیران کاروانها تمام تلاش خود را برای برگزاری هر چه بهتر و باشکوهتر مراسم حج به کار گیرند.
شایان ذکر است، آیین تودیع و معراف روسای قدیم و جدید سازمان حج و زیارت دوشنبه، هشتم خرداد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما