به گزارش خبرگزاری شبستان، مجید امرایی، دبیرهفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران گفت: طی دو سال گذشته ظرفیت های جدیدی هم در حوزه جشنواره ای و هم در عرصه تولید به تئاتر خیابانی کشور افزوده شده است که تا پیش از این برای ما اهل تئاتر خیابانی دست یافتنی نبود.
وی افزود: با برنامه ریزی های صورت گرفته در سال 1391 ظرفیت های ملی و بین المللی جدید دیگری به تئاتر خیابانی کشور افزوده خواهد شد.
مدیر دفتر تئاتر خیابانی توجه به اجراهای عمومی و شیوه حمایتی تئاترهای خیابانی، ارائه پروانه موقت اجرا به گروه ها، بین المللی شدن جشنواره تئاتر خیابانی ایران و برگزاری چهار جشنواره تخصصی منطقه ای تئاتر خیابانی شهروند در شهر های" سقز" ،" لاهیجان" ،" فسا" و" تبریز" و بسامان شدن 210 گروه حرفه ای تئاتر خیابانی را از جمله موفقیت های تئاتر خیابانی ایران ظرف دو سال گذشته دانست.
دبیر هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران افزود: جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران در گام هفتم، تفاوت های عمده ای با دوره های قبل خواهد داشت، هم در شیوه برپایی و هم در ارتقا کیفی .
وی عنوان کرد: نمی توان روند توسعه یک رویداد هنری چون جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران را که قرار است در خاورمیانه به عنوان جشنواره ای شاخص معرفی شود، با خواسته های احساسی و گروهی محدود کرد.
امرایی اظهار کرد: مقرر شده جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران با چشم اندازی روشن و برنامه ای مدون مسیر رو به رشد خود را ظرف پنج سال طی کند.
وی تصریح کرد: جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران، مهمترین رویداد تئاتر خیابانی کشور است که امسال در دو بخش کاملا مستقل و مجزا مهرماه 1391در مریوان و اردیبهشت 1392 در تهران برگزار می شود.
امرایی بیان کرد: با وعده هایی که استاندار محترم کردستان و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی این استان داده اند،امسال شهر مریوان به عنوان بازار بزرگ تئاتر خیابانی کشور معرفی خواهد شد؛ به همین دلیل برنامه ریزی طوری انجام شده تا از حداکثر ظرفیت های موجود استانی برای برپایی این رویداد تئاتری استفاده شود.
دبیرهفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران تصریح کرد: برای انعکاس این رویداد بین المللی باید ظرفیت های بین المللی هم مهیا شود، هم در حوزه سخت افزاری و هم در حوزه نرم افزاری.
وی تاکید کرد: برای هر جشنواره، سطحی در نظر گرفته می شود که این سطح بر اساس امکانات سخت افزاری چون امکان پذیرایی واقامت، شهر و محل برگزاری جشنواره و همچنین سنجش نیازهای فرهنگی و هنری آن و توانایی انعکاس اخبار و رویداد ها است که باید مد نظر قرار گیرد.
امرایی در ادامه افزود: این ابتدایی ترین مساله مدیریتی است که امکانات را با خواسته ها و برنامه ها در قیاس قرار دهیم، زیرا نبود تعادل بین این دو، کار ما را دچار مشکل خواهد کرد.
وی ازشهر مریوان به عنوان شهر تئاتر خیابانی ایران یاد کرد که نیازمند توجه ویژه مدیران استانی به امکانات هتلینگ، اقامتی و پذیرایی و ساخت و سازهای شهری است.
دبیر هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران اظهار کرد: این جشنواره در گام هفتم متفاوت بر پا خواهد شد و علاوه بر گروه های متقاضی بخش های مختلف، برگزیدگان جشنواره های تئاتر شهروند هم به مریوان راه خواهند یافت و در بخش آزاد و عمومی که تقویت کننده بخش مسابقه بزرگ جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران است، حضور خواهند یافت تا توسط کارشناسان هر حوزه ارزیابی شده و به دبیرخانه جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران معرفی شوند.
وی افزود: امسال و در مهرماه، مریوان به عنوان بازار بزرگ تئاتر خیابانی کشور مطرح خواهد شد به همین دلیل گروه های متقاضی شرکت در هر بخش در مدت برپایی بخش آزاد و عمومی آثار خود را برای هیات های کارشناسی اجرا خواهند کرد تا از بین آنها نمایش های منتخب شرکت در هر بخش معرفی شوند .
بنا به گزارش روابطعمومی اداره کل هنرهای نمایشی، امرایی یکی از ضعف های عمدهی حوزهی جشنواره ای تئاتر را نبود ارتباط جشنواره ها با یکدیگر دانست و تشریح کرد: برای مرتفع کردن این نقیصه برنامه ریزی مناسبی در حوزه تئاتر خیابانی انجام شده تا جشنواره ها تکمیل کننده هم باشند، نه نقض کننده هم.
گفتنی است، هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی ایران امسال در دو بخش آزاد و عمومی ( مهرماه در مریوان ) و بخش مسابقه بزرگ اردیبهشت ماه 1392 در تهران با دبیری "مجید امرایی" برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما