زهرا سیاح، کارشناس هماهنگ کننده تیم پیوند اعضای چهارمحال و بختیاری، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: اهدای عضو باهدف نجات جان انسان ها، تأمین سلامت وکاهش درد ورنج آن هابه عنوان یکی ازارزنده ترین وبارزترین خدمات علم پزشکی به جامعه بشری مورد توجه جهانیان قرارگفته است.
وی افزود: خوشبختانه فرهنگ اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در استان ما در حال نهادینه شدن است و آمار نشان می دهد خانواده های بیماران مرگ مغزی، در سال های اخیر، تمایل بیشتری به اهدای اعضای بیمار خود نشان داده اند.
وی تصریح کرد: تاکنون 10 پانکراس، 30کبد، 70 کلیه و 2 قلب از بیماران مرگ مغزی به بیماران نیازمند اهدا شده که این اعضا متعلق به 40 بیمار بوده است.
سیاح همچنین از عضویت 5 هزار نفر از اقشار مختلف مردم استان در تیم پیوند اعضا خبر داد و اظهار داشت: خانواده های اهدا کننده عضو، با اهدای عضو عزیزان خود، کاری بسیار ارزشمند انجام می دهند،زیرا با همین 40 مورد اهدای عضو، شاهد بازگشتن بیش از یکصد نفر به زندگی عادی خود بوده ایم.
وی ادامه داد: در سال گذشته استقبال از اهدای عضو نسبت به سال 89 افزایش 50 درصدی داشته و بر اساس بررسی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در9 ماهه اول سال 90، با توجه به میزان جمعیت و تعداد بیماران مرگ مغزی، استان چهارمحال و بختیاری از نظر اهدای عضو و جداسازی اعضای مورد نیاز بیماران رتبه نخست کشور را کسب کرد.
کارشناس هماهنگ کننده تیم پیوند اعضای استان گفت: افرادی که مایل هستند کارت عضویت اهدای پیوند اعضا را دریافت کنند، می توانند از طریق ثبت نام در سایت www.iran-ehda.ir یا مراجعه حضوری به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی نسبت به ثبت نام و دریافت کارت اقدام کنند.
سیاح در پایان در پاسخ به این سوال شبستان که اهدای عضو از منظر شرع مقدس اسلام چه حکمی دارد، به فرمایشات امام خمینی (ره) در این خصوص اشاره کرد و گفت: امام خمینی در این باره فرموده اند « در صورتی که یک انسانی را بشود نجات داد، با حفظ سلامت کسی که مثلا کلیهاش را اهدا میکند مانعی ندارد و بسیار امر خوبی است و من امیدوارم اشخاصی که خیّر هستند این فداکاری را بکنند و برادرهای خودشان را نجات بدهند.»
گفتنی است، همایش بزرگ تجلیل از خانواده های اهدا کنندگان عضو در استان روز گذشته (7 خرداد) در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه آزاد شهرکرد برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما