مسئول حوزه علمیه مرحوم آیت الله سید مهدی یثربی(ره)کاشان در حاشیه آئین پنجاه و چهارمین سالگرد آیت الله آمیر سید علی یثربی(ره)در مسجد جامع حبیب بن موسی(ع) این شهرستان با تشریح زوایای شخصیتی و فضایل و والای علمی و عملی این عالم جلیل القدر به خبرنگار شبستان گفت: مرحوم آیت الله آمیر سید علی یثربی(ره ) از زمره کسانی بودند که در پایه گذاری حوزه علمیه قم با مرحوم آیت الله العظمی حاج شیخ عبدالکریم حائری(ره ) موسس این حوزه همراه بودند.
آیت الله میر سید محمد یثربی تصریح کرد: مرحوم آیت الله میر سید علی یثربی(ره ) یکی از مدرسان حوزه علمیه قم بود که دوره کامل اصول را در این حوزه تدریس کرد.
وی با تاکید بر اینکه این فقیه بزرگ، از نظر اخلاقی نیز مراحل بالایی را طی کرده و مردی خود ساخته بود، خاطرنشان کرد: این عالم ربانی به آنچه که از معارف دین و اخلاقیات آموخته بود متخلق و در امر به خدمت مردم ساعی بود.
به گفته وی، آنچه که در معرفی این بزرگان آسمان علم و فقاهت و فضیلت اهمیت دارد، شناسایی این شخصیتهای برجسته به عنوان یک مربی علمی و رفتاری و الگو به نسل معاصر و آینده روحانیت است.
آیت الله یثربی در خصوص اهمیت شخصیت مرحوم آیت الله میر سید علی یثربی یادآور شد: حضرت آیهاللّه مرعشی نجفی که در حوزههای علمیه مختلف، از علم و کمالات دهها استاد بزرگ علوم عقلی و نقلی بهره بردند، درباره استادشان آقا میرسیدعلی یثربی چنین گفتهاند: «لسان حقیر، الکن است از جلالت ایشان و تقوا و دیانتش؛ بهقدری این مرد، محکم بود در دیانت، و بهقدری باتقوا و پرهیزگار و وارسته و بیآلایش، که اصلا و ابدا به خود نمیگرفت که من کسی هستم. رفتارش مثل یک طلبه عادی بود…».
وی افزود: این عالم ربانی با شرکت مستمر شرکت در دروس خارج فقه و اصول از محضر اعاظم و اساتید بزرگ حوزه علمیه نجف همچون آیات عظام علامه سید محمدکاظم یزدی(صاحب عُروَةُ الوُثقی)،آقا ضیاءالدین عراقی، علامه میرزای نائینی، آقا سید ابوالحسن اصفهانی و شریعت اصفهانی با کسب بهرههای علمی و اخلاقی به درجات عالیه علم و کمال دست یافت.
مسئول حوزه علمیه مرحوم آیت الله یثربی (ره)کاشان افزود: آیتاللّه العظمی میرسید علی یثربی(ره) در سفری که به همراه پدرش به قم داشت، در دیدار با آیتاللّهالعظمی حاج شیخ عبدالکریم حایری، پیشنهاد ایشان را جهت اقامت در قم پذیرفت و در سال 1341 به قم مراجعت و طی هفت سال به تدریس سطوح عالی و تربیت شاگردانی زبده در خارج اصول همچون حضرات آیات عظام سید شهاب الدین مرعشی نجفی، سیدمحمد محقق داماد، حضرت امام خمینی(ره)، میرزا خلیل کمرهای و میرزاهاشم آملی و برادر گرامیش سید مهدی یثربی و بسیاری دیگر از فضلا و بزرگان پرداخت که هرکدام مایه افتخار روحانیت شدند.
آیت الله یثربی خاطرنشان کرد: از این عالم مخلص آثار زیادی همچون رساله سفینه النجاه، حاشیه بر عروه الوثقی، جزواتی در اصول و غیره برجای مانده است.
در این مراسم، حجت الاسلام والمسلمین حمید اکبرزاده، از فضلا و مدرسان حوزه علمیه تهران از کاشان به عنوان شهر علما و مفاخر اسلام نام برد و افزود: رسالت بزرگی امروز بر دوش روحانیان نهاده شده تا با سعی و کوشش همواره ادامه دهنده راه علما باشند.
وی همچنین از آیت الله میرسید علی یثربی(ره) به عنوان یکی از مفاخر و علمای عالم اسلام یاد کرد.
گفتنی است، استاد الفقها المتاخرین آمیر سید علی یثربی، فقیهی محقق، مجتهدی اصولی و عالمی متقی و پرهیزگار از خاندان بزرگ و معروف یثربی کاشانی از چهره های نامدار و ماندگار این سلسله و سادات کاشان با سابقه دیرینه ای در علم، تقوا و ادب در سال 1311 هجری در شهر مقدس کربلا دیده به جهان گشود و پساز یک عمر تلاش و خدمت خالصانه به اسلام، سرانجام در سحرگاه پنجم رجبالمرجب 1379 قمری برابر با سیزدهم دی 1338 شمسی براثر عارضه قلبی در 68 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت.
پایان پیام/
نظر شما