مالک کاوه، روانشناس و پژوهشگر حوزه خانواده، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان در استان چهارمحال و بختیاری گفت: در تحقیقات ثابت شده است فرزندانی که در محیط سالم و به دور از انحرافات اخلاقی و فکری رشد میکنند از پیشرفت مناسبی در زمینه های مختلف برخوردار هستند.
وی افزود: فرزندانی که از بدو تولد، نوای قرآن شنیده و نماز خواندن پدر و مادر خود را دیده اند، در دوران خردسالی و بزرگسالی، گرایش فطری به خداوند و آموزه های دینی داشته و در تحصیلات خود امتیازات بالاتری کسب می کنند.
وی با اشاره به اینکه شادی و نشاط در خانواده های متدین و مذهبی بیشتر به چشم می خورد، تصریح کرد: این خانواده ها کانون محبت گرمتری دارند که موجب دلبستگی جوانان و نوجوانان به اعضای خانواده می شود و از انحرافات اخلاقی آنان جلوگیری می کند.
این دبیر آموزش و پرورش اظهار داشت: دانشآموزانی که از این خانواده ها به مدرسه می آیند، با قرآن و احادیث ائمه(ع) ارتباط دارند و دستورات قرآن را در زندگیشان پیاده میکنند.
کاوه افزود: با رعایت دستورات انسانساز قرآن می توان اهمیت دوران جوانی و جوانان را به خوبی درک کرد و زمینه پیشرفت این قشر بزرگ جامعه را در زمینه های مختلف فراهم آورد.
مدیر مرکز مشاوره و روانشناسی پرواز شهرکرد گفت: با تحقیقاتی که در سطح گسترده تر و بر روی مادران این خانواده ها انجام شد، مشخص شده است که میزان افسردگی به خصوص افسردگی پس از زایمان بین این مادران بسیار کمتر است.
کاوه داشتن روحیه مناسب برای مادران را لازمه رشد و شکوفایی فرزندان در حوزه های مختلف به خصوص علمی و اجتماعی دانست و اظهار داشت: مادر سالم و با نشاط، فضای خانه را شاداب و آراسته نگاه می دارد و شادابی روحیه تمام اعضای خانواده به این مسأله بستگی دارد.
وی با تأکید بر لزوم نهادینه سازی ارزش های اسلامی در تربیت فرزندان، تصریح کرد: والدین باید راهی به دور از دغدغه و چشم و هم چشمی انتخاب کرده و فرزندان خود را برساس استعداد و توانایی فردی، به انتخاب تحصیل رشته مورد علاقه و انجام فعالیت های فراغتی تشویق کنند.
کاوه جوانان را بهترین سرمایه های کشور دانست و گفت: دشمن به دنبال شکار این سرمایه است و همه باید با همکاری یکدیگر با تقویت باورهای دینی جوانان آنان را از افتادن در دام دشمن حفظ کنیم.
پایان پیام/
نظر شما