به گزارش خبرگزاری شبستان، پیش از این ناتو از روسیه خواسته بود تا سالانه 10 میلیون دلار به نیروهای امنیتی افغانستان کمک کند.
تلویزیون "لمر" افغانستان به نقل از نماینده روسیه در امور افغانستان، گزارش داد که روسیه با این پیشنهاد ناتو مخالفت کرده است.
این مقام روسی گفته است که کشورش برای حل بحران افغانستان، طرحهای خود را دارد.
نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان تصریح کرد: کشورش همیشه طرحهایی برای حل مشکل افغانستان ارائه کرده اما سازمان ناتو در برابر این پیشنهادات، بیتفاوت بوده است.
با وجود آن که در ظاهر تصور میشود روسیه غرب را در افغانستان همراهی میکند اما با توجه به اظهار نظرهای انتقادی مقامات روسی در چند سال گذشته از ناتو، به نظر میرسد که مقامات روسی با سیاستهای غرب در افغانستان همسو نیستند.
"دمیتری روگازین" نماینده روسیه در پیمان ناتو اواخر سال گذشته میلادی با انتقاد از شورای مشترک روسیه و ناتو گفت: این شورا به پردهای تبدیل شده است که ناتو در پس آن برنامههای خود را تصویب، سپس این تصمیمات را به روسیه اعلام میکند.
همچنین وزیر خارجه روسیه در نشست "بروکسل" که ماه گذشته برگزار شده بود، از تصمیم کشورهایی که میخواهند قبل از موعود نظامیان خود را از افغانستان خارج کنند، به شدت انتقاد کرد، و گفت: ساختارهای انتظامی و ارتش افغانستان هنوز از توانایی لازم جهت تأمین امنیت در این کشور جنگزده برخوردار نیستند.
سرگئی لاوروف، تصریح کرد: در چنین شرایطی ترک افغانستان کار عاقلانهای نیست اما "اندرس فوگ راسموسن" دبیر کل ناتو این ارزیابی وزیر امور خارجه روسیه را به شدت رد کرد.
چندی قبل "ولادمیر پوتین" رئیس جمهور روسیه نیز طی سخنانی در پارلمان این کشور از ناتو به عنوان میراث به جا مانده از جنگ سرد نام برد و گفت: در برخی موارد جهت ایجاد ثبات در جامعه جهانی تلاش و گاهی هم بدون ضرورت در قضیههای بینالمللی دخالت میکند.
اگر چه در سال 2001 میلادی، غرب با چراغ سبز مسکو وارد افغانستان و منطقه شد اما امروزه این حضور هرگز در چارچوب منافع روسیه ارزیابی نمیشود زیرا مبارزه در جهت تسلط بر منابع سرشار طبیعی این منطقه استراتژی، امری است که قدرتها در پوشش طرحها و برنامههای مختلف آن را دنبال میکنند.
پایان پیام/
نظر شما