ایجاد گنجینه نسخ خطی به همت واقفان خیراندیش

ولایتی با اشاره به وجود گنجینه نسخ خطی کشور که از مسیر وقف احصاء شده است، گفت: باید فرهنگ وقف کتب خطی نهادینه شود تا برخی آثار که در شرایط نامطلوب نگهداری می شوند به کتابخانه های معتبر منتقل شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، علی‌اکبر ولایتی، مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، با اشاره به تاریخچه وقف نسخ خطی دینی و قرآنی در تمدن اسلامی و ایران گفت: وقف در ایران و در جهان اسلام یک سنت بسیار قدیمی است که قدمتی به وسعت تاریخ اسلام دارد.

وی به ارزش این سنت نیکو در آیات قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) اشاره کرد و ادامه داد: وقف در اسلام بسیار سفارش و از آن به عنوان باقیات صالحات یاد شده است. تا زمانی که مردم از موقوفات استفاده می‌کنند، ثواب و حسنه آن برای شخص واقف درنظر گرفته می‌شود.

ولایتی از سنت وقف نسخ خطی در کشور یاد کرد و ضمن اشاره به وقف نسخ خطی ارزشمند دینی و غیردینی از سوی واقفانی چون حاج حسین ملک، واقف کتابخانه و موزه ملی ملک تصریح کرد: وقف نسخ خطی ارزشمند دینی و غیر‌دینی از سوی واقف کتابخانه و موزه ملی ملک و دختر وی نشانگر اهتمامی است که این خاندان به عنوان یکی از خانواده‌های ایرانی به حفظ و نگهداری از این میراث ارزشمند دارند.

عضو شواری عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: باید با توجه به اهمیت حفظ و نگهداری میراث مکتوب، افرادی همچون حسین ملک به عنوان الگو برای تمامی کسانی که صاحبان این منابع هستند و قلبشان برای ایران و اسلام می‌تپد معرفی شوند.

وی با اشاره به نسخ خطی دینی موجود در کتابخانه‌ها و مجموعه‌های شخصی و با تأکید بر اهمیت فرهنگسازی وقف این منابع در کشور عنوان کرد: تعداد زیادی از میراث مکتوب ما در حال حاضر در مجموعه‌های شخصی نگهداری می‌شود، با وجود اینکه باید از صاحبان آنها برای نگهداری و محافظت از این آثار تقدیر کرد، اما گاه شرایط نامطلوب در این مراکز ضرورت انتقال منابع به کتابخانه‌ها و مراکز معتبر را ایجاب می‌کند.

بنابر گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان اوقاف و امور خیریه، ولایتی با اشاره به شرایط نامطلوب برخی از این منابع عنوان کرد: کتابخانه‌های متعددی در کشور در حوزه مرمت و حفاظت از نسخ خطی فعالیت می‌کنند که از این موارد می‌توان به کتابخانه آستان قدس رضوی، کتابخانه مجلس شورای اسلامی، کتابخانه ملی، کتابخانه و موزه ملی ملک و ... اشاره کرد.
وی خاطرنشان کرد: با اطلاع‌رسانی و فرهنگسازی در حوزه وقف نسخ خطی می‌توان صاحبان این منابع را به سمت اهداء و وقف این منابع به مراکز معتبر سوق داد. بسیاری از این مراکز به دلیل شرایط موجود و اعتماد مردم به آنها می‌توانند بهتر از مراکز شخصی از نسخ خطی نگهداری کنند.

پایان پیام/

 

کد خبر 136548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha