خبرگزاری شبستان// خراسان جنوبی
ورزش از جمله مقولههایی است که در دین مبین اسلام به عنوان یک دین برتر به منظور تکمیل جنبههای معنوی انسان تاکید ویژه ای به آن شده است و بیان احادیث مختلف توسط پیامبر اکرم(س) و ائمه معصومین موید این موضوع است.
حضرت علی(ع) میفرمایند: با ورزش تن نیرومند و نیرومندی باعث بزرگی روح میشود.
در این میان توجه و اهتمام به روزش های بومی محلی که طی سالیان سال، سینه به سینه نقل و تمرین شده است و نیاکان ما با امکانات کم و ناچیزی که داشتند، توانسته اند با حفظ، نگهداری و تمرین این بازیها را به فرزندان خود، آنها را به نسلهای بعد انتقال دهند و نگذارند به بوته فراموشی سپرده شود.
آموزش ورزشهای محلی را در خانه انجام میدهم/ باشگاه تعطیل شد
محمد زارع که 20 سال سابقه انجام بازیهای بومی، محلی و آیینی را در کارنامه خود دارد، در حال حاضر به عنوان تنها مربی ورزشهای بومی و محلی بیرجند به علت تعطیلی باشگاه آموزشها این ورزشها را در منزل انجام میدهد.
این مربی ورزشهای بومی محلی بیرجند در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار کرد: چوب بازی، استکان بازی، هفت سنگ، چوب سواری، هفت سنگ، الک دولک و .. از جمله بازیهایی هستند که زمانی در این استان رونق داشته و امروز آموزش آن در برنامه کاری من قرار دارد.
وی افزود: سالهای گذشته در باشگاهی که از شهرداری اجاره کرده بودم به آموزش ورزشکاران میپرداختم ولی به دلیل اجاره بهای سنگین و عدم حمایت از سوی مسئولان مجبور شدم بعد از یک سال آموزشها را در منزل ادامه دهم.
زارع با تاکید بر اینکه اولین حکم مربیگری بازیهای بومی بومی محلی در سال 86 از سوی فدارسیون ورزشهای روستایی عشایری برای من صادر شد، گفت: 2 دوره قهرمان کشوری و دریافت کاپ اخلاق مسابقات ورزشی بومی محلی کشور در کارنامه کاری وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در تیرماه به منظور برگزاری مراسم نکوداشت علامه عبدالعلی بیرجند در فرانسه به صورت گروهی به اجرای برنامه میپردازیم، ادامه داد: در نوروز امسال در کشور تاجیکستان در مراسم جشن نوروز نیز اجرای برنامه داشتیم و در سالهای قبلتر نیز در تهران، مسجد سلیمان و .. برنامههای مختلفی اجرا کردیم.
این ورزشکار بازیهای بومی محلی عنوان کرد: هیئت ورزشهای بومی محلی استان تاکنون در هیچ زمینهای از گروه ورزشی من حمایتی نکرده است.
200 ورزش بومی محلی را شناسایی کرده ام
زارع با تاکید براینکه تاکنون 200 بازی بومی محلی را شناسایی کردهام، خاطرنشان کرد: بسیاری از این بازیها ناشناخته است و تاکنون کسی به سراغ آنها نرفته است.
وی گفت: بارها پیشنهاد برگزاری یک جشنواره بزرگ بازیهای بومی محلی را دادهام ولی هیات به دلیل عدم اعتبارات از برگزاری این جشنواره امتناع کرده است.
اولین مربی بازیهای بومی محلی کشور ادامه داد: تنها اداره کل میراث فرهنگی استان در برخی از جشنوارهها از گروه بازی های بومی محلی ما حمایت کرده است و هیئت در هیچ زمینهای حمایتی نکرده است.
وی با اشاره به سابقه 20 ساله فعالیتش در رشتههای ورزشهای بومی محلی در استان، یادآور شد: در 2 سال پیش از سوی صندوق حمایت از هنرمندان و نویسندگان بیمه شدم.
زارع با بیان اینکه دبیر جدید هیئت ورزشهای روستایی عشایری 5-6 ماه پیش معرفی شد، از علوی، دبیر هیئت خواست هر چه سریعتر نسبت به تعیین و معرفی کمیتهها اقدام کند.
پایان پیام/
نظر شما