تخصص و صلاحیت اخلاقی باید محور گزینش افراد در دستگاه قضایی باشد

رئیس کل دادگستری استان قزوین گفت: در گزینش افراد باید محورهای اخلاقی، سیاسی و اعتقادی مورد توجه قرار گیرد و در کنار این موارد، توان تخصصی فرد نیز باید دیده شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، جمال انصاری، رئیس کل دادگستری استان قزوین در نشست با اعضای هسته گزینش قوه قضائیه در استان گفت: از سال گذشته تلاش های فراوانی در راستای ارتقاء امور گزینشی از لحاظ کمی و کیفی و به روز رسانی فعالیت ها صورت گرفته است و تلاش های موثری در رابطه با شیوه های نرم افزاری انجام پذیرفته که در سال جاری این روند باید تقویت شود.
 

وی ادامه داد: البته مشکلات اساسی که مانع انجام امور گزینشی باشد، وجود ندارد، ولی برای روزآمدی گزینش و بهبود روش های گزینشی باید با اتخاذ روش های جدید در چهارچوب اختیارات قانونی، مراحل گزینش انجام شود.
 

رئیس کل دادگستری استان قزوین با اشاره به پیام رئیس قوه قضائیه مبنی بر ممانعت از ورود افرادی که رکن اصلی نظام را خدشه دار می کنند، عنوان کرد: با توجه به اینکه امور گزینشی زمان بر و دارای سیر تشریفات اداری خاصی است، بنابراین برای تشریفات نیز باید زمان تعریف شود و هر یک از امور گزینشی نظیر استعلام، تحقیق و مصاحبه در یک مقیاس زمانی تعریف شده انجام پذیرد، زیرا زمان هرچه مشخص و کوتاه‌تر باشد جلوی روزنه های ارتباطات غیر متعارف و سوء استفاده گرفته خواهد شد.
 

وی اعلام کرد: طولانی شدن امر گزینش موجبات مراجعه فرد به نقاط مختلف را در بر دارد و و چه بسا کاهش زمان و تعریف آن، مشکلات روانی حاکم بر یک فرد را کاهش دهد.
 

انصاری با اشاره به جایگاه مهم گزینش در سیستم اداری کشور خاطر نشان کرد: در گزینش افراد باید محورهای اخلاقی، سیاسی و اعتقادی مورد توجه قرار گیرد البته در بعضی موارد مشاهده می شود صلاحیت های اعتقادی بیش از دیگر محورها مورد توجه است، در صورتی که صلاحیت های اعتقادی تمام کار گزینش نخواهد بود و در کنار این محورها، توان تخصصی فرد نیز باید دیده شود و به طور کلی با توجه به همه جوانب باید گزینش انجام شود.
 

وی با تأکید بر نقش و جایگاه امر تحقیق و مصاحبه در گزینش توضیح داد: در مسیر انجام تحقیقات و مصاحبه ها نیز باید تغییراتی داده شود و با لحاظ تنوع تحقیقاتی، افرادی که درصدی بهتر از دیگران  هستند را شناسایی و گزینش نماییم.
 

رئیس کل دادگستری استان قزوین افزود: مصاحبه و تحقیق دارای ظرافت های خاصی است که محققان و مصاحبه گران باید با توانایی های فردی، تخصصی و خلاقیت های بالایی که در راستای کشف واقعیت دارند به زوایای این امور دست یابند و در این فرایند، تشکیلات نیز برای ایجاد یک بستر مناسب مادی و معنوی مساعدت های لازم را انجام می دهد.
 

وی با اشاره به چشم انداز همایش سراسری گزینشگران قوه قضائیه در مشهد گفت: در روند امور گزینشی بعد از تبدیل وضعیت استخدامی پرسنل به رسمی، شاهد توقف امر گزینش هستیم و استراتژی خاصی بعد از این مرحله نداریم و چه بسا فکر افراد نیز از این بابت آسوده است که دیگر گزینشی وجود ندارد، در حالی که باید تدبیری اتخاذ شود تا روند گزینشی تداوم یابد.
 

به گزارش روابط عمومی دادگستری قزوین، انصاری یادآور شد: توانمندی و کارآمدی افراد در کنار ارزشهای اسلامی، انقلابی و اعتقادی آنان باعث خواهد شد تا از ورود افراد نالایق، ناسالم، ناتوان و کم توان به دستگاه و بدنه اداری کشور جلوگیری شده و بروز و ظهور فساد اداری در دستگاههای دولتی جلوگیری شود.
 

وی در پایان خواستار ایجاد یک مرکز علمی و آکادمیک گزینشی شد و تأکید کرد: با توجه به برگزاری جلسات و نشست های متعدد در همایش سراسری گزینشگران به ویژه در کارگروه مربوط به بهبود روش ها و روزآمدی گزینش، امید است با نتایج و خروجی این همایش و خط مش های ابلاغی، گزینش در سال جاری وارد فاز ماهیتی جدیدی شود.
 

 

پایان پیام/

کد خبر 136333

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha