1+5 قایم موشک‌بازی سیاسی را کنار بگذارد/روراست باشید

رییس مجلس شورای اسلامی به اعضای 1+5 توصیه کرد به عقل بیاید و تاکید کرد: 1+5 قایم موشک بازی سیاسی را کنار بگذارد. این روش قابل تداوم نیست باید رو راست باشند.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی در نشستی خبری خود در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه سیاست روز درباره تشکیل فراکسیون ها و مرزبندی های سیاسی در مجلس نهم گفت: تخریب و تضاد در مسیر انتخابات از مشکلات است. انتخابات امر مبارکی در حوزه مردم سالاری دینی است. وقتی برای رقابت های انتخاباتی که افراد باید خود را در آن معرفی کنند، این فرصت را به میدان تیزاندازی به دیگران تبدیل می کنند، شیرینی این امر را خراب می کند.
وی افزود: در این انتخابات هم شاهد بودیم. در برخی کشورها هم هست که این امر اقتباس از آنها است. در حالی که ما سنت های دینی ویژه ای داریم که باید با اخلاق دقیقتری در آن ورود کرد.
وی درباره وحدت تضاد احزاب گفت: در کشور ما احزاب قوی و شناسنامه دار وجود ندارد. کلوپ هایی داریم که عنوان ها و شاخص هایی دارند ولی کارکرد حزب، تربیت افراد و داشتن برنامه است. اما کلوپ ها به زودی تشکیل و به زودی از بین می روند اما در مجلس چند جریان وجود دارد که منهای گروه اصلاح طلب که در مجلس نهم تعداد زیادی ندارند، تعدادی زیادی اصولگرا هستند. اصولگرایان هم سه جریان می شوند.

وی ادامه داد: در مجلس هشتم هم هر کدام از جریان ها بروز و ظهور داشتند. اینکه افراد در گروه های مختلف باشند به معنای نزاع نیست بلکه می توانند دارای شناسنامه شوند وفاق کنند و نظرات مختلف داشته باشند و مجلس جای نظرات مختلف است.

لاریجانی اظهار کرد: عنوان وحدت معنای خوبی است و اگر سه جریان مکانیزم هایی برای وحدت خود تعبیه کنند، خوب است. ولی افراد در دسته بندی های مختلف می توانند حضور داشته باشند و مواضع خود را مطرح کنند و این اشکالی ندارد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار واحد مرکزی خبر درباره نقاط ضعف و خلاء های مجلس هشتم توضیح داد و گفت: یکی از نقاط ضعف مجلس هشتم انضباط و حضور به موقع سر کار بود اگر در مجلس نهم رویه شود که افراد در کمیسیون ها و مجلس سر موقع حضور داشته باشند، احترام به دیگران است و جدیت در کار بیشتر می شود.

وی درباره آرایش به ترکیب منتخبان مجلس نهم و انتظارات و توصیه هایش به مجلس نهم، اظهار کرد: توصیه می کنم مجلس نهم دارای استراتژی مدون باشد که با همفکری همکاران تدوین می شود که این کمک می کند که مجلس نهم نقشه راه داشته باشند.

رییس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر مسئله استقلال مجلس افزود: مجلس نهم باید بر مسئله استقلال مجلس پافشاری داشته باشد و این به معنای ستیز با قوای دیگر نیست یعنی خود درک درست داشته باشند و براساس آن مبانی کار کنند.
وی ادامه داد: گاهی تصور می شود اگر مجلس فرو دست باشد به نقع است اما این ضربه به دموکراسی و مردم سالاری در کشور است و به قوا کمک نمی کند. قوا باید برادر هم باشند. هر چه قوه مقننه مستقل و موثر باشد، بهتر می تواند به قوای دیگر کمک کند.

وی با اشاره به تاریخ پارلمان در ایران اذعان کرد: تاریخ نشان می دهد هر چه مجلس مستقل و قوی باشد به نفع مردم و کشور است. ثقل کار مجلس باید بر مسایل اقتصادی، رونق تولید و معیشت مردم باشد. اگر تحلیلی از شرایط منطقه ای، بین المللی و سوگیری غرب نسبت به ایران داشته باشیم می توان ثابت کرد که حوزه تمرکز ما باید بر بخش اقتصادی باشد.

لاریجانی در پاسخ به روزنامه افکار درباره شرایط بد آب و هوایی یاران به ویژه کردستان و وضعیت گرانی گفت: ریشه آلودگی و ریزگردها بیابان های عربستان است و بسیاری از کشورهای خلیج فارس و خود عراق هم مثل ایران درگیر هستند. از چهار سال پیش مذاکراتی در سطح منطقه انجام شد که کار مشترک در منطقه انجام شود. امسال هم بودجه ای در نظر گرفته شده است. از نظر محیط زیست عارضه مهمی است که مذاکرات در این زمینه دنبال می شود

وی بیان کرد: اصل قضیه گرانی به نقدینگی کشور بر می گردد در شش هفت سال گذشته میزان نقدینگی از 65 هزار میلیارد تومان به 350 هزار میلیارد تومان رسیده است که اگر این مقدار در بخش تولید فعال شود به تورم تبدیل نمی شود اما هر چه دور شود تورم بیشتر می شود.

وی با اشاره به اینکه راه حل اقتصادی رفع تورم گفت: باید تلاش کنیم تولید رونق پیدا کند و منابع نقدینگی به سمت تولید بیاید. به همین دلیل در بودجه بحث هدفمندی یارانه ها را محدود کردیم. پیشنهادات سنگینی بود که مناسب ندانستیم که در شرایط فعلی صورت بگیرد. محدودسازی کمک کرد که هدفمندی در ریل صحیح حرکت کند.

وی ابراز امیدواری کرد که در گفتگو با دولت رفع تورم اقتصادی مسئله اساسی باشد چنانچه رهبری سال را سال رونق تولید ملی قرار دادند همه اراده ها بر این امر معطوف شود چون این تنها راه حل مسئله است.

وی درباره بحث انرژی هسته ای افزود: مسئله هسته ای ایران از نظر حقوقی وضع روشنی دارد و آنها از بازرسی های سیاسی هدف های دیگری دارد آنها می دانند فناوری ایران صلح آمیز است اما مشکل ایجاد می کند. ایران چه انرژی هسته ای داشته باشد یا نداشته باشد نقشی مهم در منطقه دارد که آن هم جنبه الهام بخش انقلاب اسلامی است. انرژی هسته ای باعث انقلاب های منطقه نشد بلکه تفکر درباره مردم سالاری در ایران و زیر بار ظلم نرفتنش و مقید بودن به اسلام در جوامع مسلمان منطقه موجب حرکت شد. تحقیر مسلمانان از سوی رژیم صهیونیستی و روشن بینی جوامع اسلامی با کمک رسانه های به این مهم کمک کرد.

لاریجانی ادامه داد: اگرچه انرژی هسته ای در قدرت مندی ایران نقش دارد ولی اصل مسئله توازن منطقه که غرب نگران آن است ربطی به انرژی هسته ای ندارد. ایران دنبال امپراطوری سازی نیست گرچه برخی به اشتباه می خواهند گذشته را تکرار کنند اما زمان امپراطوری به سر آمده و هم زیستی برادرانه سیاست جمهوری اسلامی است.

وی افزود: ما از اینکه دموکراسی در کشورها به وجود بیاید و مردم بر سرنوشت خود مسلط شوند یا مسلمانان، مردم دست دوم تلقی نشوند یا نسبت به ناعدالتی های رژیم صهیونیستی، دارای حساسیت و موضوع روشن هستیم.

رییس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: شاید برخی سفلگان منطقه ای آنها را تحریک می کنند. توصیه می کنیم 1+5 به عقل بیاید و رفتار قایم موشک بازی سیاسی را کنار بگذارند. این روش قابل تداوم نیست باید رو راست باشند و حرف خود را در مذاکرات برسند. سیاست جمهوری اسلامی این است که در مذاکرات به راه حل می رسیم به شریط که اراده آنها این باشد که در مذاکرات به نتیجه برسیم.

وی ابراز کرد: منطقه ما ویژگی های خاص دارد. روش های نظامی گری گذشته در لبنان و افغانستان و لبنان جواب نمی دهد. آنها باید راه جدیدی را انتخاب کنند، مذاکرات سازنده و دقیق و روشن می تواند به امنیت و سازگاری منطقه ای کمک کند.

لاریجانی در پاسخ به این سوال که اگر برای هیئت رییسه رای نیاورید عضو کدام کمیسیون می شوید، گفت: ترکیب مجلس نهم روشن است افرادی که جزو گروه هایی با عنوان چپ، دوم خرداد و فراکسیون خط امام اعلام کردند 8 نفرند. در مجلس گروهی مستقل متمایل به اصولگرایی هستند که حجم قابل توجهی دارند. برخی هم تابلو دارند و مشخص است عضو کدام گروهند.

وی با اشاره به مشخص بودن ساختار سیاسی مجلس نهم اظهار کرد: میدان کار مجلس باید از میدان حزب بازی خارج شود احزاب باید بیرون با هم گفتگو کنند. مجلس بخشی از حکومت است و کارکرد خود را دارد و مجلس نباید جایگزین فقر احزاب شود.

وی افزود: قوه مقننه وظیفه ای دارد قانونگذار و نظارت و ... و نمایندگان باید کارشان همین ها باشد. البته رایزنی های سیاسی حاشیه بر متن است اشتباه این است که گاهی حاشیه متن را از بین ببرد. احزاب باید خارج از مجلس گفتگو داشته باشند.

وی درباه ریاست مجلس گفت: مجلس باید ریاست را انتخاب کند. من خیلی دنبال ریاست نیستم. در طول سالیان گذشته هم همواره با نظر رهبر انقلاب مسئولیت هایی داشتم. به اندازه کافی در عرصه های اجرایی بوده ام. بضاعتی دارم که اگر مفید واقع شود در خدمت هستم. مسئله هیئت رییسه نیارمند سر و صدا نیست. هرگاه احساس کنم کارم مفید نیست مسئولیت را رها می کنم مواردی بوده که مسئولیت مهم بوده اما قبول نکردم. اگر 200 نفر هم رای دهند اما احساس کنم مفید نیستم، نمی پذیرم.

لاریجانی گفت: سر و صداها و تخریب ها و سایت های تخریبی تاثیر ندارد. نمایندگان مجلس بخشی از نخبگان هستند و با این چیزها تصمیم نمی گیرند بلکه خودشان ارزیابی دارند. طبیعی است مسایلی در مسیر انتخابات مردم پیش بیاید ولی توصیه می کنم تخریب کنندگان خود را به زحمت نیندازند.

وی بیان کرد: همه کمیسیون ها مهم هستند و هر کس در هر کمیسیونی فعال باشد، بروز پیدا می کند. در مکانیزم مجلس افراد هستند که مهم اند. نمایندگانی داریم که 800 مورد اظهار نظر دارد و کس دیگری هم هست که اظهار نظر نکرده است. خود افراد هستند که باید با نخبگان مشورت و مطالبه کنند. فرقی نمی کند. اگر در جایگاه ریاست نباشم در هر کمیسیون و شعبه ای که تصمیم گرفته شود، وظیفه خود به نسبت به ملت را انجام می دهم.
 

پایان پیام/

 

کد خبر 135516

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha