مسئولان فرهنگی به ارتباطات سنتی کم لطفی می کنند

یک کارشناس ارشد تبلیغ و ارتباطات فرهنگی با اشاره به کم لطفی مسئولان فرهنگی و حوزه های علمیه به مسجد گفت: ارتباطات سنتی بیش از وسایل ارتباط جمعی به پیشبرد اهداف جوامع کمک می کنند.

حجت الاسلام مسلم کاشانی زاده، کارشناس ارشد تبلیغ و ارتباطات فرهنگی و پژوهشگر حوزه دین با اشاره به عدم اهتمام مسئولین و رسانه ها به پژوهش و تفحص در حوزه مسجد به خبرنگار شبستان گفت: انتظار بیش از حد از امکانات و تکنولوژی های دنیای مدرن سبب شده است مسئولان فرهنگی و حوزه های علمیه نسبت به مسجد و ارتباطات سنتی بی توجهی کنند. در حالی که به گواهی پژوهشگران، ارتباطات سنتی در جوامع به مراتب بیش از وسایل ارتباط جمعی به پیشبرد اهداف جوامع کمک می کند.

 

وی افزود: رواج تفکرات و نظرات غربی در علوم انسانی و عدم غنای محتوای کتب علوم انسانی اسلام سبب شده است دانشجویان و محققین علوم انسانی به پژوهش های دینی به خصوص پژوهش در باب مسجد توجه کمتری نشان دهند.

 

حجت الاسلام کاشانی زاده بهای بیش از حد مسئولین و رسانه ها به پژوهش های غیردینی را عامل مهم در دور ماندن مسجد از موضوعات پژوهشی عنوان کرد و توضیح داد: ارزش دادن مسئولان و رسانه ها به پژوهش در مقوله جسم آنان همانند تکنولوژی ها، ساختمان سازی ها و ... موجب جهت دهی به افکار عمومی برای ارج دادن به این گونه پژوهش ها شده و در نتیجه در برنامه های رسانه ای کمتر به پژوهش در حوزه مسجد بها داده می شود و بیشتر به هنر کتابت قرآن، حفظ قرآن و مانند اینها اکتفا می شود.

 

وی با اشاره به در حاشیه ماندن مسجد در طراحی های شهری گفت: امروزه به جای ساخت مسجد در مرکز محله یا منطقه به ساخت مجتمع های فرهنگی، فرهنگسراها، پارک و ... بیشتر بها داده می شود در حالی که اگر مسجد با همه امکانات در شان خود ساخته شود تمام کارکردهای این مراکز را دارد.

 

وقتی صدای رفت و آمد به مسجد در گوش جامعه نواخته نشود

وی اضافه کرد: وقتی مسجد در رفت و آمد شهری دیده نشود و صدای فعالیت ها و نتایج رفت و آمد به مسجد در گوش جامعه نواخته نشود، مسجد موردتوجه قرار نمی گیرد.

 

این پژوهشگر دینی با انتقاد از عدم استقبال لازم ناشرین از کتب دینی تاکید کرد: وقتی حمایتی در کار نباشد انگیزه ای برای پژوهش نمی ماند و حمایت ناشرین از انجام پژوهش های دینی تاثیر بسیار چشمگیری در پرداختن محققین به پژوهش در این حوزه دارد.

 

معرفی دو مقاله

حجت الاسلام کاشانی زاده با اشاره به مقاله خود با عنوان جایگاه مسجد در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: در این مقاله برای بررسی جایگاه مسجد در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت دو راهکار ارایه شده است که مهمترین آن بررسی کارکردهای مختلف مسجد در جامعه به عنوان نهادی دینی – اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و تاثیر آن در بهبود روابط مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است.

 

وی اضافه کرد: در این مقاله برای شناختن جایگاه مسجد در آثار حضور افراد جامعه در مسجد و نقش بی بدیل آن در انسان سازی الهی و در نتیجه شکل گیری جامعه ای سالم متشکل از افرادی خداجو که آثار آن در تمامی فعالیت های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی نمایان می شود نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

 

حجت الاسلام کاشانی زاده سپس با معرفی پژوهش خود با عنوان آسیب شناسی وضعیت کنونی مساجد ایران، به توضیح محورهای پژوهش خود پرداخت و گفت: با توجه به اینکه آسیب شناسی فرایندی است که با آسیب شروع و با بیان علت و پیامد آسیب ها ادامه می یابد و با ارایه کار سرانجام می گیرد در این تحقیق، جایگاه مسجد در جامعه اسلامی، مهمترین آسیب ها، بروز آسیب ها، پیامدها و راهکارهای برای رفع آنها تحلیل شده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 135279

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha