خبرگزاری شبستان: حرکات مارپیچی، پیچاندن طرح ترافیک و محدوده زوج و فرد، عبور از چراغ قرمز و خیابان های یک طرفه و تابلو های ورود ممنوع، انجام حرکات نمایشی در بزرگراه ها و خلاصه چندین و چند تخلف دیگر که روزانه شاهد انجام آن توسط موتورسواران هستیم باعث شده که دیگر دیدن صحنه خودروهای مخصوص حمل موتورسیکلت که مملو از موتورهای توقیفی گوشه خیابان است موضوع جدیدی نباشد. هزاران موتورسیکلت روزانه به دلیل انجام چنین تخلفاتی اعمال قانون شده و روانه پارکینگ پلیس می شود.
نکته جالب توجه اینکه بیشتر راکبان این وسایل نقلیه گواهینامه ندارند هیچ،بلکه به دلیل بالا بودن شمار تخلفات و سنگین بودن برگ جریمه اکثر صاحبان موتورسیکلت ها که مجبورند برای ترخیص وسیله خود، خلافی را تسویه کنند به همین دلیل دیگر به سراغ موتور های توقیفی خود نمی روند و بر همین اساس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اعلام کرد:موتورسیکلت هایی که صاحبانشان پس از گذشت سه ماه برای ترخیص موتورهای خود مراجعه نکنند، پس از قیمت گذاری توسط کارشناس، به فروش می رسد ولی چون این مدت ،تعیین شده باعث عدم مراجعه موتور سوران برای ترخیص موتور های خود می شد پلیس راهنمایی و رانندگی این مدت را به یک هفته کاهش داد.
حال سوال اینجاست آیا به مزایده گذاشتن موتورسیکلتهای توقیفی از لحاظ شرعی صحیح است یا خیر؟ در این رابطه با سرهنگ عین الله جهانی، معاون آموزش پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ گفتگویی انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.
وی به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به اینکه اموال رها شده در پارکینگها، میبایست تعیین تکلیف شده و از فرسودگی، پوسیدگی و در نهایت کاهش ارزش مادی آنها جلوگیری شود بر اساس ضوابط و مقررات، اینگونه اموال به عنوان اموال بلاصاحب و متروکه محسوب شده و خود به خود در اختیار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) قرار میگیرد.
معاون آموزش پلیس راهنمایی و رانندگی تهران ادامه داد: این موتورسیکلت های توقیفی پس از کارشناسی از نظر اصالت، ارزیابی و قیمت به طریق مناسبی از جمله حراج (فروش مزایدهای حضوری) به فروش رسیده و مبلغ آن در حساب خاص نگهداری و در صورت مراجعه مالک به وی پرداخت میشود.
سرهنگ جهانی تصریح کرد: این موضوع قانونی، در راستای جلوگیری از هدر رفت سرمایه مردمی، ملی و احقاق حقوق افرادی است که بنا به دلایلی در مدت زمان خاصی امکان مراجعه و یا ترخیص موتورسیکلت های خود برای آنها فراهم نیست.
معاون ترافیک و فرهنگ راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ خاطرنشان کرد: این امر بهتر از آن است که موتورسیکلتها مقابل آفتاب بمانند و پوسیده شوند.
تغییر مدت زمان توقیف موتورسیکلت ها از سه ماه به یک هفته
وی با اشاره به تمهیدات پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا در خصوص ترخیص موتورسیکلتها اظهار کرد: در گذشته توقیف موتورسیکلت برای متخلفانی چون عبور از پیادهرو، خط ویژه، صدای ناهنجار و عبور از محل ممنوعه به مدت سه ماه پیشبینی شده بود که این امر باعث عدم مراجعه مالکان موتورسیکلت جهت ترخیص می شد ولی در قانون پیشنهادی جدید راهنمایی و رانندگی که به تأیید قوه مقننه نیز رسید و اجرایی هم شد، مدت زمان توقیف برای موتورسیکلت ها به یک هفته کاهش یافت.
سرهنگ جهانی با بیان اینکه در صورت تکرار تخلف، مدت ترخیص به یک ماه افزایش می یابد، افزود: بنابراین با این سیاست زمینه ترخیص موتورسیکلتها نیز در مدت زمان اندک فراهم شده است، اگر مالک یا راکب از مراجعه به ستاد و ترخیص اجتناب ورزد به طور طبیعی بعد از شش ماه در اختیار ستاد اجرایی فرمان امام (ره) قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به قوانین مربوط به متخلفان موتور سیکلت ها اظهار کرد: موتورسیکلتهایی که رانندگان یا ترکنشینیان آن از کلاه ایمنی استفاده نکرده باشند برابر کد 1033 جدول جرائم تخلفات رانندگی از تردد آنها در کلیه معابر شهری و جادهای جلوگیری به عمل می آید.
معاون ترافیک و فرهنگ راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ یادآور شد: اعمال قانونی جدی درباره آن دسته از رانندگان موتورسیکلت که اقدام به حرکات نمایشی مانند دور زدن در جا، حرکت بر روی یک چرخ یا حرکات آکروباتی کنند برابر کد 1170 جدول جرائم تخلفات رانندگی جرم محسوب شده و برخورد می شود.
پایان پیام/
نظر شما