به گزارش خبرگزاری شبستان، حمید صرامی در در کارگاه آموزشی ویژه تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از اعتیاد سازمان بسیج مستضعفین، که با حضور 120 نفر از مربیان استانهای مختلف سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد، گفت: بر اساس مبادله تفاهمنامه بین ستاد مبارزه با موادمخدر و سازمان بسیج مستضعفین مقرر شده که در 17 استان کشور 320 کارگاه آموزشی برای 64 هزار نفر از والدین با هدف ارتقاء توانمندسازی آنان برگزار شود.
وی تصریح کرد: در این راستا کارگاه آموزشی ـ توجیهی چهار روزهای در تهران ویژه 120 نفر از مدرسانی که قرار است در کارگاهها نسبت به آموزش روشهای پیشگیری اولیه از اعتیاد، مهارتهای زندگی و سبکهای فرزندپروری برای والدین دانشآموزان اقدام کنند، برگزار شد.
مدیرکل فرهنگی و پیشگیری ستاد افزود: در آستانه قرن بیست و یکم، خانواده بهعنوان مهمترین مرکز حیات اجتماعی، در معرض انواع خردهفرهنگها، آسیبها و تهدیدهای مختلف از جمله موادمخدر، مواد توهمزا، مواد محرک، مشروبات الکلی و جنگهای روانی تبلیغاتی از سوی ماهواره و اینترنت قرار گرفته، بهگونهای که شاهد آسیبپذیر شدن فرزندان برخی از خانوادهها هستیم.
صرامی بیان کرد: مهمترین راهبرد در مواجهه با آسیبهای اجتماعی، مقتدرسازی و افزایش تواناییهای روانی و اجتماعی والدین میباشد، به گونهای که پدران و مادران با آموزش سبکهای فرزندپروری، مهارتهای زندگی و روشهای پیشگیری اولیه از اعتیاد، توان انطباق با تغییرات شتابان اجتماعی را فرا میگیرند و نسبت به افزایش حمایتهای عاطفی، عزت نفس و اعتماد به نفس، تقویت معنویت و باورهای دینی و افزایش آستانه تحمل و راههای خودکنترلی در بروز رفتارهای تکانشی در فرزندان، اقدام میکنند.
وی افزود: فرزندان خانوادههای بیتفاوت، پرکار، مستبد و گسسته به دلیل شکلگیری ساختار بیقیدی، عدم حضور فیزیکی و روانی والدین، تحقیر، تحکّم، نزاع، سختگیری، محیط پرتنش و اختلافات والدین، عمدتاً دارای شخصیتهای متزلزل، ستیزهجو، ریسکپذیر و دارای رفتارهای تکانشی و آستانه تحمل پائین میشوند و به دلیل عدم حمایت عاطفی از سوی والدین، عزت نفس پائین، ناامیدی، احساس درماندگی، ضعف مهارتهای ارتباطی، ضعف اعتقادات دینی و انواع اختلالات روانی به راحتی گرفتار آسیبهای اجتماعی می شوند.
صرامی اظهار کرد : تقویت خانوادههای منطقی و مستحکم از طریق آموزش متناسب با نیازسنجی و بازاریابی اجتماعی، زمینههای برانگیزانندگی، باورانندگی و بازدارندگی را در فرزندان مهیا میکند و باعث کارکرد صحیح خانوادهها در عصر فریبهای فرهنگی میشود.
وی در پایان یادآور شد: در سال 90 ، اعتباری معادل یک میلیارد و چهل میلیون تومان به سازمان بسیج برای برگزاری کارگاههای آموزشی مهارتهای زندگی و سبکهای فرزندپروری و همچنین برپایی نمایشگاههای سیار پیشگیری اولیه از اعتیاد ویژه والدین واگذار شد.
پایان پیام/
نظر شما