حرف تازه اولاند در مذاکرات 1+5 با ایران چیست؟

از آنجایی که فرانسوا اولاند برای جلب اعتماد مردم حاضر است راههای نرفته در سیاست خارجی فرانسه را امتحان کند می توان پیش بینی کرد این سوسیالیست تازه کار در قبال مذاکرات هسته ای ایران حرف تازه ای داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سفر مایکل روکارد، نخست وزیر سابق سوسیالیست فرانسه به ایران اندکی پیش از پیروزی رییس جمهور سوسیالیست فرانسه در انتخابات چه ارتباطی می تواند با پذیرش مذاکره فرانسوا اولاند در خصوص مسئله هسته ای ایران داشته باشد؟
به اظهار مایکل کولومس، روزنامه نگار و تحلیلگر روزنامه لوپوینت این سفر بی ارتباط با خواسته اولاند مبنی بر سازش نمی تواند باشد.
وی در این تحلیل ادامه می دهد که این فرصت بسیار خوبی است تا رهبری تازه کار از دنیای غرب هم پیمانان خود را برای مصالحه با ایران آماده کند.
رییس جمهوری فرانسه در نظر دارد در تمام موارد سیاسی و دیپلماسی راههای جدید هر چند ناخوشایند را برگزیند تا بازگشت به گذشته برای این کشور غیر ممکن شود.
از همین رو است که پیش بینی می شود فرانسوا اولاند با استمداد به این خاصیت در خصوص مذاکرات 23 می در بغداد ورای نمایندگان دیگر یعنی روسیه، آمریکا، چین، انگلیس و آلمان ظاهر شود و از سویی نگرانی آنها را موجب شده است.
اگرچه پذیرفتن نظر اولاند برای بهبود طرح های اقتصادی در نشست جی هشت از سوی رهبران دیگر حاصل توافق انها با این سوسیالیست تازه کاره می باشد اما مسئله ایران می تواند جدای همه تفاهم های غرب باشد.
در این باره باید خاطر نشان کرد نفت ایران جنبه تاثیر گذار دیگر این تصمیم گیری است که موفقیت جمهوری اسلامی ایران در صادرات نفت از بعد از اعلام تحریم ها نظر آژانس بین المللی هسته ای را نرم تر کرده است.
کنترل کننده های برنامه اقتصادی ایران دریافتند که نفت این کشور همواره مشتری هایی برای جلب توجه شدن دارد که علی رغم قوانین بین المللی و تحریم ها حاضرند ارتباط نفتی خود با ایران را حفظ کنند.
جالب است که دولتمردان آمریکایی چون دیوید کوئن، رییس خزانه داری آمریکا در توصیف ایران و جوسازی در قبال این کشور می گوید: ایران منزوی ترین کشور در جهان است که پول آن هیچ ارزشی ندارد.
اما آیا ایران از مواضع خود در برنامه های هسته ای کنار خواهد کشید؟ کشورهای مقابل ایران به خاطر تغییر قیمت بنزین و بالارفتن هزینه های زندگی در پی آن بیشتر متمایل به بازنگری شروط هستند تا ایران.
خبرگزاری رویترز در گزارشی با تاکید بر وجود اختلاف های جدی میان اعضای گروه 1+5 درباره «کاری که باید در مقابل ایران انجام بدهند»، نوشت که این گروه به هیچ وجه آماده مواجهه با شکست مذاکرات بغداد یا مواجه شدن با یک ابتکار عمل از جانب ایران نیست.
ویلیام مک لین و فردریک دال در گزارشی برای خبرگزاری رویترز از لندن که در روز پنج شنبه 28 ازدیبهشت 1391 (17 مه 2012) منتشر شده، با ابراز نگرانی از نبود انسجام درونی در میان اعضای گروه 1+5 نوشتند: «تحلیلگران می گویند هر گونه پیشنهاد ملموسی که ایران بر روی میز بگذارد، پیوستگی و انسجام ائتلاف غرب با روسیه و چین برای جلوگیری از دستیابی ایران به توان تسلیحاتی را به بوته َآزمایش می گذارد و می تواند به سادگی به ماه ها مذاکرات بی نتیجه درباره نحوه پاسخ به پیشنهاد ایران منجر شود. اختلافات درباره مناسب ترین پاسخ به پیشنهاد ایران -برای مثال تعلیق چند تحریم در ازای توقف غنی سازی در سطح 20 درصد- می تواند تلاش ها برای تبدیل کردن هرگونه ابتکار به حرکت هدفمند به سمت حل و فصل مسئله را با مشکل روبرو کند».
گفتنی است، "مایکل مان"سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره دور دوم مذاکرات ایران و گروه 1+5 در بغداد اظهار داشت: بدیهی است که مذاکرات آتی بدون هرگونه پیش شرطی برگزار شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 134564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha